Tarih: 27.03.2018 13:03

“Dişi Herkül” rekora doymuyor

Facebook Twitter Linked-in

Kahramankazan´ın gururu milli halterci Tuğçe Boynueğri, 2017´de Adana´da düzenlenen Büyükler Kulüpler Türkiye Halter Şampiyonası´nda büyük bir başarıya imza atmış, silkmede 102, koparmada ise 90 kilo, toplamda ise 192 kiloluk kaldırışlarla Türkiye rekoru kırarak şampiyon olmuştu. Kahramankazan Belediyespor´u Halter Milli Takımı´nda da temsil eden Boynueğri, geçtiğimiz günlerde Gaziantap´te düzenlenen Naim Süleymanoğlu Büyükler Kulüpler Türkiye Halter Şampiyonası´na damga vurdu.

3 altınla döndü

Boynueğri, şampiyonada yaptığı kaldırışlarla silkme, koparma ve toplamda kendine ait olan rekorları kırarak 3 altın madalyanın sahibi oldu. “Dişi Herkül”, silkmede 109 kilo, koparmada 91 kilo, toplamda ise 200 kilo ile üç kategoride de Türkiye rekoru kırarak şampiyon oldu. Olimpiyat Aday Kadrosu´na çağırılmayı başaran Boynueğri´nin yeni hedefi ise Avrupa ve Dünya şampiyonaları ile Olimpiyatlarda yeni başarılara imza atmak.

Ertürk´ü ziyaret etti

Şampiyon halterci Boynueğri, turnuvanın ardından Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk´ü ziyaret etti. Ertürk, milli halterciyi tebrik ederek, Kahramankazan´a böylesine anlamlı bir başarı yaşattığı için teşekkür etti. Ertürk, Boynueğri´ye çeşitli hediyeler takdim etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —