YILDIZKAYA TKB PLAN BÜTÇE KOMİSYONU BAŞKANI OLDU

 YILDIZKAYA TKB PLAN BÜTÇE KOMİSYONU BAŞKANI OLDU

Tarihi Kentler Birliğinin(TTB) 23-24 Mayıs tarihlerindeki İstanbul buluşmasına katılan Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Birliğin Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı seçildi.

  Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Tarihi Kentler Birliğinin yapılan seçimlerde şahsını Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığına layık gördüğünü, bundan sonra TTB’yle daha sıkı ilişkiler kurarak Polatlı’nın marka değerini artıracaklarını söyledi.

Başkan Yıldızkaya, ‘’ önümüzdeki dönemlerde bu birliğin imkânlarını, fırsatlarını, tecrübesini ve birikimini Polatlımıza aktarmış olacağız.  Şuana kadar Tarihi Kentler Birliği Türkiye’de pek çok şehre katkılar yapmış,  şehirlerin tanıtılmasına, kültürel değerlerin ortaya çıkartılmasına katkılar yapmış. Biz de zaten her fırsatta dile getirdiğimiz değerlerin ortaya çıkartılması için Tarihi Kentler Birliğinin imkânlarından faydalanmayı düşünüyoruz.’’ dedi.

TTB’DE 25 BELEDİYE ARASINDAN SADECE POLATLI BELEDİYESİ SEÇİLDİ-

Ankara’dan TTB üyesi 25 Belediye arasından sadece Polatlı Belediyesinin seçildiğini vurgulayan Başkan Yıldızkaya, ‘’Tarihi kentler birliği toplantılarını daha çok illerde yapıyor. Ankara’dan Tarihi Kentler Birliğine 25 Belediye içerisinden yönetime sadece ben, Polatlı Belediyesi davet edilmiş durumda tabiki önümüzdeki süreçte biz de onları davet etmeyi burada misafir etmeyi Polatlımız adını biraz daha öne çıkartmayı ve duyurmayı düşünüyoruz. ‘’ diye konuştu. 

 TTB’nin faaliyetleri hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, şunları söyledi: ‘’Bende Polatlı Belediyesini temsilen Tarihi Kentler Birliği üyesiyim.  343 üyeli birliğe 300 civarında belediye başkanı katıldı. Burada tarihi kentler birliği çok önemli bir misyon üstlenmiş durumda. Türkiye’deki tarihi kültürel zenginliklerimizi gün ışığına çıkarma, açığa çıkarmak ve şehirlerin marka değerlerine katkıda bulunmak açısından önemli bir birliktir. Çok güzel bir toplantı oldu, karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. Bizden daha farklı daha önce bu işlere başlamış belediyelerin çalışmalarını görme fırsatı bulduk. Bize rehberlik edecek önemli bir çalışmaydı.’’  

Tarihi Kentler Birliğinin 343 üyesi bulunuyor.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

14.05.2024

  • İMSAK 03:44
  • GÜNEŞ 05:27
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:43
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:38
  • Salı 16.4 ° / 5.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 17.1 ° / 6.6 ° false
  • Perşembe 17.1 ° / 8.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı