5 Yıllık Antika Pazarı Kapatıldı

5 Yıllık Antika Pazarı Kapatıldı

Çankaya Belediyesi, Cebeci´deki antika ve ikinci el eşya pazarını çalıntı malların satıldığı gerekçesiyle kapattı. İddialara karşı çıkan esnaf ise, pazarda çalıntı eşya satılmasının söz konusu olmadığını savunarak, “Mağdur ediliyoruz” dedi.

Cebeci kapalı pazar yerinde yaklaşık 5 yıldır hafta sonları hizmet veren antika ve ikinci el eşyalarının satıldığı antika pazarı kapatıldı. Çankaya Belediyesi´nden hafta sonunda gelen tebligatla şok olan esnaf, karar tepki gösterirken pazarda çalıntı mal satıldı gerekçesiyle şikayet aldıklarını kaydeden Çankaya Belediyesi Başkanı Yardımcısı Anıl Sevinç, şunları söyledi:

“Burası zamanında antika pazarı olarak kuruldu. Fakat şu anda antika adına hiçbir şey yok ve çalıntı eşyalar satılıyor. Çevre sakinlerinin tepkisi yüksek. Mahalleli, pazarın kurulduğu gün sokağa çıkamadıklarını söylüyor, çünkü pazarın satıcı ve alıcı kitlesi farklılaştı. Bize pazarın durumuyla ilgili binlerce şikayet dilekçesi geldi. Burası ile ilgili Emniyet´ten de uyarılar alıyoruz. Cebeci Pazar Yeri´ni yenileyeceğiz. Vatandaşların spor yapabileceği, mahallelinin de aktivitelerini gerçekleştiribeliceği mahalle meydanına çevireceğiz.”

İddialara karşı çıkan esnaf ise, iddiaların asılsız olduğunu savunarak, 250 esnaf ve ailesiyle, yaklaşık 4 bin Ankaralının mağdur edildiğini söyledi. Güvenmedikleri esnafı aralarına almadıklarını kaydeden Pazar Yönetimi Sözcüsü Mustafa Özbek, şunları söyledi:

Ünler elimizde kaldı

“Tebligat 29 Haziran Cumartesi akşam üzeri geliyor ve 29 Haziran Pazar günü kapatmamızı istiyorlar. Müşterilerimize bile duyuru yapamadık, esnafın elindeki mallar kaldı, değişim yapacak halkın elindeki mallar da kaldı, hem esnaf hem müşteri mağdur. Tebligat geldikten sonra görüşme talebinde bulunduk ama kimseye ulaşamadık, muhatap bulamadık. Biz çalıntı olduğu iddia edilen malı satmayız, her esnafı da aramıza almayız. Burada insanlar güvenli bir şekilde alışverişlerini yapabiliyor. Pazarda Sosyal proje olarak başladığımız bu proje zamanla hem esnaf hem de koleksiyonerler tarafından benimsendi ve oldukça da rağbet gördü. Bu pazar bir çok esnafa, emekliye ekmek kapısı oldu.” (Hürriyet)



Ankara

28.03.2024

  • İMSAK 05:07
  • GÜNEŞ 06:32
  • ÖĞLE 12:59
  • İKİNDİ 16:29
  • AKŞAM 19:15
  • YATSI 20:35
  • Perşembe 21.3 ° / 5 ° Güneşli
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli