6 Aylık Sosyal Devlet Mi Olur?

6 Aylık Sosyal Devlet Mi Olur?

Ankara Valiliği´nin kış aylarında başlattığı “Kimsesizlerin Kimsesi” projesi kapsamında, Altındağ´daki misafirhaneye yerleştirilen 20 vatandaş, projenin sona ermesini protesto etti. Misafirhane ise, proje süresinin Ramazan Bayramı sonuna kadar uzatıldığın

Başkent´te kimsesiz vatandaşların kış şartlarından korunmasını ve ihtiyaçlarının sağlanması amacıyla Ankara Valiliği tarafından 2010´da hayata geçirilen “Kimsesizlerin Kimsesi” projesinin bu yılki 5 aylık etabı sona erdi. Altındağ Alma Sokak´ta bulunan Kimsesizler Misafirhanesi´nde kalan yardıma muhtaç 20 vatandaş, etabın sona ermesine tepki göstererek, misafirhane önünde eylem yaptı. Yönetimden proje süresinin Ramazan Bayramı sonuna kadar uzatılmasını talep eden kimsesizler, “Gidecek yerimiz yok. Misafirhanede kalacağımız süre uzatılsın” dedi.

Sosyal Yardımlaşma ve Misafirhane Müdürü Barış Yavuz ise, eylem yapan yardıma muhtaç vatandaşlara, 5 aylık proje süresinin dolduğunu belirtti.

Eylemin devam etmesinin ardından Valilik yetkilileriyle görüşen Yavuz, yaptığı ikinci açıklamada, proje süresinin bayram sonuna kadar uzatıldığını belirterek şunları söyledi:

‘Gerekli yerlere yönlendireceğiz´

“Proje her sene ekim ayında başlar, mayıs ayında sonra erer. Normalde projenin bitmesi gerek ancak yaşlılar ve huzurevine gidecek olanlar için projeyi uzattık. 61 yaş üstü kimsesiz vatandaşları huzurevine, engelli vatandaşları rehabilitasyon merkezine ve İŞKUR´a yönlendiriyoruz ancak gitmek istemiyorlar. Bu işi kimsenin keyfine bırakmayacağız, herkesi gerekli yerlere yönlendireceğiz. Ayrıca isteyenleri, Mamak Kusunlar Sosyal Konutları´na yerleştireceğiz.”

‘Proje bitince ne olacak´

Misafirhanede kalma sürelerinin uzatılmasına sevinen yardıma muhtaç vatandaşlar, açıklamanın ardından eyleme son verdi. Aralarında yaşlı, sakat ve engellilerin bulunduğu kimsesizler, gidecek yerleri olmadığını belirterek, “6 aylık sosyal devlet anlayışı mı olur. Devlet bizi sokağa atmasın. Türkiye´de devlet desteği görmek için yabancı uyruklu mu olmak gerek. Proje bitince ne yapacağız” diye konuştu. (Hürriyet)



Anahtar Kelimeler: Aylık Sosyal Devlet Olur

Ankara

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:56
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:04
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli