ACİZ SİSTEM SENDİKALARINA KARŞI, SENDİKALAR ATAKTA!

ACİZ SİSTEM SENDİKALARINA KARŞI, SENDİKALAR ATAKTA!

Sağlık ve sosyal hizmet kolunda örgütlü 14 Sendika, koltuk kurtarma sözleşmesine “Hayır” demek için “Kamu Sağlık ve Sosyal Hizmet Sendikaları Platformu”nu kurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in 6.Dönem Toplu İş Sözleşmesi sonucunu deklare ederken üye sayısı az olan sendikalar için kullandığı “merdiven altı yapılanmalar” sözlerine ve sendika üyesi olanların toplu sözleşme priminden faydalanması için yüzde 1 sendikalaşma oranı şartı getiren maddenin mutabakat metnine dahil edilmesine karşı sendikaların tepkisi; hukuki süreci başlatmak ve platformlar oluşturarak birlikte hareket etmek yönünde devam ediyor.

Bu amaçla sağlık ve sosyal hizmet kolunda örgütlü 14 sendika, “Kamu Sağlık ve Sosyal Hizmet Sendikaları Platformu”nu kurdu.

HEP-SEN, SAHİM-SEN, Sağlık ve Sosyal Hizmet Ordusu Sendikası, Onurlu Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası, Şehit Gazi Sendikası, Birlik Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası, Sağlık Çalışanları ve Sosyal Hizmet Sendikası, Mil-Sağlık Sendikası, Huzur Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası, Yurt Sağlık Sendikası, Liyakatli Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası, Anadolu Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası, Tüm Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası, Güven Sağlık Sendikası, Platformu oluşturan 14 sendika içinde yer aldı.

EMEK, ÇIKARLARA PEŞKEŞ ÇEKİLDİ!

Platform adına bugün yapılan basın açıklamasında  “Çalışma Bakanı'nın, korkusuzca hak kayıplarını dile getiren sendikalara 'merdiven altı' nitelendirmesi, kamuoyunun zihninde özgürlüğe ket vuran bir anlayış olarak yer etmiştir.” şeklinde tepki gösterilerek, tüm sağlık çalışanlarına birlik ve beraberlik çağrısında bulunuldu.

Toplantı sonrasında “Kamu Sağlık ve Sosyal Hizmet Sendikaları Platformu” adına SAHİM-Sen Genel Başkanı Özlem Akarken ve HEP-SEN Genel Başkanı Yunus Şimşek söz alarak sonuç bildirgesini basına açıkladılar:

Değerli Kamu Çalışanları,

Bugün ne yazık ki pandeminin sağlık çalışanlarına bıraktığı ağır yıkımın etkileri; etkisiz, yetkileri elinde bulunduran aciz sistem sendikalarının temsil masasında, hakkın savunuculuğuna değil, koltuk savunuculuğunda gerçekliğini yitirmiş durumdadır.

Koltuk kurtarma sözleşmesinin imzalanması yetmezmiş gibi, Sayın Çalışma Bakanının, korkusuzca hak kayıplarını dile getiren sendikalara ‘’MERDİVEN ALTI’’ nitelendirmesi de kamuoyunun zihninde özgürlüğe ket vuran bir anlayış olarak yer etmiştir.

Emeğin çıkarlara peşkeş çekildiği onlarca sorunu çözmek yerine dün barajın kalkması için dava açanlar, bugün yüzde 1 barajıyla karşımıza çıkmışlardır. Günümüzde ücret sendikacılığına evrilmiş, sendikal ayrımcılık yapılarak örgütlenme özgürlüğü ihlal edilmiştir. Toplu sözleşme süreci bizlere birlikte hareket edilmesinin tam zamanı olduğunu ispatlamıştır.

Kamu Sağlık Sosyal Hizmetler kolunda;

-Yoksulluk sınırı altında kalan ücretler,

-Paramparça edilmiş istihdam modelleri,

-Katılımcı olmayan tek meslek merkezli klasik yönetim modeli,

-Yüzde 88 psikolojik şiddet, yüzde 95 emeğinin karşılığını alamama durumlarına karşı hiçbir çözüm üretilmediği gibi, koltuk kurtarma sözleşmesine HAYIR demek için 14 sendikamız ile birlikte Kamu Sağlık ve Sosyal Hizmet Sendikaları Platformu, resmen kurulmuştur.

Sağlık çalışanlarının mücadelesi platform çatısı altında onurlu bir mücadele ile devam edecektir. Zorbalığa ve dayatmalara karşı tüm sağlık çalışanlarını omuz omuza birlik beraberlik içinde mücadele etmeye davet ediyoruz.

KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR

Kamu Sağlık ve Sosyal Hizmet Sendikaları Platformu Adına

SAHİM-SEN Genel Başkanı Özlem Akarken                          HEP-SEN Genel Başkanı Yunus Şimşek                                                                                                                                      

Haber: Betül Sayın

 



Ankara

26.04.2024

  • İMSAK 04:14
  • GÜNEŞ 05:48
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:45
  • YATSI 21:12
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı