Tarih: 01.05.2019 14:48

AK PARTİLİ BELEDİYE BAŞKANI İSTİFA ETTİ

Facebook Twitter Linked-in

31 Mart Yerel Seçimlerinin tartışmaları henüz geçmemişken bir istifa haberi geldi. 31 Mart seçimlerinde Ankara Pursaklar Belediye Başkanı seçilen AK Partili Ayhan Yılmaz´ın, belediyenin mali durumunu gerekçe göstererek görevini bıraktığı iddia edildi. Ankaradanhaber.com internet sitesinin iddiasına göre; Pursaklar Belediye Başkanı Ayhan Yılmaz´ın “Ben belediyenin bu bütçesiyle vaat ettiğim projeleri hayata geçiremem, vatandaşa mahcup olurum” diyerek istifa ettiği belirtiliyor.

AYHAN YILMAZ KİMDİR?

Ayhan Yılmaz 1963 yılında Altındağ´da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara´da tamamladı. 1979 yılında lisans eğitimi için Mısır´a gitti. el-Ezher üniversitesinde İslam Hukuku alanında öğrenim gördü. Ardından Medine İslam üniversitesine geçiş yaptı ancak mücbir sebeplerden dolayı eğitimini tamamlayamadan zorunlu dönüş yaptı.

Lise yıllarında Milli Türk Talebe Birliği´nde görev alan Ayhan Yılmaz, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif görevler aldı. Siyasi hayatına Refah Partisi´nde başlayan Yılmaz sırasıyla, Refah Partisi İl Yönetim Kurulu üyesi, Fazilet Partisi İl Başkan Yardımcısı, Ankara Büyükşehir Belediyesi FP Grup Başkan Vekili, 3 dönem Ankara Büyükşehir Belediyesi Ak Parti Grup Başkan Vekili, 2 dönem Ak Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı, 5 seçimde Ankara İl SKM başkanı olarak görev aldı.Evli ve 4 çocuk babası olan Ayhan Yılmaz iyi derece Arapça bilmektedir ve ticaret ile uğraşmaktadır.7 Haziran 2015 Genel Seçimleri Adalet ve Kalkınma Partisi 25. Dönem milletvekili adayıdır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —