Akademisyen ve Yazar Osman Güler “Hastalıktan korkmayın”

Akademisyen ve Yazar Osman Güler “Hastalıktan korkmayın”

Kemoterapi gören hastalara moral vermek amacıyla düzenlenen “Gülümsüyoruz” etkinliğiyle sanatçı ve hastalar bir araya geldi. Kanserhastalığını atlatan; Akgül Arı ve Osman Güler gibi sanatçıların bir araya getirdiği sanatçı gurubu, hastalara Türk Halk Müz

Ankara 3. Bölge Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Dr. AbdurahmanYurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ayaktan Kemoterapi Merkezinde düzenlenen "Gülümsüyoruz" etkinliğinde hastalar ile sanatçılar bir araya geldi.  Ayaktan Kemoterapi alan hastalar için Tıbbi Onkoloji Merkezi Ayaktan Kemoterapi Ünitesi´nde gerçekleştirilen etkinlik yaklaşık iki saat sürdü. Hastaların morallerinin yükseltilmesi amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte hastalara Türk Halk Müziği dinletisi eşliğinde kitap ve öyküler okundu. Düzenlenen etkinliğe katılan sanatçılar;  Öykücü-yazar Tekgül Arı, Türk Halk Müziği Sanatçısı Nuran Taş, Kültür Bakanlığı Opera Sanatçısı Ali Yılmaz, Öykü Yazarı Fulya Bayraktar ve Akademisyen Yazar Osman Güler. Yaklaşık iki senedir düzenli olarak sürdürülen "Gülümsüyoruz" etkinliği, kendisi de eskiden kanser olan ve hastanemizde tedavisini başarı ile tamamlamış, öykücü-yazar Tekgül Arı´nın öncülüğünde, sanatçılar ile kanser hastalarının buluşturulması ile gerçekleşiyor.  

 

“Hastaların hayata tutunabilmesine küçük bir katkı”

Bu fikrin doğuşunda kendi yaşadığı hastalık sürecinin etkili olduğunu belirten Arı,Bu etkinlikler kanser hastalarımızın yalnız olmadıklarını hissetmeleri, yazar ve sanatçıların katkısıyla hayata farklı pencerelerden bakabilmeleri ve ona tutunabilmeleri açısından da önemli olduğu  belirtti.

Aynı süreçleri kendide yaşayan Arı, duyguların şu sözlerle ifade etti:  “Ayaktan kemoterapi ünitesine gelen hastaların tek kaygısı var, yarın başlayacak yorgunlukları. İki ile beş saat arası süren ilaç yükleme sırasında bu kaygılardan onları sanatla uzaklaştırmanın mümkün olduğunu kemoterapi servisinde düşünmüştüm. Yarın sabah uyandıklarında yavaşça başlayan yorgunluklarının arasına sanatın ışıltıyla sızacağını, kimbilir;bir anı, öykü yazacaklarını, bir türkü söyleyerek gülümseyeceklerini, resim yapmak için tuvalin karşısına geçip renklerle dans edeceklerini düşledim. Ben yapıyorsam, başkaları yapabiliyorsa herkesin yapabileceğine inandım. Özellikle ilk kez bir sanatçıyla, sanatla tanışma fırsatı bulacak olanların hastalık dışında kaygılardan uzak konuşacakları şeylerin olduğunu da görmelerini düşledim.” 

“Hastalıktan korkmayın”

Eski bir kanser hastası olan ve hastalığını aynı hastanede yenen Akademisyen ve Yazar Osman Güler´de yaşadıklarını paylaştı.2011 yılında kendisine kolon kanseri teşhisi konulduğunu söyleyenGüler, “Tedavi süreci başarı ile tamamladıktan sonra şimdi benim ile aynı kaderi taşıyan hastalara manevi yönden destek olmak için“Gülümsüyoruz” ekibi kadrosunda yer alıyorum. Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nde geçirmiş olduğum tedavi sayesinde bu günlere geldim ve bunları şuanda burada olan hasta arkadaşlarla paylaştım ve hastalığı yenebileceklerini korkulacak bir şey olmadığının anlattım.Ayaktan Kemoterapi Ünitesinde bir zamanlar kendisine tedavi vermek için kutsal vazifelerini ifa eden hemşireler ile yeniden bir arada olmaktan dolayı çok mutluyum. Bütün çalışanlara teşekkür ederim” dedi.

 



Anahtar Kelimeler:

Ankara

26.04.2024

  • İMSAK 04:14
  • GÜNEŞ 05:48
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:45
  • YATSI 21:12
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı