ANGEF`ten Siyasilerin Gençlik Projelerine Sıkı Takip

ANGEF`ten Siyasilerin Gençlik Projelerine Sıkı Takip

MHP Siyaset ve Liderlik Okulu Mezunları Metin Yurdakul , Özcan Koşal Anadolu Gençlik Federasyonu Yönetimini MHP Çankaya Adayı Sadık Aslan ile bir araya getirdi.

 MHP adayı Aslan`ın gençler için hazırladığı projeleri değerlendiren Angef yönetimi Ankara`da  Anadolu gençlik federasyonu olarak hiç bir siyasi partinin arka bahçesi olmadan Başkent siyasilerinin Ankara projelerini dinleyeceklerini kaydetti. Gençler Sadık Aslan projelerini değerlendirirken MHP Siyaset ve Liderlik okulu mezunlarından Metin Yurdakul ve Özcan Koşal siyasette gençlerin önemine değindi.    

Tüm siyasi partilerin  gençler için hazırladığı projeleri değerlendirdiklerini ve yaklaşık 10 bin üye ile bu projelerin paylaşıldığını kaydeden Anadolu Gençlik Federasyonu (ANGEF) Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Oskay, yerel seçimler öncesi tüm belediyelere ülkemizde sivil toplumun gelişmesinde, yerel yönetimlerin de önemli sorumluluklarının olduğunu belirterek önümüzdeki dönemde belediyelerin sosyal girişimcilik ve sosyal inovasyon yarışmaları düzenlemeleri, sivil topluma yönelik hibe programları açmaları ve sosyo-kültürel aktiviteleri birlikte yürütmeleri için çağrıda bulundu.

Anadolu Gençlik Federasyonu yerel seçimler öncesinde tüm belediyelere başta genç girişimciliği, sosyal girişimcilik, sosyal inovasyon yarışmaları, hibe programları olmak üzere belediyelerin sivil topluma daha fazla kaynak aktarması gerektiği çağrısında bulundu.

"TALEPLERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

ANGEF Genel Başkanı Mesut Karaağaç ise, sivil toplumun verimlilik kapasitesinin kamu ve özel sektöre göre çok daha yüksek olduğunu, özellikle sosyo-kültürel aktivitelerin düzenlenmesinde belediyelerin sivil toplumla proje yarışmaları vasıtasıyla daha fazla işbirliğine giderek kamu kaynaklarının daha verimli kullanılmasının sağlanmasının gerekli olduğunu belirtti. Karaağaç aynı zamanda gelişmiş ülkelerde belediyelerin sosyal sorunlara yenilikçi çözümlerinin ele alındığı Sosyal İnovatif Belediyeler Birliği gibi birliklerin de ülkemizde yaygınlaştırılması gerektiğini belirterek önümüzdeki dönemde bu taleplerin takipçisi olunacağını ifade etti.

Haber: Beril Çuhadaroğlu 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

19.05.2024

  • İMSAK 03:37
  • GÜNEŞ 05:23
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 20:07
  • YATSI 21:45
  • Pazar 23.9 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.6 ° / 9 ° Güneşli
  • Salı 25.8 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı