Ankara Kırsalında Asfalt Yol Ağı Genişliyor

Ankara Kırsalında Asfalt Yol Ağı Genişliyor

2013 yılında 1000 km. yolda asfalt ve onarım çalışması devam ediyor. Ankara İl Özel İdaresi 2013 yılında ayırdığı 24 Milyon 2 Bin TL ödenek ile yol yapım programını gerçekleştirmeyi hedefledi.

 Altyapı hizmetleri kapsamında özellikle kırsal bölgelere ulaşım ağını genişletmek üzere yatırımlara yoğunluk veren İl Özel İdaresi, aynı zamanda; hizmete sunduğu yolların kalitesiyle de dikkat çekiyor. Yüksek kalitede, uzun ömürlü yol yapım çalışmalarını gerçekleştiren Özel İdare, kendi iş gücü, ekipman ve personeli vasıtasıyla yürüttüğü yol yatırımlarında 10 milyon TL. oranda tasarruf sağlanıyor.

Ankara İl Özel İdaresi 2013 yılında ayırdığı 24Milyon 2 Bin TL. ödenek ile yol yapım programını gerçekleştirmeyi hedefledi. Dönem itibari ile yaklaşık 18 km. 1. kat asfalt yapımının tamamlandığı 2013 yılı yatırım programında yer alan ulaştırma hizmetleri çerçevesinde 310 km. alttemel ve temel, 350 km.’ye yakın 1.kat asfalt ve 360km. onarım ile stabilize çalışmalarının programda yer aldığı 2013 yılı ulaştırma sektörü hizmetlerinin devamlılığına istinaden; Kızılcahamam ilçesi Taşlıca köyünde sembolik bir tören düzenlendi.

Kızılcahamam Taşlıca Köyü- Akdoğan Köyü arası devam eden yol yapım çalışması sahasında gerçekleştirilen tören, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Ceylan, , Kızılcahamam Kaymakamı Mustafa Çit, Genel Sekreter Yardımcısı Sebaattin Karakaya , İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekilleri, İGM üyelerinden oluşan bir heyet, İl Özel İdaresi Daire Başkanları, Özel İdare İlçe müdürü, yetkililer, muhtarlar ve vatandaşların katılımı ile gerçekleşti.

 

Törende konuşan  İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Ceylan, yol yapım çalışmaları kapsamında yılın her ayı sürekli çalışma halinde olduklarını vurguladı. “Halkımızın, bilhassa; kırsal bölgelere ve köylere ulaşımını rahat ve kaliteli koşullarda yapabilmesini sağlamak adına yıl boyunca yol çalışmalarımız devam ediyor. Her yıl olduğu gibi bu sezonda da; mevsim koşulları ve hava şartlarının müsait olduğu yaz aylarında asfalt yapım yatırımlarımızı gerçekleştirmeye, daha önce alt temel ve temel çalışmalarını tamamladığımız yollarda belirli bir plan- program dahilinde 1. ve 2. kat asfalt işlerini yürütmeye başladık. Çalışmalarımız yıl içerisinde ara vermeden devam ediyor. dedi. asfalt işi tamamlanmış yolların halka hayırlı olmasını dileyen Adem Ceylan, kalite standardı yükselen yollarda kullanıcıların hız sınırının da yükseldiğinin farkında olduklarını bu nedenle de trafik işaretleri ve levhaların yerleştirilmesine de itina gösterdiklerini sözlerine ekledi.

 

Adem Ceylan: “Hizmet için kırsalda yaşayan halkımızın emrindeyiz.”

Kendi iş gücünü kullanmak suretiyle hayata geçirdikleri yol yapım çalışmaları ile yüksek oranda bütçe tasarrufu sağladıklarına da değinen Adem Ceylan, devletin imkanlarını milletle buluşturma noktasında oldukça titiz bir yaklaşım ve planlı bir strateji izlemekte olduklarını dile getirdi. “Hizmet için kırsalda yaşayan halkımızın emrindeyiz . İlçelerimizde ve köylerimizde yürütmekte olduğumuz bu çalışmalar bizim yapmakla yükümlü olduğumuz yatırımlar. Sadece yol yapımı, içme suyu, kanalizasyon yatırımları gibi işleri ile yetinmemiz söz konusu bile değil. Halkımızın sosyal, ekonomik ve kültürel gelişimini sağlayacak proje ve işleri de hayata geçiriyoruz” diyen Adem Ceylan, tüm çalışanlara ve yol yapım işlerinde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

11.05.2024

  • İMSAK 03:49
  • GÜNEŞ 05:30
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:43
  • AKŞAM 20:00
  • YATSI 21:34
  • Cumartesi 19.4 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 9.8 ° / 7.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 16.4 ° / 7.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı