Ankara Kulübü'ne "Başkent Ankara" temalı "Mimar Kerem Türker Ödülü"

Ankara Kulübü

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, Mimar Kerem Türker Vakfı tarafından Ankara Kulübüne değer görülen 2024 yılı “Başkent Ankara” temalı Mimar Kerem Türker Ödülünü vakfın kurucusu Engin Türker'in elinden aldı.

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, Mimar Kerem Türker Vakfı tarafından Ankara Kulübüne değer görülen 2024 yılı “Başkent Ankara” temalı Mimar Kerem Türker Ödülünü vakfın kurucusu Engin Türker'in elinden aldı. Özaslan, ödülün Ankara Kulübü ve kendileri açısından çok anlamlı ve değerli olduğunu ifade etti.

 

Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatı ile 13 Ekim 1925 tarihinde kurulan ve 99. yılını kutlayan Ankara Kulübü Derneği, Başkent kültürüne katkılarından dolayı Mimar Kerem Türker Vakfı tarafından verilen 2024 yılı “Başkent Ankara” temalı Mimar Kerem Türker Ödülüne değer  görüldü. Ödül, Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi’nde düzenlenen törenle Mimar Kerem Türker Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Engin Türker tarafından Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan'a takdim edildi.

 

Mimar Kerem Türker Vakfı Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Engin Türker, yaptığı konuşmada; vakıf olarak; Kerem Türker'in adını ve anısını saygın, sürekli ve topluma yararlı kılacak, mimari, şehircilik, çevre, kültür, sanat, eğitim, bilim dallarında çağdaş uygarlık düzeylerine ulaşılabilme çabalarına katkıda bulunacak girişimlere, etkinliklere destek vererek yaşatmayı ve bu alanlarda farkındalık yaratabilmeyi amaçladıklarını kaydetti. 

 

Türker, bu doğrultuda çok özel ödüllere imza atmaya devam ettiklerini belirterek, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100. yılı ve Başkent Ankara'nın 100. yılı vesilesiyle anlamlı faaliyetlerde bulunan kurum ve kuruluşları ödüllendirmek istediklerini belirtti. 

 

Ankara Kulübü Derneğinin kuruluşundan itibaren üstlenmiş olduğu 27 Aralık Ruhu ve Seymenlik geleneği başta olmak üzere Ankara'nın kadim değerlerini yaşatma ve gelecek kuşaklara taşıma misyonu gereği gösterdiği başarılı çalışmalarını takdirle izlediklerini belirten Türker, Ankara Kulübü Derneği adına Genel Başkan Dr. Metin Özaslan'a Mimar Kerem Türker ödülünü takdim etti. 

 

'ANLAMLI VE ÇOK DEĞERLİ BİR ÖDÜL'  

Mimar Kerem Türker Vakfı Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Engin Türker'in elinden Ankara Kulübü adına ödülü alan Genel Başkan Dr. Metin Özaslan da yaptığı konuşmada; önemli ve anlamlı bir ödül verilmesinin Ankara Kulübü ve kendileri açısından çok değerli olduğunu belirterek, "Böylesine önemli, emekli diplomat Engin Türker ve eşi Lale Türker'in (merhume) erken yaşta yitirdiği oğlu Mimar Kerem Türker adına kurduğu duygu dolu bir vakıftan, bilim, kültür, sanat, estetik gibi alanlara ilişkin çalışmaların yer aldığı bir vakıftan, Cumhuriyetimizin kuruluşunun ve Başkent Ankara'mızın 100. yıl anısına ödüle layık görülmekten ve bu ödülü duayen devlet adamı ve siyasetçi Murat Karayalçın'ın da aralarında bulunduğu Ankara'nın çok değerli isimlerinin, Ankara sevdalılarının huzurunda almaktan dolayı onur ve gurur duyduğumuzu belirtmek isterim. Vakfımıza, böylesine anlamlı ödüle layık görülmemizden dolayı teşekkür ediyorum." dedi. 

 

Özaslan konuşmasında; Ankara Kulübü Derneğinin 1925 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Seymenlik Geleneğini ve 27 Aralık Ruhunu yaşatın" direktifiyle kurulan Cumhuriyetin ilk derneği olduğunu vurgulayarak, "Ankaralılar için, Ankara Kulübü için, Seymenler ve Bacıerenler için 3 temel değer vardır. Bu değerler; Büyük Atatürk, Cumhuriyetimiz ve Başkent Ankara'dır ve bunlar sarsılmaz niteliklere sahip en yüce değerlerimizdir. Bu üçlü birbirinden ayrılmaz bir bütündür." ifadelerini kullandı. 

 

Törende; Kadın Dayanışma Vakfı adına Başkan Esma Nur Kaşram ve Başkan Yardımcısı Gülay Coşkun Tan ile TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi adına Yönetim Kurulu Başkanı Ali Atakan'a da ödülleri takdim edildi. 



Ankara

27.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:46
  • YATSI 21:14
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı