Ankara`da dev miting

Ankara`da dev miting

Binlerce Alevi Ankara Sıhhiye Meydanı`nda "eşit yurttaşlık" sloganı ile düzenlenen mitingde bir kez daha taleplerini dile getirdi Alevi Dernekleri Federasyonu (ADF) ve Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) öncülüğünde Alevi vatandaşların katılımıyla Sıhhiy

 Ankara`da dev miting

 

Binlerce Alevi Ankara Sıhhiye Meydanı`nda "eşit yurttaşlık" sloganı ile düzenlenen mitingde bir kez daha taleplerini dile getirdi

 

 

Alevi Dernekleri Federasyonu (ADF) ve Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) öncülüğünde Alevi vatandaşların katılımıyla Sıhhiye Meydanı’nda "Laik, demokratik Türkiye için eşit yurttaşlık" mitingi düzenlendi.

Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen vatandaşlar, sabah saatlerinde 
Ankara Garı önünde toplandıktan sonra Sıhhiye’ye doğru yürüyüşe geçti. Ellerinde "Cem evleri ucube değil ibadethanemizdir", "Zorunlu din derslerine hayır", "Laik, demokratik cumhuriyet", "Savaşa hayır", "Sadece vatan değil evladım da sağ olsun" şeklinde pankart ve döviz taşıyan binlerce kişinin meydana ulaşmasıyla başlayan mitinge, bazı siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları da destek verdi.

Mitinge   İlhan Cihaner, Hüseyin Aygün, Veli Ağbaba, Aylin Nazlı Aka ve Musa Çam’ın da bulunduğu CHP’li milletvekilleri,  CHP genel başkan yardımcıları Nihat Matkap ve Gökhan Günaydın, KESK Genel Başkanı Lami Özgen ve Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’ın da katıldığı mitingde, Sol Açık ve Çarşı taraftar gruplarının bazı üyeleri de yer aldı.

Alevi Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hüsniye Takmaz, Alevileri tehdit olarak gösteren zihniyetin son 10 yılda kendini daha çok hissettirmeye başladığını savunarak, Türkiye’de tek inançlı ve tek mezhepli zihniyet doğrultusunda tek tip insan yetiştirilmeye çalışıldığını ileri sürdü.

Kimsenin inancıyla sorunları olmadığını belirten Takmaz, aydın ve çağdaş 
sünni vatandaşları da yanlarında görmek istediklerini söyledi.

"
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın TBMM’nin üzerinde bir kurum gibi çalışmasını asla kabul etmiyoruz" ifadesini kullanan Takmaz, laik ve demokratik bir hukuk devletinde fetvalar olamayacağını, milyonlarca Alevi vatandaşın yok sayıldığını iddia etti.

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özel de, hükümetin çözeceğiz dediği her konuyu eline, yüzüne bulaştırdığını iddia ederek Alevi çalıştayları ardından Alevi düşmanlığının arttığını, evlerin işaretlenmeye başlandığını söyledi.

Çok sayıda polisin görev aldığı miting alanı, etkinliksüresince polis helikopteri ve yakındaki binaların çatılarındaki keskin nişancılar tarafından da gözlendi.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

14.05.2024

  • İMSAK 03:44
  • GÜNEŞ 05:27
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:43
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:38
  • Salı 16.4 ° / 5.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 17.1 ° / 6.6 ° false
  • Perşembe 17.1 ° / 8.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı