ANKARA´DA “EYT BULUŞMASI”

ANKARA´DA “EYT BULUŞMASI”

Türkiye´nin dört bir yanından Ankara´ya akın eden onbinlerce EYT´li sorunlarını ve taleplerini dile getirdi. Sabah saatlerinde Anıtkabir´e adeta çıkartma yapan EYT´liler Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi´ne sığmadı. EYT´liler hükümete, “Sandıkta hes

İstanbul, İzmir, Bursa, Adana ve Samsun´da kitlesel basın açıklamaları düzenleyen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) dün Ankara´da bir araya geldi. EYT´liler ilk olarak sabah saatlerinde Arslanlı Yol´da yürüyerek Ata´nın huzuruna çıktı. Öğle saatlerinde ellerinde Türk bayrakları ile Nazım Hikmet Kültür Merkezi´ne gelen EYT´liler salona sığmadı. EYT´liler salon çevresini adeta kuşatma altına alarak hınca hınç doldurdu.

Burada EYT´liler, “EYT´liler gündemimizde yok” diyen hükümete seslendi. EYT´lilere siyasi partilerin büyükşehir belediye başkan adayları, milletvekilleri, Petrol-İş Sendikası, Tek Gıda-İş Sendikası da destek verdi. Edirne´den Kars´a yurdun dört bir yanından Başkente akın eden EYT´liler sık sık, “Emeklilik hakkımız söke söke alırız”, “Vur vur inlesin Ankara dinlesin”, “EYT sandıkta hesap soracak” sloganlarını attı. 1999 yılında çıkan ve hâlâ yürürlükte bulunan yasanın iptal edilmesini isteyen EYT´liler haklarının iadesi için imza topladı.

EYT mağdurları adına, Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak açıklama yaptı. Hükümetin bir an önce EYT mağdurlarının taleplerine kulak vermesi gerektiğini belirten Özüpak, “Biz bu vatanın evlatlarıyız. ‘Kuru lafla´ peynir gemisi yürütmüyoruz. Hakkımızın iade edilmesini istiyoruz. Bu bir hak arayışıdır ve sesimiz her geçen gün daha da yüksek sesle çıkacaktır” dedi.

Mezarda emeklilik yasası getirildiğini belirten Özüpak, yaklaşan seçimler öncesi hükümeti şu sözlerle uyardı: “Her seçimde vaatler verdiler. Ancak EYT´lilere sıra gelmedi. Biz bir milletiz ve devlet bizim. Bizi hafife alıp ‘boş işle´ yaptığımızı söyleyenler iyi bilsin ki her partinin tabanında EYT mağduru vardır. EYT´liler Türkiye´nin bel kemiğidir. Kibirle milletine sırtını dönenlere egemenliğin millette olduğunu hatırlatmak gerekir. Söz sahibi Atatürk´ün de dediği gibi, ‘Kayıtsız şartsız Türk milletinindir.´ Milletin tepkileri unutulmamalı. Sadaka istemiyoruz. Bizler edep, hukuk içinde taleplerimizi dile getiriyoruz. Bizler de sandıkta yanımızda duranların yanında olacağız. Sonuç alıncaya kadar da mücadelemize devam edeceğiz” dedi. EYT´lilerin eylemine CHP´nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş başta olmak üzere CHP, İYİ Parti milletvekilleri destek verdi.

Haber: Sözcü Gazetesi



Anahtar Kelimeler: ANKARA BULUŞMASI

Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli