Ankara`da Olaylar Sürüyor

Ankara`da Olaylar Sürüyor

Angara Gazetesi Haber sorumlusu Beril Çuhadaroğlu olayla ilgili gelişmeleri aktardı.

Bölgedeki olaylar saat 15.00`ten bu yana aralıksız devam etti. Gündüz direnen ve Kızılay meydanını kapan gruplara akşam saatlerinde polisin müdahalesi sert oldu.
Gün boyunca gruba uzaktan müdahale eden polis, saat 21.00 sıralarında Kızılay Meydanı`nına geniş çaplı bir müdahalede bulundu.
Sivil polislerin de eşlik ettiği yüzlerce çevik kuvvet polisinin, gaz bombaları desteğiyle yaptığı müdahale ile binlerce kişilik grup Kızılay Meydanı`ndan dağıtıldı.  Polisin müdahalesinden kaçan gruplar, ara sokaklara dağıldı. Bazı göstericiler, Kızılay Meydanı`nda bulunan bir alışveriş merkezine sığındı.
Eyleme İstiklal Marşı Molası
Ankara’da Kızılay Meydanı çevresinde birçok noktada olaylar devam ediyor. Bazı gruplar Atatürk Bulvarı’na barikat kurarak Başbakanlık çevresinde konuşlanan polis ekipleri ile çatışıyor. Taş atan göstericilere polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale ediyor. Milli müdafaa caddesinde ise polisle çatışan Türk bayraklı bir grup, tekrar toplanarak İstiklal Marşı okudu. Marş sırasında polis ekipleri de hazır ola geçti. Marşın ardından polis göstericilere tekrar müdahale etti. Türk bayraklı gruba müdahale eden TOMA aracının üzerine asılan bayrak ise dikkatlerden kaçmadı.
 
Grupların direnişi sürerken Polis bir ara taş ve yere düşen bayrakve atatrük posterlerini topladı. Eylemcilerin taş ve bilyelerle polise saldırmasına polisler gaz bombaları ile tepki verdi.
 
Polis kendilerine atılan taşları topladı
MİLLETVEKİLLERİ DE OTOBÜSE BİNDİ
Müdahale sonrası 100`ün Ankara büyükşehir belediyesinin Özel servis yazılı otobüsleri ile Alışveriş merkezine sığınan eylemciler göz altına alınarak Ankara Emniyet Müdürülüğü`ne götürüldü. Öte yandan Kızılay Meydanı`na gelen CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin ve Aylin Nazlı Aka eylemcilerle birlikte polise tepki gösterdi. CHP Milletvekilleri gözaltına alınan göstericilerle belediye otobüslerine binerek Ankara Emniyet Müdürülüğü`ne gitti. Gözaltına alınanlar arasında bir anne oğul dikkatlerden kaçmadı.
Anne yerde yatan gözaltına alınan oğlunu görünce feryat etti. Anne oğul birlikte emniyet görüldü.
 
CHP`Lİ VEKİL POLİS OTOBÜSÜNÜN ÖNÜNE GEÇTİ
Alışveriş merkezine giren polis, göstericileri gözaltına aldı. Müdahale sırasında yaklaşık 200 kişi gözaltına alındı.
CHP Ankara Milletvekilleri Aylin Nazlıaka, gözaltına alınan göstericileri karakola götüren otobüsün önüne geçerek engel olmak istedi.
Nazlıaka ve Ankara milletvekili İzzet Çetin  ve beraberinde bir süre polis yetkilileriyle görüşen milletvekilleri, başarılı olamayınca bu kişilerle otobüslere binerek Emniyet Müdürlüğüne gitti. Bu arada ara sokaklara kaçan eylemcilere polisin müdahale etti.
 
Polisler Vekillere Eylemcileri Şikayet Etti
Ankara Milletvekillerine Poliste Eylemcileri şikayet etti.
Ankara Milletvekillerinin Gözaltına alınanlara doğru davranılmadığını söylemesi üzerine Ankara çevik Kuvvet ekiplerinden polisler günlerdir küfür taş sopa içinde kaldıklarını ifade ederek. 3 gündür evlerine gidemediklerini söylediler.
 
Eylemcilere Çarpan Sürücüye Gözaltı
Bu arada Kızılay`daki olaylar sırasında eylemcilere aracıyla çarparak, üç kişinin yaralanmasına neden olan sürücü gözaltına alındı.Alınan bilgiye göre, Akay Kavşağı yakınlarında ismi henüz öğrenilemeyen sürücü aracıyla çarptığı üç kişiyi yaraladı. Olayın ardından kaçan zanlı Genelkurmay Başkanlığı önünde gözaltına alındı. Hafif yaralanan üç kişi ambulansla hastaneye götürüldü. Emniyette ifadesine başvurulan zanlı, eylemcilerin aracına vurarak zarar vermesi üzerine panik yaşadığını ve kazaya neden olduğunu öne sürdü.
Polis, Kızılay ve TBMM önünde toplanan iki grubun bir araya gelmesini engellemek için müdahalesine sürdürdü.
TOMA İçindeki Polisler Yanıyordu
Kızılay meydanında düzenlenen polisin operasyonu sonrası gruplar Amerikan Büyükelçiliği, Tunalı Hilmi caddesi , Kurtuluş Parkı ve Ak Parti Ankara İl Binası önünde direnişe devam etti. Ellerinde Türk bayrakları tencere tavalar bulunan eylemciler Amerikan Büyük Elçiliği önünde protestolara devam etti. Buradaki grubu dağıtmak isten polis tomalar ile kurulan barikatları yıkarken motof kokteyllinin tomaya gelmesi üzerine bir toma alev aldı. Toma’da başlayan yangına müdahale İtfaiye araca yerine başka bir toma’dan geldi. Toma içindeki polisler Başbakanlık özel harekat ve çevik kuvvet tarafından araç içinden çıkarıldı.
 
 
Basın Mensuplarına Özel Harekat’tan Saldırı
Tunalı Hilmi bölgesinde görevlerini yapan Akşam gazetesi muhabiri, Anadolu Ajansı
Muhabiri, Hürriyet gazetesi muhabiri ve Angara gazetesi muhabirinin Fotoğraf makineleri göstermelerine karşın Özel harekat bilinçli olarak hedef alarak basın mensuplarına gaz bombaları ile saldırdı. Yaklaşık 5 kere makinelerini gösteren basın mensuplarına gaz bombası atışı yapan Özel hareket polisler Akşam gazetesi ve Anadolu gazetesi muhabirlerinin şans eseri olarak aralarından geçen gaz bombası Angara gazetesi haber sorumlusunun kolundan sekti. İkinci kez basın mensuplarına saldıran özel hareket Akşam gazetesi ve Anadolu ajansı muhabirini gaz bombası ile kafasından vuruyordu. Olayları takip eden basın mensupları sık sık polislerin zor kullanması ile zaman zaman karşı karşıya kalırken Anadolu ajansı muhabirine akşam gözaltılar da bir yetkili müdür yumruk atmak istedi.
Ak Parti Ankara İl Başkanlığına Saldırı  
Olaylar akşam saatinde polisin müdahalesinin ardından Ak Parti Ankara İl Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü önünde sürdü. Gruplar Ak Parti yandaşı olarak belirledikleri yerleri yağmaladı. Rixos Otel, Bim, SGK Kurumu, TED Koleji’nin camları taşladı. Ayrıca Ankara Büyükşehir Belediyesine ait reklam panoları, duraklar, kaldırım taşları, tarik işaretleri banklardan Ankara Kızılay, Sıhhıye ve kurtuluş bölgesinde eser kalmadı.
 
Yaralılar Var
Vücutlarına gaz bombası ve plastik mermi isabet eden, aşırı gaz kullanılması sonucu fenalaşan yaralıların sayısı artık onlarla değil yüzlerle ifade ediliyor. Kızılay’a yakın hastaneler yaralılarla doluyor. Ayrıca Ankara polisinin dünkü saldırısında gerçek mermiyle başından vurulan Ethem Sarısülük’ün beyin ölümünün gerçekleştiği açıklandı. Sarısülük, beyin anjiyosuna alındı.
Gözaltı Kampı 
 
Ankara’da yaklaşık 1500 kişilik bir göz altı var. Olayla ilgili olarak Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Kızılay`daki polis müdahalesinde seyyar hastaneye çevrilmiş olan Mülkiyeliler Birliği`ne gaz bombası atıldığını, polisin orada bulunan doktor ve avukatlara saldırdığını söyledi.
Feyzioğlu, Mülkiyeliler Birliği`nin revire çevrilmiş durumda olduğunu hatırlattı. Kızılay`daki polis müdahalesinde Birliğe gaz bombası atıldığını belirten Feyzioğlu, "Öyle bir durumda ki, polis birbirini gazlıyor. Kimin kim olduğu belli değil. Sicil numaraları, rütbeleri sökülmüş. Yüzlerce kişiyi buradan tahliye ettik. Doktorlara, avukatlara saldırdılar. İnsanları öldüresiye dövüp zafer işareti yapıyorlar. Yaklaşık 1500’e yakın göz altı var ve zorla kağıt imzalatılmakta." dedi.
Olaylarla ilgili gelişmeler sürüyor olayların hafta içinde de süreceği belirtiliyor.
 
 


Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

12.05.2024

  • İMSAK 03:47
  • GÜNEŞ 05:29
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:43
  • AKŞAM 20:01
  • YATSI 21:35
  • Pazar 9.8 ° / 7.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 16.4 ° / 7.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 16.4 ° / 5.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı