Ankara`da üniversiteleri savaş alanına döndü

Ankara`da üniversiteleri savaş alanına döndü

ODTÜ ve Cebeci?de sokakları kapatan polis ve öğrenciler arasında çatışması yaşandı. Ankara?da Üniversiteler savaş alanına döndü. Reyhanlı olaylarına tepki gösteren öğrenciler ile polis çatıştı. Reyhanlı olaylarını protesto eden üniversite öğrencilerine

 Saat 15.30`da başlayan eylemcilerle polis arasındaki gerginlik 2,5 saat sürdü. Polis eylemcilere boyalı tazyikli su, biber gazı ve plastik mermi ile müdahale etti, eylemciler de taş ve sapanlarla karşılık verdi.

Çevik Kuvvet polisinin attığı gaz bombası bir eylemciye isabet etti. Bağırarak yere yığılan eylemci bir süre sonra kaçarak, buradan uzaklaştı. Polisin attığı plastik merminin de bir eylemcinin bacağına isabet ettiği görüldü. Eylemci ayağına mermi isabet edince önce ağacın arkasına saklandı, ardından ormanlık alana kaçtı. 

Ankara üniversitesine de müdahale

Reyhanlı`da yaşanan patlamayı protesto eden bir grup, Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü`nden Dışişleri Bakanlığı`na yürümek istedi. "Davutoğlu istifa", "Reyhanlı halkı yalnız değildir" yazılı pankartla açan grup, Kurtuluş Metro İstasyonu önünde yaklaşık 1 saat oturma eylemi yaptı. Çevik kuvvet ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylemde, çevrede bulunan bazı vatandaşlar Türk bayrağı açmak istedi ancak grup üyelerinden bazı buna tepki gösterdi. Eylem sırasında Cemal Gürsel Caddesi tek taraflı trafiğe kapatıldı.

Yağan yağmura rağmen dağılmayan grup, daha sonra Balgat semtinden bulunan Dışişleri Bakanlığı`na yürüyüşe geçti. Polis, gruba göz yaşartıcı gaz ile müdahale etti. Eylemcilerin taş atarak karşılık verdiği olayda çok sayıda polis, eylemci ve vatandaş yaralandı. Yaralılara müdahale için olay yerine gelen bir ambulans eylemciler tarafından taşlandı. Polis megafonla eylemcilere seslenerek, "ambulansın taşlanmaması ricasında" bulundu.

Öğrenciye otomobil çarptı

Olayların sürdüğü sırada karşıdan karşıya geçmek isteyen Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Ayşe Tabak`a otomobil çarptı. Öğrencinin yardımına ise fakülteden hocaları ve arkadaşları koştu. İki otobüsün arkasında çıkarak, bölgeden uzaklaşmak istediği öğrenilen genç kız, olay yerine gelen ambulansla Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ne kaldırıldı.
Öte yandan eylemde, aldığı darbe sonucu başından yaralanan bir eylemci, yoldan geçen bir vatandaşın aracıyla hastaneye kaldırıldı. 
Haber: Beril Çuhadaroğlu

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

15.05.2024

  • İMSAK 03:43
  • GÜNEŞ 05:26
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:44
  • AKŞAM 20:04
  • YATSI 21:40
  • Çarşamba 17.1 ° / 6.6 ° false
  • Perşembe 17.1 ° / 8.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.3 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı