Ankara´nın en yüksek parkı “Çayda Çıra” açıldı

Ankara´nın en yüksek parkı “Çayda Çıra” açıldı

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Elazığ´ı temsil eden park, Harput gibi yukarıdan bakarak birliği, bütünlüğü, kardeşliği temsil etmeli. Elazığ insanının hoşgörüsünü ve duygu birliğini temsil etmeli” dedi.

Çankaya Belediyesi tarafından Ankara´nın en yüksek tepelerinden Dikmen Mürsel Uluç Mahallesi´nde bin 230 rakımda yapımı tamamlanan “Çayda Çıra Parkı”, törenle açıldı. Ankara´nın en yüksek bölgelerinden olan Mürsel Uluç Mahallesi´nde tüm şehre hakim konumdaki Çayda Çıra Parkı´nın açılışı, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen´in ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Açılışa, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli, İl ve İlçe kadın ve Gençlik Kolları, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Ankara Vali Yardımcısı Hurrem Aksoy, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Çankaya Belediyesi eski Başkanı Doğan Taşdelen, Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Başkanı Mehmet Çağlar, Elazığ Kültür Dernekleri yetkilileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı´nın katkılarıyla hazırlanması nedeniyle Elazığ bölgesinin meşhur halk oyunu Çayda Çıra ismini alan parkın açılışı öncesi Çankaya Belediyesi Hoy-Tur Halk Dansları Topluluğu bölgenin oyunlarını içeren bir gösteri sergiledi.
Açılış öncesi konuşma yapan Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Başkanı Mehmet Çağlar, Çankaya Belediyesi ile birlikte projenin içinde yer almaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Çağlar, “Bu park Elazığlıların buluşma noktası olacaktır, emeği geçenlere teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
“Bu parkın açılışında bulunmanın gururunu yaşıyorum” diyen Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz; “Kendimi sanki Elazığ´da bir parkın açılışında gibi hissediyorum. Elazığlılar ve Elazığ sevdalıları burada. Bizler Çayda Çıra isminin ve anlamının gelişmesini arzu ediyoruz bu nedenle Çankaya Belediyesi´ne de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Bu park; birliği, bütünlüğü, kardeşliği temsil etmeli”
Park fikrinin ortaya çıkması sırasında Elazığ´ı temsil edecek parkın yerinin Harput gibi yukarıda olması gerektiğini düşündüklerini belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ise yaptığı konuşmada; “Elazığ´ı temsil eden park, Harput gibi yukarıdan bakarak birliği, bütünlüğü, kardeşliği temsil etmeli. Elazığ insanının hoşgörüsünü ve duygu birliğini temsil etmeli” ifadelerinde bulundu. Parkın, Ankara´nın en yüksek bölgesinde inşa edildiğini belirten Taşdelen, 360 derece Ankara manzarasıyla Harput´u andırdığını belirtti. Taşdelen tüm yatırımların insana ve doğaya yönelik yapıldığını belirtirken açılışların da bir biri ardına süreceğini söyledi.

“Buradan yurdumuzun her tarafına kardeşlik türküleri gitsin”
Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay ise yaptığı konuşmada Çayda Çıra´nın yiğitliğin, aşkın, estetiğin ve vefanın adı olduğunu belirtti. Alpay, Çankaya Belediye Başkanı´na ve emeği geçenlere teşekkür ederek “Burası kardeşliği, ülkenin birliğini ve bütünlüğünü tahkim etsin. Buradan yurdumuzun her tarafına kardeşlik türküleri gitsin” diye konuştu.

Dev Türk bayrağı Ankara´yı selamlıyor
Bin 230 metrelik rakımıyla Ankara´nın en yüksek konumundaki parklarından olan Çayda Çıra, dev Türk Bayrağıyla da dikkat çekiyor. 30 metrelik direk üzerinde yükselen 56 metrekarelik bayrak, adeta Ankara´yı selamlıyor. Türk Bayrağı hemen hemen tüm bölgelerden görünebiliyor. Parkta ayrıca Heykeltıraş Metin Yurdanur´un yaptığı Çayda Çıra oyununu simgeleyen bir de heykel yer alıyor.

Çimenler üzerinde şehir manzarası
10 bin 700 metrekarelik alana kurulu olan Çayda Çıra Parkı, spor ve sosyal etkinliklerden çocuk ve gençlere yönelik alanlara kadar birçok özelliği ile göz dolduracak nitelikte. Koşu yolu, kondisyon alanı, çocuk oyun alanı ve kayma tepeleri bulunan park, 7 bin metrekarelik yeşil alana sahip. Oturma gruplarının yanı sıra parkta hazırlanan kamelyalar ise bölge halkına eşsiz şehir manzarası keyfini çıkarma imkanı sunacak.



Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli