Ankara´nın Önder STK´ları Buluştu

Ankara´nın Önder STK´ları Buluştu

‘´Başkentin Önde Giden Kadınlarının Önder Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Projesi´´ için önder kadınlar bir araya geldi. Seminerde STK´ların değerine ve önemine vurgu yapıldı. Projede ise STK bilincinin oluşturulması planlanıyor.

‘´Başkentin Önde Giden Kadınlarının Önder STK‘ları Projesi´´ semineri 2 Mayıs Çarşamba günü Demetevler´de gerçekleştirildi. 12 ay sürecek projeye katılan dernek başkanları Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) bilincinin oluşturulması başlığı adı altında konuşmalar gerçekleştirdi. Seminere çok sayıda dernek üyesi de katıldı.

Devlet İmkanlarını Kullanamıyoruz

Yek Adım Eğitim ve Dayanışma Derneği (YEKAD)başkanı Nazan Aytop, kadın derneklerinin güçlenmesi gerektiğine vurgu yaparak, ‘´Hedefimiz Ankara´daki kadın derneklerinin daha güçlü olması, birbirlerini tanıması ve birlikte yol alabilmesidir. Belediyeimkanlarınında bizlerin hizmetine biraz daha sunulması derneklerimize yarar sağlayacaktır. Bizler Ankara´nın gönül elçileriyiz. En büyük sıkıntımız devlet imkanlarını bizler yeterli kadar kullanamıyoruz.´´ diye konuştu.

Kadınların Bizlere İhtiyacı Var

İlke Kadın İlim Kültür ve Dayanışma Derneği (İlkDer) başkanı ÖzdenSözmez,Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK)  haklarını korumak için çabaladıklarını belirtirken,´´STK´lar çoğaldı. Biz gönüllü olarak sıkıntılara ve zorluklara talip olduk, uykularımız kaçtı. Geceyi gündüze kattık. Şiddet gören, tecavüze uğrayan kadınlarımızın bizlere ihtiyacı var.´´ dedi.

Başörtü Sorununu Söke Söke Hallettik

Hayatımın her safası STK´larda geçti diyen Türkiye kadınlar dayanışma birliği genel başkanı Ayşe Serap Şahiner,´´ Birlikte olmak, güçlerimizi bir araya getirmek anlamında STK´ları oluşturduk. Gerek kendi gerek başka STK´larda kardeşliği çok iyi sağlamamız gerekiyor. Başörtü sorununu 15 milyon insan toplayarak el ele, kardeşçe, söke söke bu sorunu ortadan kaldırdık. Güç birliği çok önemlidir.´´ İfadelerinde bulundu.



Anahtar Kelimeler: Ankara Önder ları Buluştu

Ankara

25.04.2024

  • İMSAK 04:16
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:44
  • YATSI 21:11
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı