ASO´dan Haymana Çıkarması

ASO´dan Haymana Çıkarması

Ankara Sanayi Odası (ASO) Haymana İlçesinde Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı düzenledi.

Grannos Termal Otel´de 3 ayrı oturum halinde gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin ÖZDEBİR yaptı. ÖZDEBİR konuşmasında, “Sistem düzenlenmesi ve reformlar yapılmalı. Mesleki eğitime önem verilmeli, asgari ücretin yüzde 30´un artması iş adamlarını çok zorlayacak. Bu konuda bir düzenleme yapılmalı. Asgari ücret artığı zaman, yıllık vergimiz artıyor. Kıdem tazminatlarımız artıyor. Bunun olması da sanayici zor durumda bırakıyor.” dedi.
Haymana´nın iş konusunda açık bir şehir haline geldiğini belirten Haymana Ticaret Borsası Başkanı Servet ÖZER, yatırımcıları Haymana´ya davet etti.

Haymana Ticaret Odası Başkanı Ercan ÖZKAN ise yaptığı konuşmada “Kültür, tarih, sağlık olarak Haymana önemli bir ilçe, eskiden yollarımızı bahane ediyorlardı. Şimdi yollarımız yapılıyor. Yatırımlarınızı bekliyoruz.” dedi.
Haymana Kaymakamı Turan ERDOĞAN ise, Haymana´nın tarihi, termal suyu ve tarımının önemine değindi. Yatırımcıların buraya gelmesi gerektiğini ifade etti. Erdoğan, “Osmanlı Haymana´da kuruldu. Türkiye Cumhuriyeti´nin kurulması da doğması da bu ilçede gerçekleşmiştir. Suyu ise Fransa´nın Vichy Kaplıcalarından sonra en önemli sudur. Burası şifanın merkezidir.” diye konuştu.

Daha sonra söz alan Haymana Belediye Başkanı Özdemir TURGUT Haymana´nın 3T yani Tarım, Termal, Turizm ile kalkınacağını ifade etti. TURGUT konuşmasında “Haymanamız köklü tarihi,  şifalı suları ve tarım alanlarıyla cazibe merkezi olma yolundadır. Tarihi Milli Park Projesi Haymana´ya çok şey katacak. Hem Osmanlı´nın hem de Türkiye Cumhuriyeti´nin kuruluşu Haymana topraklarında başlamıştır. Haymana son kaledir. Haymana olmasaydı belki bugün Türkiye Cumhuriyeti olmayacaktı. Suyumuz dünyanın en iyi ikinci suyudur. Bu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Hazırladığımız projelerle termal kaplıca turizmimizi daha da geliştireceğiz. Yapımı büyük bir hızla devam eden Ankara-Haymana karayolu ve Konya-Haymana karayolu projelerinin tamamlanmasıyla Haymana´nın kalkınması önündeki engellerden birisi daha ortadan kalkacaktır. Bu karayolu ağı sayesinde organize sanayi bölgesi için önemli bir altyapı sağlanmış olacaktır. Ulaşım kolaylığı Haymana´yı organize sanayi bölgesi için de önemli bir merkez haline getirebilir. Bizim sizlerden beklentimiz, böylesine büyük bir potansiyeli olan Haymana´ya bir organize sanayi bölgesi kurulmasıdır.” dedi.



Anahtar Kelimeler: Haymana Çıkarması

Ankara

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:56
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:04
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli