Avrupa`nın En Büyük Şehir Hastanesinin Temeli Atıldı

Avrupa`nın En Büyük Şehir Hastanesinin Temeli Atıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye`nin büyük devlet refleksiyle hareket etmeye devam edeceğini belirterek, "Hiç kimse de Türkiye`nin sabrını, soğukkanlılığını farklı şekillerde yorumlayıp test etmeye kalkışmasın."

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye`nin büyük devlet refleksiyle hareket etmeye devam edeceğini belirterek, "Hiç kimse de Türkiye`nin sabrını, soğukkanlılığını farklı şekillerde yorumlayıp test etmeye kalkışmasın. Zira böyle yanlış karşısında hukuktan aldığımız güçle gerekli karşılığı vermekten de çekinmeyiz" dedi.

 

Sahip olacağı 3 bin 662 yatak kapasitesiyle Avrupa`nın en büyük şehir hastanesi niteliğine sahip olacak projenin temelleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın katıldığı törenle atıldı. Avrupa`nın en büyük şehir hastanesi olma özelliğine sahip olacak Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü`nün temel atma törenine, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Toplam 1 milyon 204 bin 713 metrekare yerleşim alanına sahip, 13 bloktan oluşan hastanede, 119 ameliyathane salonu, kapalı ve açık otoparklar ile helikopter pisti bulunacak.

Bilkent`te düzenlenen temel atma töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, demokratikleşme paketi üzerinde çalıştıklarını ve dün akşam çalışmalarını tamamladıklarını söyledi. Paketin redaksiyon çalışmalarının yapıldığını kaydeden Başbakan Erdoğan, "İnşallah ay sonuna kadar geniş bir basın toplantısıyla bizzat şahsım bu paketi açıklayacağım. Burada da halkımızın bir çok beklentilerini giderecek başlıklar olduğunu göreceksiniz. Zira yol çıkarken dediğimiz gibi `Her şey insan` için dedik ve insanı devletin önüne çıkaran bir anlayışı benimsediğimizi AK Parti olarak, AK Parti iktidarı olarak ifade ettik. İşte bunlar hep bunun adımlarıdır" dedi.

Haber: Beril Çuhadaroğlu



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

13.05.2024

  • İMSAK 03:46
  • GÜNEŞ 05:28
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:43
  • AKŞAM 20:02
  • YATSI 21:37
  • Pazartesi 16.4 ° / 7.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 16.4 ° / 5.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 17.1 ° / 6.6 ° false