Ayaş´a Kampüs

Ayaş´a Kampüs

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında Ayaş´ta Ankara Üniversitesi meslek yüksek Okullarının bölümlerinin açılması dolayısıyla, üniversite senatosu toplantısını Ayaş´ta yaptı.

Senato Toplantısı, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Erkan İBİŞ, Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Ayhan ELMALI, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. M.Bahaddin GÜZEL, Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Sibel Ayşıl ÖZKAN, Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Kasım KARAKÜTÜK, Genel Sekreter Vahide Serpil GÜNER ve senato üyelerinin katılımı ile gerçekleşirken, senato toplantısına katılan konukları  Ayaş Kaymakamı Ahmet Başbaydar, Belediye Başkanı Bülent Taşan karşıladı.

Ayaş´a Yüksekokul
Ankara Üniversitesi tarafından yapılan senato toplantısı sonunda konuşma yapan Ayaş Kaymakamı Ahmet Başbaydar Ayaş ın  tarihi, doğal güzelliği yanı sıra coğrafi yapısı ve konumu hakkında da konuşma yaptı. Başbaydar  konuşmasında daha düşük standartlara sahip yerlerde üniversite olurken Ayaş´ta olmamasını eksiklik olarak yorumladı.

 Amacımız gençlere istihdam yaratmak

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Erkan İBİŞ konuşmasında Ayaşa´a üniversite açılmasının hem Ayaş´ın gelişmesine katkıda bulunacağı hem de hem de kültür alışverişini sağlayacağını vurgulayarak, 50 yıl sonrasını da düşünerek büyük bir kampus kurmayı hedeflediklerini belirtti.

Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan Üniversiteyi esnaf kazansın diye değil, şehrin kültürel gelişmesine de katkıda bulunsun diye istediklerini belirterek, ‘Öğrenciye burada vakit geçirecek alanları, turizm alanlarını ve diğer kurumları buraya getireceğiz. Şuan Ayaş ta o anlamda vakit geçirecek alanlar yok gibi görünüyor ama büyük bir meydan düzenlemesi ile buradaki yeni binaları yıkıp ayışımızın mimarisine uygun bir çarşı planlaması yapacağız´ dedi.

"Bir tuğlada sen koy kampanyası" 

Başkan Taşan konuşmasına şöyle devam etti:"Bir tuğlada sen koy kampanyası"  başlattık. Arzumuz üniversitemizi kısa zamanda halkımızla birlikte el ele, gönül- gönül vererek yapmaktır.Ayaşımızı layık olduğu yere üniversitemizle birlikte taşımaktır.biz bu çabayı harcarken Üniversitemiz art niyetli kişiler tarafından eleştirilmekte ve gelmesini istemeyenler var. Bu durum duyarlı halkımızı ve bizleri çok üzüyor. Ben onlara diyorum ki "Çivi çakmak değil, hizmet ve yatırım için göreve geldik. Bu yatırım ve hizmetleri algılayamayan hizmet de ve yatırımda hiç bir zaman beraber adları geçmeyen bazı zihniyetin engellemelerine rağmen biz bu hizmet ve yatırımları Ayaş´ımıza getirmeye devam edeceğiz."dedi.  



Anahtar Kelimeler: Ayaş Kampüs

Ankara

25.04.2024

  • İMSAK 04:16
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:44
  • YATSI 21:11
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı