Bahçeli: Dağ taş üç hilal olacak

Bahçeli: Dağ taş üç hilal olacak

Silah bırakma çağrısının ardından İmralı cezaevi’ndeki Abdullah Öcalan’ın görüntülü bir mesaj yayınlaması beklenen 21 Mart Nevruz gününde MHP de Ankara’da gövde gösterisi yapacak. 21 Mart’ta Ankara’da 1 milyondan fazla kişiyi toplamayı hedefleyen MHP, Ank

Bahçeli, 21 Mart’ta gerçekleştirilecek 11. Olağan Büyük Kongre için hazırlıklarını hızla sürdürüyor. 21 Mart’ın aynı zamanda Nevruz Bayramı olarak kutlanması nedeniyle Bahçeli, kongre konuşmasını parti içi mesajların yanı sıra, “7 Haziran Seçimleri” ve “çözüm süreci” eksenine oturtacak. 21 Mart gününde Ankara’da bayram havası estirmeyi arzulayan MHP, teşkilatlara kongreye yoğun katılım sağlanması talimatını verdi.

MHP, silah bırakma çağrısının ardından İmralı Cezaevi’ndeki Abdullah Öcalan’ın görüntülü bir mesaj yayınlaması beklenen Diyarbakır’daki Nevruz etkinliklerine karşılık olarak milliyetçi kesimin sesini Başkent’ten yükseltmeyi planlıyor. MHP, bu amaçla Ankara’da 1 milyondan fazla kişiyi Ankara’da toplamayı hedefliyor. Bahçeli’nde kongre konuşmasında Türkiye’nin parçalanmasına yol açacağını belirttiği çözüm süreci eleştirisine önemli bir yer ayıracak. Ak Parti, PKK ve HDP’nin Türkiye’nin bölünmesi için anlaştığını dile getirecek olan Bahçeli, milliyetçilerin bu ihanete boyun eğmeyeceği mesajı verecek.

Bahçeli, 21 Mart’taki kongre için, “21 Mart önemli bir gün olacak Ankara için. Nereye baksanız üç Hilali, bir Türkiye sevdalısını göreceksiniz. Yer gök, dağ taş üç hilal olacak. Türkiye’nin kalbi burada atacak” dedi.

Bahçeli’ye karşı ilk aday

Bu arada MHP’nin 11. Olağan Genel Kurulu’nda Bahçeli’nin karşısına ilk aday çıktı. 1999-2002 arasında MHP’den Yozgat Milletvekili olarak Meclis’e giren Plastik Cerrah Mesut Türker, Bahçeli’nin karşısına aday olmaya karar verdiğini açıkladı. Türk 10. Büyük Kurultay’da da Bahçeli’ye karşı aday olacağını açıklamış ancak yeterli imzayı bulamadığı için aday olamamıştı. MHP tüzüğüne göre 40 Üst Kurul delegesinin imzasıyla genel başkan adayı gösterilebiliyor.

Bahçeli’nin 21 Mart’taki kongrede MYK üyelerinin yarısını değiştirmesi bekleniyor.



Ankara

23.04.2024

  • İMSAK 04:19
  • GÜNEŞ 05:52
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:38
  • AKŞAM 19:42
  • YATSI 21:08
  • Salı 23.1 ° / 9.1 ° false
  • Çarşamba 26.6 ° / 13.5 ° false
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli