BAŞKAN TUNA: ?ATIK YAĞLARIN GERİ DÖNÜŞTÜRÜLMESİ ÇOK ÖNEMLİ?

BAŞKAN TUNA: ?ATIK YAĞLARIN GERİ DÖNÜŞTÜRÜLMESİ ÇOK ÖNEMLİ?

?Dönüşüm İyi Gelecek? sloganı ile yola çıkan Sincan Belediyesi, gelecek nesillere yaşanılabilir bir dünya bırakmak için geri dönüşüm çalışmalarına devam ediyor.

 Sincan’da geri dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor. Vatandaşı geri dönüşüm hakkında bilinçlendiren Sincan Belediyesi, ilçede geri dönüşüm seferberliği ilan etti. Ambalaj atığından pile, atık yağdan elektronik atığa kadar her alanda geri dönüşüm çalışmalarını sürdüren Belediye, vatandaştan da aldığı destek ile ülke ekonomisine ve çevreye yatırım yapıyor.

1 LİTREYE 1 LİRA

Ambalaj atıkları ve atık pillerin toplanmasında büyük ilerleme kaydeden Sincan Belediyesi, atık yağların toplanmasında da önemli bir ivme kazandı. İlçe genelindeki okullar ve önemli noktalara atık yağ toplama makineleri yerleştiren Belediye, özellikle öğrencilerden büyük destek topluyor. Örnek uygulama ile tüm vatandaşın dikkatini çeken Belediye, her 1 litre atık yağ için 1 lira hediye veriyor. Hediye ile öğrencilerde farkındalık oluşturan Sincan Belediyesi, sadece okullardan 6 ayda 600 litre atık yağ topladı.

Hacı Bektaş’ı Veli Ortaokulu öğrencilerinden Hande Ocak, “ Geri dönüşüm çalışmalarıyla ilgili okulumuzda seminerler düzenledi. Ambalaj atıklarını çöpe değil de ayrı kutulara atmamız gerektiğini öğrendik. Ayrıca okulumuzdaki atık yağ makinesine 1 litre atık yağ attığımızda 1 lira verdiğini öğrendiğimde, anneme gidip yağları ayrı yerde biriktirmesini söyledim. Biraz geç birikiyor ama olsun. Şu an ilk 1 liramı aldım. Çok mutluyum. Bence güzel bir uygulama oldu.” dedi.

Ayrıca; her 5 litre içinde kapıya kadar gelen yetkili firma 5 litre atık yağa 1 litre temiz yağ veriyor

 

2 YILDA, 35 BİN LİTRE ATIK YAĞ TOPLANDI

Sincan Belediyesi’nin vatandaşla el ele gerçekleştirdiği geri dönüşüm çalışmalarında bu yıl; 10 bin ton ambalaj atığı,  10 bin litre atık yağ ve 1 ton atık pil toplanıyor. 2 yılda Sincan’da 35 bin litre atık yağ geri dönüşüm tesislerine gönderildi.

Vatandaşın gösterdiği ilgiden çok memnun olduklarını ifade eden Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna; “ Geri dönüşüm çalışmalarımız vatandaşın duyarlılığı sayesinde büyük ilerleme kaydetti. Bu duyarlılığı atık yağları toplama konusunda da devam ettirmelerini istiyoruz. Gelecek nesillere musluklardan akan temiz su ve mavi bir deniz bırakmak için el ele vermeliyiz.” dedi.

ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI

Toplanan atık yağlar yetkili firmalara yollanarak biyodizele dönüştürülüyor. En fazla ithalatı petrol ve petrol ürünlerinden yapan bir ülke olarak atık yağlardan yapılan biyodizel de ülke ekonomine büyük katkı sağlıyor. Bu katkının yanı sıra doğaya verilen büyük bir zararında önüne geçilmiş oluyor. Her 1 litre atık yağ sudan 100 yılda bile arındırılamadığı göz önüne alındığında atık yağların toplanması büyük önem kazanıyor.

İlçe sakinleri atık yağlarını alo atık hattı 444 28 45 numarayı arayarak ya da Sincan Belediyesi Temizlik İşlerini 277 45 86 numaralı telefondan arayarak bilgi alabilir ya da 5 litre olduğunda evlerinden atık yağlarının alınmasını isteyebilir.

TUNA : ”VATANDAŞIMIZIN DESTEĞİ MUTLU EDİYOR”

Sincan’da yaşayanların duyarlılığına teşekkür eden Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna; “ Geri dönüşüm faaliyetlerimize halkımızın verdiği destek bizleri ziyadesi ile memnun ediyor. Biz tüm hizmetlerimizde vatandaşımızla istişareyi ön plana çıkarıyoruz. Böyle olunca halkımız Belediyesini sahipleniyor. Bizlere elinden gelen her türlü desteği veriyor. ” dedi.

 

 

ELEKTRONİK ATIKLAR DA ÇÖP DEĞİLDİR

Sincan Belediyesi’nin çevreye geri kazandırdığı madde yalnız ambalaj atıkları pil yada atık yağ değil. Eskimiş, bozulmuş çamaşır, bulaşık makineleri, aküler, kablolar, telefonlar, elektrikli oyuncaklar gibi bütün elektronik araçlar da toplanarak geri dönüştürülüyor. Okullara ve önemli noktalara konulan elektronik atık kumbaralarına olan ilginin de artması bekleniyor.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

17.05.2024

  • İMSAK 03:40
  • GÜNEŞ 05:25
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:44
  • AKŞAM 20:05
  • YATSI 21:42
  • Cuma 24.3 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.7 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Pazar 23.9 ° / 9.5 ° Güneşli