BAŞKENTTE SON KESKİN VİRAJ

BAŞKENTTE SON KESKİN VİRAJ

Gökçek`in Yavaş Öfkesi

 Geri sayım başladı. Başkentte sandık başına gitmeye sayılı günler kala tansiyon tavan yapmış durumda rakiplerin birbirine tahammülü kalmadı. Son sayılı günlerde rakipler tüm çirkin oyunlara başvurmaktan siyaseti bel altına çekmek, tehditler alan çalışması yapanları darp etmek, üzerlerine araç sürmek ve olmayan adaylar adına kara propaganda çalışmasından geri kalmamaktalar.  

En büyük kavga ise Ankara büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve CHP`nin Ankara Adayı Mansur Yavaş arasında. CHP adayı Mansur Yavaş için geçtiğimiz günlerde asılan korsan afişlerin büyükşehir`e bağlı kişiler tarafından asılırken yakalanması ile tespit edilirken , bir çok bölgede saldırıya uğrayan alan çalışanları karşılıklı hastanelik ve karakolluk olmaya devam etmekte. MHP`de ise çok fala gerginlik yok daha çok bayrakları kaldırılmakta.

Öte yandan siyasi gelişmeler arasında yer alan tüm olayları Angara gazetesi olarak detaylandırıyoruz.

Başkentte cemaat CHP ve MHP`ye destek vermekte.  Seçimlere 1 hafta kala ise hangi belgelerin patlayacağı ve kimlerin oylarına etki edeceği merak  edilirken Twitter`ın kapatılması büyük tepkilere neden oldu.

Başbakan Erdoğan`ın genel seçim politikası yerelde adayların işini zorlaştırırken vatandaşlar Ankara projelerini Ankara`yı konuşmak istediklerini ifade etmesine karşın adaylar Başbakan Erdoğan`ın siyasi yol haritası nedeni ile yerelle genel seçim politika arasına sıkışmış durumda.

Gökçek Öfkeli ....

Ankara`da her platformda  Ankara projelerini ve çalışmalarını anlatan Başkan Gökçek televizyon da oldukça sakin konuşsa da söylemleri ile yaptıkları arasında büyük bir çelişki yaşanmakta. Şayet yaşanan bir çok olaydan Başkan Gökçek`in haberi yoksa Gökçek taraftarları Ankara`da adeta terör estirmekte diyebiliriz.

 CHP adayı Mansur Yavaş gönüllüleri ve partililer bir çok alan çalışmasında ya ölümün eşiğinden dönmekteler yada darp edilmekteler.

Mansur Yavaşla ilgili son korsan afişler asılırken büyükşehir tarafından astırıldığı iddia edilen afişleri asanlar yakalanmasının ardından dikmen bölgesinde büyükşehir güvenlik ekipleri tarafından CHP`li gençler arasında yaşanan kavgada  4 genç hastanelik olmuştu olayların sıcağı geçmeden 20 mart perşembe günü dikmen de Mansur Yavaş`a   yakın bir isim Büyükşehir ekipleri olduğu iddia edilen kişiler tarafından darp edilerek hastanelik oldu. Öte yandan Ankara`da daha önce hiç yayın yapmamış olan ve ismi hiç duyulmayan bir yerel gazete Mansur Yavaş ile ilgili tam 8 sayfa kara propaganda yaparak tek tek evlere dağıtıldı.

Kara propagandadan Gökçek`te mağdur

Tüm bunlar Gökçek cephesin de gelişirken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Melih Gökçek aleyhinde de Ankara`da Keçiören`de yıl 1 Sayı 1 olan bir gazete Büyükşehir Belediye başkanı Gökçek`i  PKK`lı ilan ederek tek tek evlere ve cami cemaatine dağıtıldı.

CHP Etimesgut Adayı Çareyi Çakma Anket dağıtarak buldu

Seçimin gergin geçtiği ilçelerden biride Etimesgut bölgesi CHP Etimesgut adayı Mehmet Yula basın üzerinden Kavga ettiği rakiplerle baş edememiş olsa ki anket yaptırdığını iddia ederek hazırlattığı broşürleri kapı kapı dağıttı. Broşürlere tepkiler gecikmedi. AK Parti adayı Rıza Gezer CHP adayı ile "hayal görüyor" diyerek ti`ye aldı.Öte yandan söz düellosunda adayların sert ithamları ile geçen Etimesgut`ta yerel gazetelerin kalemlerini satın alan siyasetçiler yerel basın üzerinden birbirlerini en sert şekilde eleştirmeye devam ediyor.

Keçiören`de Ak partiliden Para Alıp Çakma Ülkücü Mü Oldular ?  

Yine Ak parti oylarının çoğunluk olduğu ve Büyükşehre geçen dönem en çok oyun çıktığı Keçiören`de ilk etapta BBP Partisi adayı Turgut Altınok ile MHP adayı Mehmet Ali Tanrıverdi arasındaki gerginlik zaman zaman alan çalışmasın da grupların destekçileri arasında yaşanan sözlü kavgalar yaşanırken son olarak ak parti`nin de kavgaya dahil olması ile ipler iyice gerildi. Geçtiğimiz günlerde Ak partili bayanların MHP Tanrıverdi destekçi bayanlar arasında kavga yaşanmasının ardından Tepebaşı mahallesinde kendilerinin ülkücü olduğunu ifade eden  bir grubun olayın Emniyete yansıması ile Ak partiden para  aldıklarını iddia ederek böyle bir şeyin içine girdiklerini söylemeleri ile tansiyon yükselerek devam ediyor.

Hayali Büyükşehir adayı çok düşünceli çıktı

Vatandaşın iyice saf yerine konduğu son nokta ise seçimlere 10 gün kala adı hiç bir yerde yer almayan ama Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Doğukan Erdoğan  olduğu iddia edilen adayın el broşürleri şaşırtıcı. Broşürde ve İnternet medyasında adayla ilgili en ufak bilgi yer almaz ve adaya dair Ankara için hiç bir söylem bulunmazken aday CHP oy verirken bin kere düşünülmesi gerekliliği konusunda uyarıda bulunuyor. Broşürde geçmiş dönem CHP``nin dine hakaret ettiğine dair çıkan gazete küpürleri de broşürde yer almakta. Siyasetin en çirkin yüzünün yaşandığı son günlerde sandık başına gidene kadar yaşanacaklar ortamı germeye ve düşüncelere saygı duymayı geride bırakacak gibi.

Seçim Yer Gök Tanımıyor

Yerden seçim çalışmalarını yürüten adaylar havadan da propagandaya devam ediyor. Son olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek  helikopter ile gezicilere Ankara`da izin vermeyeceğiz afişi de gündemde konuşulan konuşulanlar arasında.

Seçimi kim alır bilinmez ama siyasilerin tüm çirkinliklere başvurması ile insanlık ve siyasetin kalitesi adına kaybettikleri kesin... 

Haber: Beril Çuhadaroğlu  - ÖZEL HABER YORUM  



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

03.05.2024

  • İMSAK 04:02
  • GÜNEŞ 05:39
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:52
  • YATSI 21:22
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı