BELEDİYE OKUL TADİLATLARINA BAŞLADI

BELEDİYE OKUL TADİLATLARINA BAŞLADI

Ramazan öncesi camilerin bakım ve onarımlarını gerçekleştiren Yenimahalle Belediyesi, çalışmalara hız kesmeden devam ediyor.

Bayramın ardından bu kez de okul tadilatlarına start veren belediye, Yenimahalle´nin devlet okullarında tadilatlar yaparak eğitimde fırsateşitliği sağlıyor.
Tadilat çalışmalarını yerinde inceleyerek, okulları gezen ve bilgi alan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, her yıl okul tadilatlarına 10 milyon TL harcandığına vurgu yaptı.
105 okulun tadilatını gerçekleştireceklerini söyleyen Yaşar, “105 okulun 76´sında iç onarım başladı. Sınıflara fayans, ıslak zeminlere de kalebodur döşenip, ısıtma sistemleri kontrol ediliyor. Merdivenler ve tırabzanlar yenileniyor. Kapı, cam ve çerçeveler elden geçiriliyor. Okulların dış cepheleri de boyanıyor. Göreve geldiğim günden bu yana amacım, çocuklarımızın özel okullardaki gibi sağlıklı bir ortamda eğitim alması. Devlet okullarını özel okul seviyesine çıkartacağız. Bunun için çalışıyoruz. Bu yüzdenher yıl okullara 10 milyon TL´ye yakın yardım yapıyoruz” dedi.
“OKULLARIMIZA SAHİP ÇIKMALIYIZ”
Milli Eğitim Bakanlığı´nın okullara yolladığı paranın yetmediğine de dikkat çeken Başkan Yaşar, “Harcadığımız milletin parası. Eğitime harcamazsak nereye harcayacağız? çiçek, böcek yerine çocuklara harcamak daha hayırlı olur. Onlara ne kadar doğru eğitim verebilirsek, geleceğimiz o kadar aydınlık olur. Bizim zamanımızda okula saygı, ilgi hem ailelerde hem okul çalışanlarında hem de öğrencilerde daha fazlaydı. O zamanlar yakacak sıkıntısı vardı, aileler okulun ihtiyaçlarını kendileri götürürlerdi. Ben bilirim, köylü kendi okulunu kendi boyardı. İmkanı olanlar, iş adamları, esnaflar okullara destek olurlardı. Son yıllarda onlarda elini ayağını çekti. Bu yüzden Bakanlığın okullara yolladığı para bırakın boyamayı, onarıma, temizlik görevlisine bile yetmiyor O nedenle devlet ve belediye olarak biz sahip çıkmalıyız” diye konuştu.
“OKULLAR PIRIL PIRIL OLACAK”
Son olarak görevde olduğu müddetçe okullara sonuna kadar sahip çıkacağının altını çizen Başkan Yaşar, "İlkokul ve ortaokullardaki tuvaletler çocukların boyuna ya da ihtiyaçlarına uygun olmayabiliyor. Bazılarının kapıları kırılmış yerine banyo perdesi takılmış olabiliyor. Bu eksiklikleri gidermek bizim görevimiz. Yeni eğitim öğretim yılı başlamadan okullarımızı pırıl pırıl bir hale getireceğiz” ifadelerini kullandı.



Ankara

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:56
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:04
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli