BİLİM MERKEZİ VE ULUĞ BEY GÖKEVİ MUHTEŞEM TÖRENLE AÇILDI

BİLİM MERKEZİ VE ULUĞ BEY GÖKEVİ  MUHTEŞEM TÖRENLE AÇILDI

Polatlı’yı Ankara çevresinin cazibe merkezi haline getiren Polatlı Belediyesi Bilim Merkezi ve Uluğbey Gökevi, geniş katılımlı muhteşem törenle açıldı.

  Fiili olarak hizmete girdiği kısa sürede binlerce öğrencinin ilgi odağı olan Merkezin açılışında konuşan Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Bilim Merkezi ve Uluğ Bey Gök Evi’ açılışlarıyla başlayan Polatlı’yı Anadolu Bozkırının Parlayan Yıldızı yapma çalışmalarının birbiri ardına gerçekleştirilecek temel atma ve açılış törenleriyle süreceğini söyledi. Başkan Yıldızkaya, ‘’ Bu tesis Ankara’nın en büyük Bilim Merkezi olma özelliğini taşımaktadır. Ankara’da hem bilim merkezi hem de gök evi olan, ikisini bir arada barındıran başka bir proje yoktur.  Projenin hazırlanmasında, hizmete girmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.’’ dedi.

 Yıldızkaya, ‘’Proje çocuklarımızın bilimin gizemli dünyasıyla tanışmasına vesile olacak ciddi bir çalışmadır.  Öğrencilerimiz bu merkezde derslerde gördüklerini, pratik olarak uygulama şansı bulmaktadır.   Geçen yıl 29 Ekim’den bu güne 5.500’den fazla insan merkezi gezdi,  yaz aylarıyla birlikte merkezi 10 binlerce insan gezecektir.’’ diye konuştu.

Ankara’nın en büyük Bilim Merkezi ve Uluğ Bey Gök Evi’nde 70’e yakın deney seti,  36 kişilik Planetaryum bulunuyor.

 Polatlı Belediyesi Bilim Merkezi ve Uluğbey Gökevi açılış törenine Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya,  Belediye Başkan Yardımcıları  Bahri Yazman, Muhsin Akdeniz, MHP İlçe Başkanı Gürsel Bilgiç, Belediye Meclisi üyeleri,  kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, oda dernek başkanları, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 YILDIZKAYA: HER YIL PROJELERİMİZİN HİZMETE GİRDİĞİNİ GÖRECEKSİNİZ-

Polatlı’nın her yönden kalkınması için yoğun çaba sarf eden  Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya,   2015 yılı içerisinde Hanımlar Konağı, Emekliler Konağı,  Şentepe Mahallesi Kapalı Pazar Yeri,  Üçpınar Mahallesi Mesire Alanı gibi  5 projenin temelini atıp  hemşerilerinin hizmetine sunacaklarını söyledi.

Polatlı Belediyesi Bilim Merkezi ve Uluğbey Gökevi açılış töreninde  vatandaşlara hitap eden Başkan Yıldızkaya şunları söyledi: ‘’Allah nasip ederse bu yıl içerisinde Hanımlar Konağı projemizin ihalesini 27 Nisan’da yapıyoruz ve 180 günde tamamlanıp hizmete girecek bir çalışma.  Hanımlar Konağımız Şehir Merkezinde 80. Yıl Parkı içerisinde hizmete girecek.

 Çocuklarımıza kreş sözü vermiştik, bunun ihalesini de Mayıs ayı içerisinde yapıyoruz.

 Emekliler Konağımızı da Şehitler Parkı sosyo-kültür alanında temelini atıyoruz.

 Polatlı’nın çok büyük ihtiyacı olan mesire alanını Üçpınar Mahallemizde 27.000 m2’lik alanda inşa edeceğiz. İçerisinde düğün salonu, sosyal tesislerin, yürüyüş yollarının olduğu piknik yapılabilecek harika bir tesisi 2015 yılı içerisinde sizlerin hizmetine sunacağız.

 Şehrin merkezinde E-90 karayolu kenarında Zafer Parkı ihmal edilmiş bir park orasını da çok güzel bir peyzaj projesiyle halkımızın kullanımına sunuyoruz.  Bu çalışmaların hepsini bu yıl yapacağız.

 Esentepe, Şentepe ve Gülveren Mahallerindeki hemşerilerimizin büyük ihtiyacı olan Kapalı Pazar Yerinin temelini Şentepe Mahallemizde mayıs ayında atıyoruz. Temeli atıldıktan 150 gün sonra Şentepe Kapalı Pazar Yerini hizmete açmayı planlıyoruz.  

 Hiçbir mazeret kabul etmeden, siz değerli hemşerilerimize vaat ettiğimiz bütün projelerimizi gerçekleştireceğiz. 2019 yılına kadar her yıl 3-4 projenin temelini atacak, tamamlayacak siz kıymetli hemşerilerimizin hizmetine sunacağız.’’



Ankara

28.03.2024

  • İMSAK 05:07
  • GÜNEŞ 06:32
  • ÖĞLE 12:59
  • İKİNDİ 16:29
  • AKŞAM 19:15
  • YATSI 20:35
  • Perşembe 21.3 ° / 5 ° Güneşli
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli