BİLİŞİM SEKTÖRÜ KALİFİYE ELEMAN ARIYOR

BİLİŞİM SEKTÖRÜ KALİFİYE ELEMAN ARIYOR

Her hafta düzenli olarak yapılan MÜSİAD Ankara Şubesi Sektör Kurulları Toplantısında Bilgi Teknolojileri sektörü ele alındı. Toplantıda, MÜSİAD Ankara Şubesi üyeleri, faaliyet gösterdikleri bilişim sektöründe yaşanan problemleri ve taleplerini konuştular.

 Sektörde faaliyet gösteren firma temsilcilerinin problem ve taleplerini dile getirdiği toplantıda, sıkıntıların giderilmesi için çözüm önerileri tartışıldı. Sektör Kurullarından sorumlu Başkan Yardımcısı Hasan Fehmi Yılmaz başkanlığında toplanan kurula Sektör Kurulu Başkan Yardımcısı Ayhan Yıldız ve bilişim sektöründe faaliyet gösteren üyeler katıldı.

Sektörün sıkıntılarının tartışıldığı toplantıda kalifiye eleman bulmanın zorluklarına değinildi. Kurul üyeleri sektörde en büyük sıkıntının hem kalifiye hem de yetiştirilecek eleman bulamamak olduğunu belirterek, İşe alınan kişilerin bir kaç yazılım geliştirdikten sonra işverenle ortakmış gibi davranmaya başladıklarını, ortaya çıkartılan programı yaratmışçasına bir tutum izleyen yazılımcıların, bu durumu ranta çevirmeye çalıştıklarını ve bu nedenle eleman sıkıntısı yaşadıklarını ifade ettiler. Gelişmiş ülkelerin programlamada çok ileri seviyede olduğuna dikkat çeken sektör temsilcileri Türkiye’nin bu alanda geride kalmasının en önemli sebebinin bu problemler olduğunu belirttiler.

ÖZEL İLETİŞİM VERGİLERİ KALKMALI

 Özel iletişim alanında vergi yükünün ağırlığının da altını çizen üyeler, "Devlet henüz özel iletişim vergisini kaldırmadı. Bu durum bizim için önemli bir sorun teşkil ediyor. Yüksek vergiler sektörde mağduriyeti ortaya çıkarıyor" dedi.

“AVUÇ İÇİ DAMAR İZİ” ÇÖZÜM ÜRETECEK

Sektör Kurulları üyesi İsmail Soylu, kendi geliştirdikleri sistem ile dünyada bir ilke imza attıklarını vurgulayarak, "Bu sitem ile parmak izi ile yapılan yolsuzlukların önüne geçmiş oluyoruz. Örneğin, bir çay bardağını tuttuğunuz zaman bardakta parmak izi kalıyor ancak avuç içi damarın izinin kalması söz konusu değil. Devlet kurumlarında, bankalarda kullanılan parmak tanıma sisteminde karışıklıklar ortaya çıkıyor. Biz bu sistem ile bunun önüne geçmiş oluyoruz" dedi.

Soylu, sistemi geliştirdiklerini ancak henüz tam olarak yaygınlaştıramadıklarını, bunun için devletten destek gelmesi beklediklerini sözlerine ekledi.

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

14.05.2024

  • İMSAK 03:44
  • GÜNEŞ 05:27
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:43
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:38
  • Salı 16.4 ° / 5.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 17.1 ° / 6.6 ° false
  • Perşembe 17.1 ° / 8.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı