Birlik Hareketi kahvaltıda buluştu

Birlik Hareketi kahvaltıda buluştu

CHP Çankaya İlçe?de olağanüstü kurultay talebiyle örgütlenen ÇANKAYA?DA BİRLİK HAREKETİ üyeleri, CHP Çankaya İlçe delegelerini 17 Mart?ta Nenehatun Çırağan Et ve Balık Lokantası`nda, kahvaltıda bir araya geldiler.

 Çankayalı delegeler, Çankaya ilçe olağanüstü kongre çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Serbest kürsüde çok sayıda delege söz alarak, Çankaya ilçe kongresiyle ilgili düşüncelerini ve kararlılıklarını ifade ettiler.

 Kahvaltıya Eski Çalışma Bakanlarından Mustafa Kul, Eski Milletvekillerinden Mahmut Işık, Çankaya Belediye Meclis Üyesi Ertuğrul Şenoğlu, Hamdi Fidan, Mustafa Yıldırım , Atilla Sarp, Ankara İl Başkan Adayı Necati Yılmaz , Erdoğan Kılıç  ve 250`ye yakın delegeyle yoğun katılım olurken, bazı delegeler ise mazeretleri nedeniyle katıla madıklarını bildirdiler.


Eski Çalışma Bakanlarından Mustafa Kul, kahvaltıda bir konuşma yaparak, "Türkiye`yi AKP`den kurtarmak için kalan tek kale CHP`dir" vurgulayarak "Türkiye’yi AKP’den kurtarmak için tek bir güç kaldı o da CHP.Medya yok. İş dünyası yok. Sivil toplum örgütleri yok. Tek kale CHP.Medya patronları her dönem siyasi parti başkanlarını ayaklarına davet edip `şunu milletvekili yapalım` diyorlardı. Geldiğimiz noktada hepsi teslim oldu. Türkiye’de 386 televizyondan 380’i AKP yandaşı.Başbakan’ın söylediklerini ben söylesem hemen içeri alırlar. Ya Başbakanı ciddiye almıyorlar  ya da kimin söylediğine bakıyorlar. Türkiye şu anda işgal edilmiş bir ülke konumunda.ABD’nin sömürgesi durumundayız.""Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti Ankara, Ankara’nın başkenti Çankaya. Ankara’da, Çankaya’da  böyle bir hareketi partimizin, ülkemizin geleceği için başlattık. Ülkemizi AKP’den kurtarmak için, CHP’yi umut haline getirmek için başlattık. Parti ortadan ikiye bölünmüş gibi. Çankaya’da birliği gerçekleştirmek ve olağanüstü kongre için böyle bir imza kampanyası başlatıldı. Bu kongreden eğer gene sandıktan aynı arkadaşlar çıkacaksa, onları öpüp kutlamalıyız. Ama önce bu yarış olmalı. Şu anda imza konusunda bir eksiğimiz yok. İmzalar tamamlandı. Ama  207 imzayla verdiğimiz zaman yine 193 imza da karşı tarafta var. Şu ana kadar bu imza sürecine katılmamış arkadaşlarımız bu süreçte yer almalı. Bu birliği en geniş şekilde sağlamalıyız." dedi
Söz alan Belediye Meclis Üyesi Ertuğrul Şenoğlu ise şunları söyledi:"Sayın Genelbaşkanım size sesleniyorum; siyasetin tuğlası insan, harcı güvendir.Bu örgüt, bu üyeler size güveniyor. Siz de üyenize güvenin. Bizi atanma derdinden  kurtarın Genelbaşkanım. Belediye Başkanımızı, Belediye Meclis üyelerimizi, İl Genel Meclisi üyelerimizi örgüt denetiminde ön seçimle belirleyiniz."diye seslendi. 
Kahvaltıda bir konuşma yapan Ankara İl Başkanı adayı Necati Yılmaz ise: "Tarihe borçlu kalmak istemediğim için başka bir programım olmasına rağmen kahvaltıya katıldım. Bugün gelişen olaylar karşısında safımı, yerimi ortaya koyup öyle gitmek istedim. Kenarda durup kendimizi gizlemek ya da yanlışa `hele biraz daha gitsin` demek durumunda değilim. O yüzden buraya geldim." diye konuştu.

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

15.05.2024

  • İMSAK 03:43
  • GÜNEŞ 05:26
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:44
  • AKŞAM 20:04
  • YATSI 21:40
  • Çarşamba 17.1 ° / 6.6 ° false
  • Perşembe 17.1 ° / 8.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.3 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı