BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi?nde Büyükşehir Belediyesi?nde Strateji Geliştirme Dairesi adı altında yeni bir Daire Başkanlığı?nın kurulması, Atatürk Spor Salonu?nda hemşehri dernekleri ve mahalle eğlenceleri için ses, ışık ve sahne düzenlemesi yapılm

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aylık olağan toplantısının dördüncü gününde gündem maddelerinin görüşülmesine devam edildi. Gündem maddeleri arasında ilk sırada Büyükşehir Belediyesi’nde Strateji Geliştirme Dairesi’nin kurulmasına ilişkin Başkanlık yazısı görüşüldü.

 

STRATEJİ DAİRESİ KURULDU

Okunan Başkanlık yazısında 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 49. maddesi gereğince İçişleri Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı’nca müştereken hazırlanan Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlkeleri ve Standartlarına dair yönetmeliğin ilgili maddeleri doğrultusunda 1. derecede daire başkanı kadrosunun yerine Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı kadrosunun ihdası oy birliği ile kabul edildi.

Mecliste yine norm kadro gereği boşalan 5. derecede daktilograf kadrosu ve 3. derecede itfaiye başçavuşu kadrosu iptal edilerek yeni kurulacak Strateji Geliştirme Dairesi başkanlığı uhdesinde Strateji Geliştirme Şube Müdürlüğü ile Strateji Kontrol Şube Müdürlüğü’nün kurulması oy birliği ile kabul edildi.

 

ATATÜRK KAPALI SPOR SALONU YENİDEN DÜZENLENİYOR

            Mecliste, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Atatürk Spor Salonu’na sahne ve sahne için gerekli ses ve renkli ışık tesisatının yapılması, sahnede mahalle sohbetleri, kış geceleri, hemşehri geceleri, mahalle şenlikleri yapılması, bu organizasyonlara sanat, sanatçı grupları temini, söz konusu organizasyonlardan vatandaşların ücretsiz yararlanması ve ücretsiz ulaşım imkanı sağlanması, bu organizasyonlarda su, çay, pamuk şeker, top, bebek vs. hediyelerin dağıtılması ve yapılacak  organizasyonlarla ilgili yazılı, sesli ve sosyal medya ve internette ve bilboardlarda duyuruların yapılması, bu etkinliklerde Belediyenin ve ASKİ’nin ortak olduğu şirketlerin ve bu şirketlerin kurduğu şirketlerin sponsor olarak katılması, yapılacak etkinliklerde sivil toplum örgütleri ile işbirliği yapılması, özellikle hemşehri geceleri ile ilgili hemşehri kuruluşlarının desteğinin alınması, katkıda bulunacak derneklerin tanıtıcı panolarının ve broşürlerinin etkinliğin yapıldığı yere konulmasına müsaade edilmesi, ayrıca gerekli görülmesi halinde davetiye bastırılması ve etkinliklerde sivil toplum örgütlerinin stant kurmasına izin verilmesi hususunda Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı’na inisiyatif kullanmaları konusunda yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

 

TÜRKMENİSTAN GÖSTERİ GRUBU GELİYOR

Mecliste Ankaralıları sevindirecek bir diğer karar da dünyaca ünlü Türkmenistan gösteri gruplarının Ankara’da yapacağı gösterilere Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliği yapmasının oybirliği ile kabul edilmesi oldu.

Sovyetler Birliği’nin çökmesinden sonra bağımsızlığını kazandığı 1991 yılından bu tarafa Ankara ile dostluk ilişkileri başlayan ve bugün de artarak devam eden ve bu dostluk ilişkisi Ankara ile Aşkabat’ın “Kardeş Kent”olması ile pekişen Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ı son olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mayıs ayında ziyaret etmiş ve iki ülkenin karşılıklı ilişkilerinin kültürel programlarla pekiştirilmesi bir kez daha gündeme gelmişti.

Bu çerçevede Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Türkmenistan atlı gösteri ekibi, sirk ekibi ve halk oyunları ekiplerinin katılabileceği bir kültürel programın düzenlenmesi, bu organizasyona üst düzey devlet yetkilileri, milletvekilleri, belediye başkanları, bürokratlar, belediye yöneticileri, basın mensupları, uluslararası kuruluşların temsilcilerinin davet edilmesi, gerekli duyuru ve tanıtımların yapılması ve bu konuda yapılacak bütün masrafların Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanması oy birliği ile kabul edildi.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

15.05.2024

  • İMSAK 03:43
  • GÜNEŞ 05:26
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:44
  • AKŞAM 20:04
  • YATSI 21:40
  • Çarşamba 17.1 ° / 6.6 ° false
  • Perşembe 17.1 ° / 8.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.3 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı