Büyükşehir Belediyesinden Tekzip Yazısı

Büyükşehir Belediyesinden Tekzip Yazısı

Basında Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında yer alan “Milyonlarca abone bilgilerini Turkcell´ den aldığı ve mesaj göndermek için 270.000 TL ödediği ortaya çıktı” şeklinde veya buna benzer yayınlarda bulunan kuruluşlara tekzip metni g

İşte tekzip metni:

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet vermekte olan SMS OTOMASYON sistemi kuruluş amacı olan büyükşehir belediyesi bünyesinde çalışan personeli belediye ve belediye çalışanlarıyla ilgili konularda onları bilgilendirmek ve Ankara´da yaşayan vatandaşlarımızı Ankara Büyükşehir Belediyesinin vermiş olduğu hizmetlerden haberdar etmek maksadıyla kullanılmaktadır.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren SMS OTOMASYON sistemin üzerinden yukarıda belirtilen bilgilendirme mesajlarının dışında hiçbir siyasi ya da reklam içerikli bir SMS gönderilmemektedir.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet vermekte olan SMS OTOMASYON sistemi “ANKARABBLD” ve “MAVIMASA” alfanumerik başlıklarını kullanmaktadır. Bunların dışındaki alfanumerik başlıklara ait SMS´ler daire başkanlığımız bünyesinde hizmet veren sistem üzerinden gönderilmemektedir.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından atılan bilgilendirme mesajlarının telefonuna gelmemesini isteyen vatandaşlarımız ALO 153 Mavi Masa çağrı merkezinden ya da Belediyemiz santrali üzerinden bizlere ulaşabilmektedirler. Bu konuyla ilgili talepte bulunan vatandaşımızın numarası SMS OTOMASYON sisteminden çıkarılmaktadır.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Melih GÖKÇEK hakkında sosyal medyada ve bazı yayın organlarında çıkan “Milyonlarca abone bilgilerini Turkcell´ den aldığı ve mesaj göndermek için 270.000 TL ödediği ortaya çıktı.”  başlıklı ve buna benzer yayınlanan haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Yukarıda detaylı bilgisini aktardığımız SMS OTOMASYON sistemi üzerinden Sayın Başkanımızın program bilgilerini içerir hiçbir SMS atılmamaktadır.

Sayın Başkanımızın televizyon ve diğer yayın organlarıyla ilgili program bilgilerini içeren SMS´ler program yapımcıları tarafından vatandaşa atılmaktadır. Bu konuda SMS giden vatandaşlarımızın iletişim bilgileri Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı altında hizmet vermekte olan SMS OTOMASYON sisteminden temin edilmemektedir. Daire Başkanlığımız bünyesinde hizmet vermekte olan Mavi Masa Çağrı Merkezine kayıtlı olan vatandaş iletişim bilgileri hiçbir maksatla dışarıdan bir kurum ya da kuruluşla paylaşılmamaktadır. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Melih GÖKÇEK´i zor durumda bırakma amacına matuf, hiçbir dayanağı olmayan tamamen gerçek dışı bu haber nedeniyle yasal yollara başvuru hakkımızı saklı tutuyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı



Anahtar Kelimeler:

Ankara

26.04.2024

  • İMSAK 04:14
  • GÜNEŞ 05:48
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:45
  • YATSI 21:12
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı