BÜYÜK ŞEHİR YASASI TERZ DÜZ OLACAK!!!

     BÜYÜK ŞEHİR YASASI TERZ DÜZ OLACAK!!!

Ankara 2. Bölge MHP Milletvekli Adayı Doç. DR. Hamit Ayanoğlu, Beypazarına bağlı eskiden belde ve köy olan Kırbaşı ve Oymaağaç mahallelerinde düzenlenen yağmur duasına katıldı. Duadan sonra köylülerin dertlerini dinleyen milletvekili adayına ise en fazla

Köylüler büyük şehir yasasından çok muzdarip. Öyle ki köyde yaşayan vatandaşlar geçimlerinin zorlaştığını, imkanların kısıtlandığını söylemekte. Yangınlarda müdahale etme imkanlarının çok zorlaştığını söyleyen vatandaşlar, ‘’Önceden beldelerde itfaiye vardı. Olası yangın durumlarında çevre köylere belde itfaiyesinden hızlı müdahale edebiliyordu. Büyük şehir yasasından sonra itfaiye merkeze taşındı. Kötü durumlarda ihbar Ankara’ya yapılıyor ve talimat verilirse müdahale ediliyor. İtfaiye gelene kadar zaten gerek maddi gerek manevi kayıplarımızın olması ve büyümesi olası’’ ifadelerini kullandı. Ekonomik anlamda da çok yıpratıldıklarını söyleyen köylüler yasa ile vergilerin arttığını, su ve elektrik gibi ihtiyaçlarına yüklü miktarda zam geldiğini vurguluyor. İleride atık su beledi, taşıma ücreti gibi yüklerin geleceğininde muhtemel olduğunu söyleyen vatandaş, ‘’suyumuz kendi çabamızla köyümüze kadar taşıdık. Kendi yaptığımız su yolu için taşıma vergisi mi vereceğiz!’’ dedi. Mera ve otlakların kullanımının artık büyükşehir’in kontrolüne geçtiğini söyleyen vatandaşlar, önceki dönemde bu bölgelerin muhtarlar tarafından kullanıldığını, elde edilen gelirin ise köyün giderleri için kullanıldığı ifadelerini kullandı.

Merkeze 200 Kilometreyi Aşkın Uzaklıkta Köy Var…

Büyükşehir yasası ile Büyükşehir’in yükü oldukça arttı. Öyle ki büyükşehir’e 200 kilometreyi aşkın köyler var. Köylü ise buralara müdahale’nin çok güç hatta imkansız olduğunu söylüyor. Merkeze yakın ilçelere bile merkezden yardımın çok zor geldiğini söyleyen vatandaşlar, bir an önce yasanın kaldırılmasını istiyor. 2017 den itibaren köylere Ankara Büyük Şehir Belediyesinden izinsiz ahır, kümes dahi yapamayacaklarını söyleyen köylüler, köylünün zaten geçim zorluğu çektiğini ve imkanlardan yararlanamadığını, sırtlarına bu kanun ile büyük bir kamburun geldiklerini ifade ediyor.

Hamit Ayanoğlu ‘’ İktidarımızda Büyük Şehir Yasası Ters Düz Edilecek!’’

Mhp Ankara 2. Bölge Milletvekili Adayı Hamit Ayanoğlu köylülere iktidara geldikleri takdirde Büyük Şehir Yasasının kalkacağını ve köylerin eskisi gibi merkezden ayrılacağını söyledi. Kendisinin de çiftçi bir aileden geldiğini vurgulayan Ayanoğlu, bölgenin ve köylerin problemlerini çok iyi bildiğini, halkın vereceği fırsatlar ile bu sorunların üstesinden gelineceğini vurguladı. Daha öncede Tarım ve Köy İşleri Bakanlığında Genel Müdürlük ve Müsteşarlık yapmış olan Milletvekili Adayı, köylüye köstek değil destek olunması gerektiğini söyledi. 



Ankara

25.04.2024

  • İMSAK 04:16
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:44
  • YATSI 21:11
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı