ÇANKAYA´NIN FOTOĞRAFCISI BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ADAY ADAYI

ÇANKAYA´NIN FOTOĞRAFCISI BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ADAY ADAYI

Cumhuriyet Halk Partisi Çankaya İlçenin 10 yıldır Foto Muhabirliğini ve Basın Danışmanlığı görevini yapan Cefa SEFA önümüzdeki Mart ayında yapılacak Yerel Seçimlerde Çankaya Belediye Meclis Üyeliği için aday adaylık başvurusu yaptı.

Astsubay emeklisi olan Cefa Sefa, Edirne´de başladığı meslek hayatını 2002 yılında Hakkâri´de noktaladıktan sonra 2005 yılında Biz Kaç Kişiyiz Platformunun kuruluşunda yer alarak siyasete adım attı. Cumhuriyet Mitingleri ile birlikte CHP Çankaya İlçede; önce Halkla İlişkiler Komisyonunda yaz kış demeden o dönem CHP Genel Merkezinin 15 günde bir yayınladığı ‘Halk Gazetesini´ Çankaya sokaklarında ekip arkadaşları ile birlikte yurttaşlara dağıttı. Ardından İlçe Fotoğrafçılığı ve akabinde Basın Danışmanı ve Foto Muhabirliği ile bugünlere kadar onlarca miting, eylem, toplantılar takip edip haberleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisinin Ankara örgütünün ve Çankaya İlçenin düzenlediği tüm eylemlerde bazen miting otobüslerinin üstünde bazen bir ağacın veya duvarın üstünde en ön sırada fotoğraf makinesi ile birlikte Cefa Sefa´yı görmek mümkündü.

Gezi olaylarının Ankara´da ilk başlamasında Çankaya Örgütü ile birlikte yine en önde Cefa Sefa vardı. Ve Gezi eylemleri boyunca onca biber gazına, panzerlerden sıkılan tazyikli suya, emniyet güçlerinin kalkanları ile itilip kakılmasına rağmen görevini asla bırakmadı. Yine o dönemlerde geceleri yapılan 1 dakikalık ışıkları yakıp söndürme ve tencere tavalarla sokaklarda eylem yapıldığında Çankaya sokaklarında yine onu gördünüz, yine onun fotoğrafları geleceğe birer kanıt bırakıyordu.

Eğitimin alt üst edildiği ve CHP´nin tepki gösterdiği 4+4+4 eylemlerinde, 1 Mayıs mitinglerinde, kutlanması yasak olan Cumhuriyet ve Zafer Bayramlarında sokağa çıkan örgütünün önünde yine o vardı ve onun çektiği fotoğraflar sosyal medyada boy gösteriyordu. Sefa; 10 yıldır içinde bulunduğu Çankaya örgütünde göreve gelen tüm  İlçe Başkanlarının 124 Mahallenin muhtarlarına yaptığı ziyaretlere eşlik ettiğini ve mahallelerin sorunlarını ilk ağızdan dinleme imkânının olduğunu,  Çankaya Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesinin yapması gereken işlerin takipçisi olmak, belediyede emek veren işçi kardeşlerimizin haklarını ve var olan sorunlarının giderilmesi için çıkarılması gereken kararların da Belediye Meclislerinde takipçisi olmak için aday adayı olduğunu söyledi.

 



Ankara

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:56
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:04
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli