Çankaya Uyuyor

Çankaya Uyuyor

Milyonluk projelerin yükseldiği Yaşamkent, bitmeyen altyapısı, asfaltlanmayan yolları ve bina önlerine dökülen moloz yığınlarıyla ‘mahrumiyet’ bölgesini andırıyor.

Çankaya’nın en gözde semtlerinden Çayyolu ve Ümitköy’ün komşusu Yaşamkent Mahallesi, birçok sorunla boğuşuyor.Bir yandan lüks konutlar bölgede art arda yükselmeye devam ederken, bitmeyen altyapı, bozuk yollar, bina önlerine dikilen moloz yığınları ve yol ortasında kalan rögarlar, mahalle sakinlerini isyan ettiriyor.

Yaşamkent’in mevcut görüntüsüyle, Anadolu’nun ücra köşelerindeki köyleri andırdığını belirten vatandaşlar, Büyükşehir ve Çankaya belediyelerinin sorunlara ilgisiz kalmasından şikayet ediyor.

Yaşamkent sakinlerinden gelen yoğun şikayetler üzerine Ankara Hürriyet, mahallelinin ‘Yaşamköy’ dediği bölgeyi fotoğrafladı.

TOPRAK YOLLAR DİKKAT ÇEKİYOR

Ankara’nın ana arterlerinden Eskişehir Yolu’ndan, Yaşamkent Kavşağı’na dönüş yapıldığından itibaren, manzara aniden değişiyor. Ana yoldaki rezidanslar, kuleler ve lüks AVM’lerin bir arka caddesinde yer alan Yaşamkent’te, lüks apartmanlar ve vilaların yapılmasına rağmen henüz asfalt dökülmeyen toprak yollar dikkat çekiyor.

RÖGARLAR ARASINDA ZORLU ZİKZAK

Yıllardır asfalt dökülmeyen 3190. Cadde ve çevresindeki ara sokaklar ise mahrumiyet bölgesini andırıyor. Çakıl taşlarıyla dolu yollarda sürücüler araçlarının lastiklerini patlatmamak için büyük çaba sarf ediyor. Yol ortasında kalan yaklaşık 35 santimetre yükseklikteki rögar kanalları ve kapakları da sürücülere zor anlar yaşatıyor.

3190. Cadde’nin sonunda ise bir villanın önüne kimliği belirsiz şahıslarca dökülen tonlarca moloz da gözden kaçmıyor.

ADRESİ BULAMADAN KAYBOLUYORLAR

3190. Cadde’nin yakınlarındaki 3036. Cadde ise görenleri hayrete düşürüyor. Tabelası dikilmesine rağmen halen stabilize bir şekilde bekleyen ve girişine hafriyat dökülen 3036. Cadde’nin durumu çevre sakinlerinin tepkisini çekiyor. Namık Kemal Öztürk, “Bu bölgeye gelenler adresi bile bulamadan kayboluyor. Yol yok, asfalt yok. Çankaya Belediyesi’ne yazdığım bir dilekçe var. ‘Buranın asfalt maliyeti benim şahsıma aittir, karşılayacağım’ dedim yine yapmadılar. Resmen mezarlık gibi oldu” diye konuştu.Bölgede birçok cadde ve sokağa dökülen molozlar da gözden kaçmıyor. Lüks binaların yakınlarına kadar dökülen molozlar vatandaşın tepkisini çekiyor.



Anahtar Kelimeler: Çankaya Uyuyor

Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli