CHP, ANKARA´DA ADAY TANITIM TÖRENİ YAPTI

CHP, ANKARA´DA ADAY TANITIM TÖRENİ YAPTI

Genel Başkan Kılıçdaroğlu yerel seçimlere ilişkin seçim bildirgesini 12 Madde olarak açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Arena Spor Salonu´nda düzenlenen Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısında;

“Güzel günler göreceğiz, birlikte mücadele edeceğiz, ayrışmadan, bölünmeden, kavga etmeden birlikte mücadele edeceğiz. Türkiye´yi 21.yüzyılın yıldızı haline getirmek için mücadele edeceğiz. Bizim mücadelemiz hak mücadelesidir. Bizim mücadelemiz ekmek mücadelesidir. Bizim mücadelemiz insan mücadelesidir. Bizim mücadelemiz onur mücadelesidir. Bizim mücadelemiz birlikte kardeşçe yaşama mücadelesidir. Bizim mücadelemiz kutsal bir mücadeledir. Bizim mücadelemiz kadın – erkek eşitliğini sağlama mücadelesidir. Bizim mücadelemiz herkesin kucaklaşma mücadelesidir.

Bugün belediye başkan adayı arkadaşlarımızın tanıtımını yapacağız. Birlikteyiz, güzel bir gündeyiz, yedi bölgeden oyun havalarıyla başladık. Oyun havalarını izlerken aklıma şu geldi, ne kadar güzel havalarımız var, ne kadar güzel türkülerimiz var, ne kadar güzel şarkılarımız var, ne kadar güzel insanlarımız var. Yedi bölgenin ayrı havası var. Bu kadar zengin bir kültürü cennet gibi bir ülkede yaşamak istiyoruz. Ayrımsız yaşamak istiyoruz, birlikte yaşamak istiyoruz, kardeşçe yaşamak istiyoruz. Ama ayırıyorlar, ama bölüyorlar, ama kutuplaştırıyorlar. Sakın ola ki bu tuzağa hiç kimse düşmesin, hiç kimse. Onlar bize ne derlerse desinler, biz onlara selam vereceğiz. Biz dostluktan, biz haktan, biz hukuktan ve biz adaletten söz edeceğiz. Bu ülkenin adalete ihtiyacı var, bu ülkenin hakka ve hukuka ihtiyacı var, bu ülkenin birlikte yaşamaya ihtiyacı var. Bu ülkede herkesin karnının doymaya ihtiyacı var. Bu ülkede herkesin ekmeğe ihtiyacı var, işe ihtiyacı var. O nedenle biz bu güzel toplumu, bu güzel coğrafyayı, bu güzel Türkiye´yi cennete dönüştürmek için mücadele edeceğiz. Belediye başkanlarımızın temel görevlerinden birisi de bu olacaktır.

Değerli arkadaşlarım, bu toplantıdan sonra il başkanları, ilçe başkanları, belde yetkilileri, mahalle yetkilileri, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, önceki belediye başkanlarımız, yeni adaylarımız herkes alana çıkacak, herkes. Asla ve asla kırıcı bir dil kullanmadan, kırıcı bir üslup kullanmadan herkesi dinleyerek ve onun sorunlarına nasıl çözüm üreteceğimizi anlatarak Türkiye sathına yayılacağız ve düşüncelerimizi aktaracağız.

Bu süreçte İYİ Parti´yle birlikte Türkiye genelinde bir işbirliği yaptık. Bu bağlamda Sayın Meral Akşener´e ve İYİ Partili bütün kardeşlerimize buradan sevgilerimizi ve saygılarımızı gönderiyoruz.

Saadet Partisi´yle dirsek teması yaptık. Saadet Partisinin de bütün kadrolarına, başta Sayın Karamollaoğlu olmak üzere herkese ama herkese, bütün Saadet Partili kardeşlerime selamlarımı, saygılarımı gönderiyorum.” mesajlarını iletti.

Törende, Genel Başkan Kılıçdaroğlu yerel seçimlere ilişkin seçim bildirgesini 12 Madde olarak açıkladı.

CHP´NİN 12 MADDELİK SEÇİM BİLDİRGESİ

1. Hoşgörülü ve halka saygılı kentler

2. Hakça paylaşan kentler

3. Hesap veren ve şeffaf yönetilen kentler

4. Yoksulluğu yenen kentler

5. Üreten ve istihdam yaratan kentler

6. Yenilikçi ve akıllı kentler

7. Ulaşım sorunu

8. Nefes alan kentler

9. Sosyal adaleti sağlayan kentler yaratacağız

10. Kültür ve sanatı geliştiren kentler

11. Doğa dostu yeşil kentler

12. Mutlu şehirler.

Konuşmasını; “Başaracağız, başarmak zorundayız. Bizim mücadelemiz başarı üzerine kurulan bir mücadeledir. Başarmak zorundayız, niçin? Çocuklarımız için başarmak zorundayız! Bayrağımız için başarmak zorundayız! Cumhuriyet için başarmak zorundayız! Vatanımız için başarmak zorundayız! Mutlu yaşamak için başarmak zorundayız! Düşüncelerimizi özgürce açıklamak için başarmak zorundayız! Sarayın tasallutundan bu memleketi kurtarmak için başarmak zorundayız! Hakça, özgürce yaşamak için başarmak zorundayız! Çocuklarımızın yatağa aç girmemesi için başarmak zorundayız! Kimlik ayrımının yapılmaması, inanç ayrımının yapılmaması için başarmak zorundayız! Bir arada huzur içinde yaşamak zorundayız!

Biz bahara özlem duyuyoruz. Biz baharı bu ülkeye getirmek zorundayız. Baharda tabiat canlanır, baharda bütün canlılar canlanır. Yeni bir hayatın başlangıcıdır baharlar. O nedenle baharda başarmak zorundayız, başarıyı sürdürmek zorundayız. Belediyelerimiz bu görevi başarıyla yapacaklardır. Alanlara dağılacağız ve mücadelemizi yapacağız. Kavgasız bir mücadele, bilgiye dayalı bir mücadele, güçlü bir söylemle. Sorun, hemen yanına çözümü koyarak bunları toplumun gündemine getireceğiz ve başaracağız.” sözleriyle bitirerek, il ve ilçe belediye başkan adaylarının tanıtımı törenine geçildi.



Ankara

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03
  • Cuma 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli