CHP de yetkili Kim ? MYK mı? Alçın mı?

CHP de yetkili Kim ? MYK mı? Alçın mı?

CHP`de yenilenme ve değişim için ilk adım 2014 yerel seçimleri için atılıyor.

 CHP 2014 yerel seçimlerinde Ankara ilçelerin de adaylarını belirlemek için 3 Kasım 2013 tarihinde Etimesgut ve Mamak ilçelerinde eğilim yoklaması yaparak aday belirleme sürecini başlattı.

Ankara’da ‘’Akyurt Gürsel Kıranoğlu, Bala Müslim Çoşar ,Beypazarı Abdullah Özdemir, Evren Emrullah Eren, Gölbaşı Ercan Şimşek ,Haymana Celal Çetin, Kalecik Nevzat Şahin kesin adaylıkları açıklanan isimler.  

Eğilim yoklama sonucu Etimesgut’tan Mehmet Yula’nın Mamak’tan Mimar Coşkun Torun’un sandıktan birinci olarak  çıkmaları İl Başkanı Zeki Alçın’ın ‘’2014 yerel seçimlerinde Belediye Başkan adaylarımız yapılan ÖNSEÇİM sonucu kesinlik kazanmıştır sandıktan çıkan arkadaşlarımız belediye başkanı adayımızdır” dedi.

YULA, GENEL MERKEZ TARAFINDAN NE ZAMAN ADAY OLARAK AÇIKLANDI ?

CHP genel merkezinden ilçe örgütlerine gönderilen ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ile yaptığımız röportajda ‘’ Ankara’da bazı ilçelerde aday tespitinde ön yoklama yapılacağını ardından anket yapılarak her iki çalışmada ön plana çıkan ve halkı kucaklayacak aday adayı ile yola devam edeceklerini gazetemiz aracılığı ile kamu oyuna. Öte yandan keskin kesin adayların genel merkez tarafından açıklanacağının altını çizmiş kendini kesin aday gibi lanse edenlerin kendini kandırdığını ifade etmişti.

Öte yandan 2014 seçimleri ile ilgili İstanbul örgütüne gönderilen aday belirleme bildirgesinde ‘’İlçelere, İle ve Genel Merkez’e yapılan aday adayları başvuruları dikkate alınmak suretiyle; aday adayı başvuru sayısı 5’ten az olan yerlerde ilk 2,  6 ila 10 olan yerlerde ilk 3, 11 ila 15 olan yerlerde ilk 4, 16’dan fazla olan yerlerde ilk 5 sıraya giren aday adayları, MYK tarafından ilave değerlendirmelere tabi tutularak adaylaştırma süreci tamamlanacaktır’’ denilmekte. ( İmza:Adnan Keskin  CHP Genel Başkan Yardımcısı Bihlun TAMAYLIGİL Genel Başkan Yrd. Genel Sekreter Gökhan Günaydın, CHP Genel Başkan Yardımcısı  Umut Oran, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP Genel Başkan Yardımcısı)

PARTİ ÜST YÖNETİMİ YOK SAYILIYOR !!!

CHP Ankara’da durum karışık. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, örgüt yöneticilerinin öncelikli olarak sosyal medyayı çok iyi kullanması konusunda uyarılarda bulmuştur. Kesin adayların nasıl belirleneceği konusunda da tavrını koyan Kılıçdaroğlu, genelgeler ile aday belirleme sürecinin nasıl olacağını ifade ediyor.  CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın ve bazı ilçe örgütlerinin henüz aday adayı olan ama parti içi eğilim yoklamasında birinci sırada çıkan isimleri kesin aday olarak tanıtması Genel merkez MYK sonrası farklı bir isim açıklanırsa İl Başkanının nasıl bir tavır içine gireceği de tartışmaların önünü açıyor.

Etimesgut  İlçe örgütü  Nazım Hikmet kongre merkezinde  Anadolu  Ateşi Dans grubunun gösterileri ile Seçim Startını verdiğini açıkladı. Mehmet Yula’nın pankartı oldu.Pankartta ‘’ “Birlikte çıktık yola,  Mehmet Yula,”  Etimesgut Belediye Başkan Adayı ‘’ yazısı genel merkezin yok sayıldığını buna il ve ilçe örgünün nasıl müsaade ettiği oldu. Geceye Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ayaş Belediye Başkanı Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Ali Başkaraağaç, Ankara Milletvekili Levent Gök ve seçim Startı verilen programda Genel Başkan yardımcılarının katılmaması adaycılık oynandığının en büyük göstergesi oldu.

Şimdi soruyoruz CHP de aday adayı belirlenirken ön yoklama(Eğilim yoklaması) sonucu kesin sonuç mudur?

Kesin sonuç ise atama yapılan ilçelerde demokrasi nerede?

CHP’nin son karar mercisi il, ilçe  başkanları mı?

Kesin adayların ismi farklı olursa il başkanı tavrı ne olacak ?

Vatandaşa kesin olarak tanıtılan adaylar değişirse sonradan vatandaşa nasıl değiştiğini kim  izah edilecek ?

Haber: Orhan Aydan – Beril Çuhadaroğlu 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

09.05.2024

  • İMSAK 03:52
  • GÜNEŞ 05:32
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:42
  • AKŞAM 19:58
  • YATSI 21:31
  • Perşembe 22.8 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Cuma 22.9 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 19.4 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı