CHP Mamak ve Yenimahalle Yönetimleri Seçildi

CHP Mamak ve Yenimahalle Yönetimleri Seçildi

CHP Ankara ilçe örgütlerinde peş peşe kongreler gerçekleşiyor. Hafta sonu gerçekleşen Mamak ve Yenimahalle 10. Olağan Kongrelerine delegelerden yüksek katılım gerçekleşirken, partililer aynı başkanlarla devam etme kararı aldı.

12 Eylül günü Mamak´taki kongrede Adnan Demirci, 13 Eylül günü Yenimahalle´deki kongrede bazı tepkilere rağmen Ahmet Meşe yeniden seçildi. Kongrelere CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, CHP sözcüsü Haluk Kaç, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Grup Başkan Vekili Levent Gök, CHP Ankara Milletvekillerinden, Şenal Sarıhan, Gülsün Bilgehan, Bület Kuşoğlu, Aylin Nazkıaka, Murat Emir, Necati Yılmaz, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı.

Keskin: Mamak ve Sincan´daki huzursuzluklara değindi

Mamak´taki kongrede konuşma yapan CHP İl Başkanı Adnan Keskin terör örgütü ile anlaşma yapılamayacağını, ancak Cizre´de yaşananları da hiçbir CHP´linin kabul edemeyeceğini belirterek Sincan Gençlik kollarının bir grup tarafından tahrip edilmesi ve Mamak ve Tuzluçayır´da bir grubun önüne TOMA ve polisi katıp, slogan atarak huzursuzluk çıkarmaya çalışanlar olduğunu açıkladı. Keskin idam sehpasında taburesini kendi ayaklarıyla devirenlerden oldukları vurgusunda bulunarak 1 Kasım öncesi seçimi kim kazanırsa kazansın bütün ön seçim delegelerinin sahada olacağını söyledi.

Gök: Demokrasinin işleyişine örneğiz

CHP Ankara Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Levent Gök ise yaptığı konuşmada cumhurbaşkanının müdahalesi ile oluşturulan tek listeli seçim şeklinin demokrasiyi yansıtmadığını, CHP Mamak İlçe Başkanlık Seçiminin demokrasinin işleyişinde örnek teşkil etmesi gerektiğini vurgulayarak aynı gün gerçekleştirilen AKP kongrelerine göndermede bulundu. 7 Haziran sonrasında Suruç ve Ceylanpınar´daki katliamlar ile gizli bir elin adeta düğmeye bastığını söyledi. Gök, bir yandan iktidar partisinin bir yandan terörün birbirinin amacına hizmet eder tarzda hareket ettiğini, ölen askerler arasında hem Türk hem Kürt vatandaşların bulunduğunu, Türkiye´nin etnik ayrıştırmaya sürüklenmek istendiğini söyledi. 29 Temmuz´da olağanüstü toplantıya çağırdıklarında terör ortamının oluşacağını, tek yumruk olunması gerektiğini anladıklarını, ancak bir araştırma komisyonu kurma teklifinin MHP ve AKP tarafından reddedildiğini de sözlerine ekledi.

Koç: Saray-derin PKK operasyonu

Yenimahalle´de ise CHP sözcüsü Haluk Koç halkın tek kişinin diktatörlük heveslerini sandıkta bıraktığını, MHP´yi kastederek seçim gecesi kasım için seçim tarihi vererek Erdoğan´ın istediği şekilde hareket ettiğini belirtti. Türkiye´nin Oslo görüşmelerinden sonra Silvan´da başlatılan olaydan örnek veren Koç, süratle teröre sürüklendiğini ve saray-derin PKK operasyonu yaşandığını belirterek, 12 Eylül´de karanlık darbe girişimiyle faşizme sürüklenirken 35 yıl sonra başka tür bir faşizme sürüklendiğini söyledi. Başkana biat edilmesinin gelenek haline geldiği bir örgüt yapısından bugünlere geldiğini belirten Koç, parti içi demokrasinin sağlanabilmesi için tek kişi dahi kalınsa partinin terk edilmemesi gerektiğini vurguladı.



Ankara

26.04.2024

  • İMSAK 04:14
  • GÜNEŞ 05:48
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:45
  • YATSI 21:12
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı