CHP ve AK Parti`den Etimesgutlulara Büyük İhanet

CHP ve AK Parti`den Etimesgutlulara Büyük İhanet

Etimesgutluların yıllardır beklediği Hastane projesi siyasetçilerin seçim malzemesi oldu.

 Etimesgutluların oyları ile seçilen CHP ve Ak Parti meclis üyeleri yaklaşan yerel seçim de Başkan Enver Demirel`in hastane olması için ısrar ettiği Eti-Park binası için meclis üyeleri "Sen yapamadın seçildikten sonra biz yapacağız" diyerek kendi çıkarları için Etimesgutluların kaderi ile oynadı.

Koltuk sevdası Etimesgutlulara pahalıya patladı. Sağlık bakanlığının önce talip olduğu ve Etimesgut`ta halat yarışına dönen Ak Parti ve Mevcut Başkan Enver Demirel tarafından sahiplenilen hastane projesi seçimlere az bir süre bakanlık tarafından  iptal edilmesinin ardından Ak partili ve CHP`li meclis üyeleri halkın çıkarlarını gözetmek yerine kendi koltuklarını gözetmeleri üzerine red oyları ile tekrar geri çevrildi.

Ocak ayın da gerçekleştirilen meclis toplantısında, Türk Hava Kurumu  ve Başkent Üniversitelerinden ‘Hastane veya Yüksek Okul Yapımı’ için istemesine Red oyu vererek kendilerine göre siyaset Etimesgutlulara ise geçen seçim de aldıkları oylara ihanet ettiler.

Angara Gazetesi olarak Beril Çuhadaroğlu`nun kaleminden TRİLYONLUK yılan hikayesini sizler için yayınlıyoruz.

Etimesgut siyasetçileri olarak kendi çıkarlarını gözetmek adına Etimesgutluların en az bir yılını çalma lüksünü kendilerine nereden buluyorlar? Devlet memuru olsa milyar dolarlık bir yatırımın beklemesi devleti zarara uğratmadan dava açılır. Peki bu zararın bedelini ve hesabını kim soracak ?

 

Meclis üyeleri koltuk peşinde halk hizmet

Etimesgut’un ucubesi olmaya yüz tutan Eti-park`ın , THK veya Başkent Üniversitelerine ‘Hastane veya Yüksek Okul Yapımı’ için tahsis edilmesine ilişkin karar alınacaktı ama alınamadı. Bugüne kadar burası için meclise gelen tüm kararlara evet diyen özellikle AK Parti ve CHP meclis üyeleri neden seçimlere 60 gün kala Red oyu vererek Etimesgutluları hiçe saydılar?

Daha önce; Eti-Park ile ilgili olarak buranın Sağlık Bakanlığı’na devriyle ilgili EVET oyu veren meclis üyelerinin, yaklaşan yerel seçimler öncesi Etimesgut’u değil, koltuklarını düşünmesi ise şuan red oyu veren CHP Etimesgut Belediye Başkan adayı  Mehmet Yula ve Ak Parti meclis üyelerinin ise Etimesgutlulara verdiği değeri ortaya koymakta.

Bina çürümeden çözüm bulunur mu bilinmez, ama bu yerin vebalini siyasiler nasıl verecek merak konusu ? 

"Genelde Binaların Tarihçesi olur, Bu binanın Yılan Hikayesi var"

"MHP kamulaştırıldı, Ak Partili Yılmaz rant`a açtı, Bakanlık oyaladı,  Meclis üyeleri red oyu verdi"

"Sonuç trilyonlar çöpte"

Eti-Park olarak geçen alan 1999-2004 yılında MHP`li Belediye Başkanı Enver Demirel tarafından kent meydanı yapılmak üzere kamulaştırılıyor. Ardından yerel seçimler de görevi Ak partili Serhat Kemal Yılmaz`a devreden Demirel`in projesi iptal ediliyor . Yılmaz Belediyeye ait olan bu yeri sözde Etimesgutlular için yüzde 34,1 ile AVM olmak üzere Kuzu inşaata ihale ediyor. Demirel bu dönemde MHP İlçe başkanı olarak ihaleye belediye AVM bölümünden yer verilmediği ve belediyenin zarara uğratılacağı gerekçesi ile itiraz ediyor. Mahkeme  ihaleyi bozuyor ve yılan hikayesi başlıyor. İşin traji- komik tarafı ise Enver Demirel davacı iken tekrar belediye seçimlerini alarak hem davalı hem davacı oluyor.

44 trilyonun hesabını Demirel Mi ? Meclis üyeleri mi verecek ?

Belediyenin bütçesinden kullanılan bu para`ya baktığımız zaman Etimesgutluların vergilerinden alınan paralar ile yapılan bu proje`nin hesabını veren yok... Başkan muhalefet ve iktidarı suçlarken muhalefet partileri de Demirel`i suçluyor.... Kimse hesabını veremiyor. 

Mahkeme kararı gereği tasfiye edilen yerde 3 ayrı keşif yapılıyor ve 44 trilyon bedel biçilen yer  Belediye meclisinde onaylanarak 25 trilyona müteahhit ile uzlaşılarak  tekrar belediyeye geçiriliyor. Kent meydanı olacak alan AVM krizinin ardından  Enver Demirel Etimesgut`un hastane ihtiyacı var diyerek burasının hastane olması için belediye meclis üyeleri ile ortak karar alıyor. Bilge Üniversitesi talip oluyor ve tahsisi yapılıyor. Bu da İçişleri bakanlığı tarafından uygun görülmüyor.  Aradan yıllar geçiyor ve yıl 2012 sağlık bakanlığı talip oluyor buranın hastane olması üzerine hatta Etimesgut Ak Parti sitesinden de  aynen şu cümleler aktarılıyor ;

"Allahtan hayır dilediler şer olsa ne olurdu ?" 

Ak parti Etimesgut İlçe Başkanı Ali Doğan`nın önerisi ile Sağlık Bakanlığı,devasal bir hastane yapma kararı aldı. Ak parti İlçe Başkanı Ali DOĞAN uzun süredir ne olacağı merakla beklenen Etimesgut İş ve Ticaret Merkezi ile ilgili olarak Ak parti hükümetinin çalışmaları sonuç verdi. Mevcut Hastanemizin yetersiz kalması nedeni ile buraya geniş kapsamlı bir Hastane yapılması için Sağlık Bakanlığımızla yaptığımız görüşmeler olumlu sonuçlandı.  Akparti Ankara Milletvekili TBMM sağlık komisyonu başkanı Prof.Dr.Cevdet ERDÖL`ünde girişimleriyle atıl binayı Hastane yapmak için kolları sıvadık. Ak parti Ankara Milletvekili TBMM Sağlık komisyonu Başkanı Prof.Dr.ERDÖL biz herzaman heryerde yaptığımız gibi Etimesgut`dada siyaset gözüyle değil halka hizmet gözüyle bakıyoruz bu nedenle  İlçe Başkanımız Ali DOĞAN`nın Etimesgut`da ki Etipark olarak planlanan atıl durumdaki inşaatın  Hastane olarak halkın hizmetine sunulması isteği üzerine çalışmalarımızı tamamlayarak en kısa zamanda Etimesgut`lulara devasal bir Devlet hastanesi yapacağız dedi. Etimesgut`a hayırlı uğurlu olmasını diledi.

"Arifeyi Görmeden Bayram Yaptılar"

Ak Parti Etimesgut`un internet sitesinden böyle duyurulmuştu, Etimesgut belediye başkanı Enver Demirel`de Etimesgut`ta Billboardlar ile Etimesgut`a hayırlı olsun yazılarını paylaşmıştı hatırlarsanız.

Çok geçmeden seçimlere aylar kala Sağlık bakanlığı hastane olacağına karar verdiği bu yerden 15 ay sonra vazgeçme kararı aldı. 1999 yılından buyana tam 15 yıldır Etimesgutlunun Trilyonları çöpte beklerken, Türk Hava Kurumu ve başkent Üniversitesi yaklaşık 1 yıl içinde sözlü olarak beyan ettikleri bu yeri Hastane ve tıp fakültesi olarak talip oluyor ve hemen işe başlama sözü olmasına karşın CHP ve Ak Partili meclis üyeleri  koltukları uğruna bu yerin seçimlerden sonrayı da hesaplarsak en az 1 sene daha heba olmasına göz yumuyor.

Koltuk kavgası Etimesgutluya pahalıya patladı

THK ve Başkent Üniversitelerinin müracaatları ile ilgili olarak toplanan Belediye Hukuk ve Tarifeler Komisyonu’nda görev yapan AK?Parti ve CHP’li Meclis Üyeleri kararla ilgili olarak itiraz ederek şerh koydular. AK?Parti’li Meclis Üyeleri Nuri Soylu ve Meryem Halat ile CHP’li Meclis Üyesi ve aynı zamanda partisinin Belediye Başkan Adayı olan Memet Yula’nın koydukları şerh,ile belediye meclisinde AK Parti ve CHP`li meclis üyeleri red oyu verdiler.  

Ancak, Sağlık Bakanlığı’nın Eti-Park ile ilgili olarak müracaatı esnasında Belediye Meclisi’nden aynı meclis üyelerinin EVET oylarıyla karar oy birliğiyle alınmış ve Belediye Meclisi’nden Sağlık Bakanlığı’na tahsisi kararı çıkmıştı.

"ETİMESGUTLULAR  SÜSLÜ SÖZLERE ALDANMAMALI, KONU SİYASET OLUNCA ETİMESGUTLULARI DÜŞÜNEN YOK"

Buda yetmezmiş gibi Meclis Üyesi ve CHP Etimesgut Adayı Mehmet Yula ne AVM ne Hastane burası öğrenci yurdu yapacağım diyerek Etimesgutluların karşına çıkabiliyor. Etimesgutlular peki sormaz mı oy verdik meclis üyesi oldunuz 15 senedir yapamadığınızı şimdi 1 oy alabilmek, seçim malzemesi yapabilmek adına 1 sene daha bekleteceksiniz bu hangi Cumhuriyetçi halkçı belediyecilik anlayışında yer alır ?  

Ak parti ilçe başkanlığından  Etimesgut Belediyesine belediye Başkan aday adayı olarak çıkan Ali Doğan`a sorulmaz mı hani devasa hastane hani hayırlı olacaktı ?  Şuan aday olarak alana çıkan Rıza Gezer Ak Partili belediyeciliği nasıl savunacak ? Serhat Kemal Yılmaz`ı mı ? Ali Doğan`ı mı ? Beş yıldır görev yapan meclis üyelerinin bu kararını mı savunacak ?   

Elbette seçimlere 70 gün kala CHP ve Ak Parti adaylarının Etimesgutlulara sunacağı cazip projeler vardır. Siyasi çıkarları için sırf MHP ve Enver Demirel`e karşı olmak adına Etimesgutlulara yapılan bu haksızlık ve ihaneti seçmenler adına söylemek gerekir. Haksızlıklar karşında susan dilsiz şeytandır.

"SEÇİMLE GELEN İNSANLARIN MAZERET LÜKSÜ YOKTUR!!!



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

10.05.2024

  • İMSAK 03:50
  • GÜNEŞ 05:31
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:42
  • AKŞAM 19:59
  • YATSI 21:33
  • Cuma 22.9 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 19.4 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 9.8 ° / 7.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu