CHP ÇANKAYA İLÇE ÇALIŞMA MASALARI GÖREVE BAŞLADI

CHP ÇANKAYA İLÇE ÇALIŞMA MASALARI GÖREVE BAŞLADI

CHP Çankaya İlçe Başkanlığımızın hayata geçirdiği Çalışma Masalarında görev alan üyelerin tanışma toplantısı gerçekleştirildi.

İlçe Başkanımız Fahri Yıldırım yaptığı konuşmada “Bizim üç temel görevimiz var ve bu görevleri sizlerle gerçekleştireceğiz. Sizler olmadan bizler hiç bir şey yapamayız. 22 bin parti üyemiz olmadan bizler Çankaya’da sorunları çözemeyiz. Sizlerle birlikte çözeceğiz,  bu cesaret, bu umut, bu bilgi, bu birikim, bu enerji sizlerde var. Sizler bunu kullandığınızda Mustafa Kemal Atatürk’ün Çankaya’sını yeniden özgür, yeniden umutlu, yeniden iktidara yürüyen ve iktidara yürüten Ankara’nın en önemli İlçesi haline gelecektir” dedi. 

İlçe Çalışma Masası tanışma toplantısına önceki dönem Milletvekili Celal Topkan, Çankaya Belediye Meclisi CHP Grup Başkan vekili Yeliz Aşcı, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve görev alan partililer katıldı. 

İlçe Başkanı Fahri Yıldırım'ın Çok zor günlerden geçiyoruz, dünyamızı kasıp kavuran salgın hastalık uzun süre ülkemizi ve dünyayı kapanmaya mecbur bıraktı ve 6 milyona yakın insanın hayatını kaybetmesine sebep oldu. Salgın tehlikesi ülkemizde ve dünyada hala devam ediyor. Buna paralel olarak bulunduğumuz coğrafyada ki sıcak gelişmeler bizim yaşam alanlarımızı ve bulunduğumuz ortamları etkilemeye devam ediyor.

 Amerikan emperyalizminin dünyadaki yayılmacı politikaları; Libya, Irak, Suriye ve Afganistan’dan sonra Rusya-Ukrayna hattında ki gelişmeler ve 3. Dünya ülkelerini sömürme amaçlarını devam ettiriyor. 

Bu dünyadaki soğuk savaşın sıcak savaşa dönüşmesinin alt yapısını oluşturuyor. Dünyadaki bu ekonomik daralma, üretimdeki düşüklük, istihdam alanlarının yok olması ve toplumun gelecek kaygısı ve hayat şartlarını idame ettirecek ücret ve yaşam ortamlarının her geçen gün kötüye gitmesi dolayısı ile yarattığı endişe ve kaygılar her yanı sarmaya devam ediyor. 

Ülkemizde de 20 yıldır emperyalizme hizmet eden ve tek adam rejimi ile ülkemizin temel ilkelerini ortadan kaldırarak yok eden AKP iktidara geldiği 2002 yılında topluma yoksullukla, yasaklarla ve rüşvetle mücadele edeceğini ifade etti ama söylemlerinin hiç birini gerçekleştirmedi. Yasakları kaldıracağım dedi ancak yasakları ve baskıları daha da artırarak devletin oligarşik yapısını toplum üzerinde tehdit olarak kullanmaya devam etti. Bu ülkenin konuşan gazetecilerini, konuşan öğrencilerini, akademisyenlerini, işadamlarını, siyasetçilerini, seçilmiş Belediye Başkanlarını, milletvekillerini kendisine tehdit gördüğü için cezaevlerine göndererek ülkeyi yarı açık cezaevi haline getirdi. 

AKP’nin iç politikadaki başarısızlıkları, korku ve tedirginlik üzerinden toplumu sindirme politikaları devam ediyor.

Cumhuriyet Halk Partisi böyle bir günde kurucu parti olmanın ve mayası sağlam, Kuvayı milli ruhuyla gelen, milli mücadelenin partisi olan partimiz AKP’ye karşı direnmeye  Gerek özelleştirmeler karşısındaki tavrı gerekse dış politikada Genel Başkanımızın duruşu ve Cumhur İttifakı karşısında Millet İttifakının paydaşlarını yan yana getirme siyaset mühendisliği yeniden toplumda bir umut, toplumda bir gelecek kaygısını ortadan kaldırma, yeniden bir arada yaşama, bütün bu yoksullukları, korkuları, çaresizlikleri ortadan kaldırmanın bir işareti olarak görüyoruz. 

Bugünden sonra sokakta, pazarda sinemada, alışveriş merkezinde sadece siyaset ile yatın siyaset ile kalkın birlikte başaracağız. Tek adam rejimini birlikte sonlandıracağız ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemde Genel Başkanımızı da Cumhurbaşkanı yapacağız. 



Ankara

26.04.2024

  • İMSAK 04:14
  • GÜNEŞ 05:48
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:45
  • YATSI 21:12
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı