CHP SEÇİM BİLDİRGESİ

CHP SEÇİM BİLDİRGESİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Yaşanacak bir Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, hiçbir ayrım yapmadığını belirterek, “Öğrenci öğretmen işçi işveren memur çiftçi esnaf emekli ev kadını sizlere sesleniyorum. İşsiz, yoksul, kayıt dışı çalışan işçi kardeşlerim, köylü kentli Karadeniz’li Akdeniz’li Ege’li Anadolu’lu Trakya’lı, hepinize sesleniyorum. Genç yaşlı demeden bütün milletime sesleniyorum. Sanat kültür dünyasına sesleniyorum. Gelin hep beraber yeni bir başlangıç yapalım yaşanacak Türkiye’yi yeniden inşa edelim” ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, yaşanacak Türkiye’yi neden inşa etmek istediklerini şöyle anlattı:

“Düşünün bir daha düşünün ikinci kez düşünün üçüncü kez düşünün. 13 yıl önce biz yoksullukla, yasaklarla mücadele edeceğiz dediler. Şimdi 13. yılın sonundaki tabloyu size arzediyorum. 1- 6 milyon 200 bin işsiz 17 milyon yoksul maaşı bin liranın altında olan 8 milyon emekli, prim borcu olduğu için hastaneye kabul edilmeyen ölüme terkedilen yüz esnaf kardeşim sosyal güvenlikten yoksun yüz binlerce işçi açlık sınırına dayanmış 1 milyondan fazla insan, kızgın, öfkeli kırgın genç bir grubumuz kölelikten hallice kalıplara sokulmak istenen kadınlarımız, yozlaştırılmış ahlak namus ve şeref kavramları korkmuş ve sinmiş bir medya kimliğini ve kişiliğini yitirmiş iş dünyası, esir alınmış bir hukuk sistemi. Sonuç bu.”

Kılıçdaroğlu konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu tabloyu görüyorsak, bu tablo devletin resmi rakamlarına yansımışsa, bu tabloyu Türkiye’nin vicdanına havale ediyorum. Dönüp şunu sorgulamak zorundayız; 13. yılın sonunda milletin polisle arasını açtılar, milletin hukukla, basınla, sporla, sanatla, kültürle arasını açtılar. Milletin dinle, imanla, devletle arasını açtılar. En önemlisi milletin milletle arasını açtılar. Bu tablo düşündürücü bir tablo. Bu tabloyu Türkiye hakediyor mu? Komşularla sıfır sorun dediler. Milletin komşularla arasını açtılar. Bir tane komşumuz kalmadı. En acı olanı Türkiye son 6 yıldır 10 bin dolar barajını açamamış orta gelir tuzağına gelip yakalanmış. Türkiye büyümesini sağlayamıyor, kalkınmasını sağlayamıyor, gelir bölüşümünü adaletli sağlayamıyor. Biz bu tabloyu mu istiyoruz? Asla. Ne istiyoruz? Huzur içinde yaşamak istiyoruz. Barış içinde yaşamak istiyoruz. Onurlu yaşamak istiyoruz. Yaşanacak bir Türkiye istiyoruz.”

Tablonun karamsar olduğunu bildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, asla umutsuz olmadığını ve bu tabloyu yakıp geçerek yaşanacak Türkiye’yi birlikte inşa edeceklerini söyledi.



Anahtar Kelimeler: CHP SEÇİM BİLDİRGESİ

Ankara

18.04.2024

  • İMSAK 04:28
  • GÜNEŞ 05:59
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:37
  • YATSI 21:01
  • Perşembe 23.8 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cuma 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu