ÇİĞDEM´DE 8 MART EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ 2 FARKLI ETKİNLİKLE KUTLANDI

ÇİĞDEM´DE 8 MART EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ 2 FARKLI ETKİNLİKLE KUTLANDI

Çiğdem Mahallesinde, kentsel dönüşüm kapsamına alınmış olan Şirindere Vadisinde geçici olarak yerleşmiş ailelerin çocuklarından oluşan Şirindere Çocuk Korosu çalışmalarını sürdürüyor.

Dört kişilik eğitmen grubu çocuklara hem rol model olma hem de onların yaşamlarında küçük de olsa farklı bir pencere açma çabası içinde flüt ve darbuka ile ritim çalışmaları gerçekleştiriyor.

Çiğdemim Derneğinin girişimleriyle 3 ay önce başlayan çalışmalar devam ederken, koroyu oluşturan çocuklar, Dünya Emekçi Kadınlar Günü olan 8 Mart 2018 tarihinde, anneleri ve mahalledeki diğer kadınlara bir konser armağan ettiler.

Çocuk gelinlerle ilgili kısa filmin ardından, koronun ritim çalışmaları izleyicilere hareketli türküler eşliğinde sunuldu. Devamında yine hareketli müzikler eşiğinde çocukların dans gösterileri izlendi.  Gösterilerin ardından Şirindereli ve mahalleli kadınlarının sohbetiyle program sona erdi.

Çiğdemim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve koro eğitim grubunda yer alan Demet Yücelgen koroda yer alan çocukların, ailelerinin ve Çiğdem mahallesi sakinlerinin çalışmalardan çok mutlu olduklarını, koro çalışmaları ile konserlerin devam edeceğini bildirdi. Yücelgen 3 ay önce başlayan çalışmalarda çocukların gelişimini sürekli takip ettiklerini ve müzik yoluyla onlarla iletişim kurarak terapi yapmaya çalıştıklarını söyledi.

8 Mart etkinliklerinin ikincisinde ÇİĞDEM´DE KADIN YAZARLAR EDEBİYATTA KADIN EMEĞİNİ ANLATTI.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Çiğdem Mahallesinde  iki kadın yazarla birlikte kutlandı. 

Çiğdemim Derneği edebiyatseverler için yarattığı kültürel ortam kapsamında Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğinde edebiyatta kadın emeğini tartıştı. Tarih boyunca kadın yazarların, okurların önyargılı tutumlarından dolayı erkek yazarlar kadar rahat yazıp, yayınlayamadıkları ifade edildi. Patika dergisi yazarlarından İlkay Tuna ve Süreyya Köle etkili söyleşileriyle katılımcılara anlamlı ve renkli bir akşam yaşattılar.

Söyleşi sonunda yazarlara teşekkür belgesi, çiçek ve derneğin 20 yıllık öyküsünü anlatan kitabı hediye edildi.

Çiğdemim Derneği Edebiyat Topluluğu yıllardan beri süregelen edebiyat ve şiir akşamları ile edebiyata ilişkin anma etkinliklerine devam edecektir



Ankara

26.04.2024

  • İMSAK 04:14
  • GÜNEŞ 05:48
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:45
  • YATSI 21:12
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı