Çöplükten Var Ettiler KAZAN`DA ESKİ ÇÖPLÜK GEZİ ALANI OLUYOR

Çöplükten Var Ettiler  KAZAN`DA ESKİ ÇÖPLÜK GEZİ ALANI OLUYOR

Kazan`da eskiden çöplerin döküldüğü ve kokudan insanların evlerini dahi havalandıramadıkları devasa bir alanı Kazan Belediyesi gezi, dinlenme ve eğlence alanı olarak yeniden düzenliyor.

 Kasım ve Aralık aylarında toplam 23 açılış yapan, trafik eğitim alanı, termal suyu şehre getirecek boruların döşenmesi  ile butik otel inşaatının da temelini atan Kazan Belediyesi, Ovaçayı`nın köprüden sonraki kısımları için başlattığı rekreasyon çalışmalarında önemli mesafeler aldı.

 

Şehit Jandarma Komando Binbaşı Yavuz Başayar`ın adının verildiği, 1.200 metre uzunluğunda ve dere yatağının 40 metre genişliğe çıkarıldığı rekreasyon alanında yaya köprüleri, çocuk oyun alanları, tekne gezintisi için iskeleler, kafeterya, restoran, sembolik deniz feneri, spor alanları ve bisiklet yolları ile Ovaçayının her iki yanında da geniş yeşil alanlar bulunacak.

 

Şu anda yürütülen çalışmanın bulunduğu yer, 2004 yılı öncesine kadar çöplerin döküldüğü, biriken çöplerin belli dönemlerde yakılması nedeniyle oluşan ağır kokudan şehirde oturan insanların evlerini dahi havalandıramadıkları vahşi depolama yapılan bir alandı.

 

ANKARA’NIN EN GELİŞMİŞ DIŞ İLÇESİYİZ

 

Kazan’da son yıllarda sağlanan gelişme ve bölgesel kalkınmanın her kesimden insanın dikkatini çektiğini söyleyen Kazan Belediye Başkanı Lokman ERTÜRK, “Gelişmişlik sıralamasında Ankara’nın dış ilçeleri içerisinde birinci ülke genelinde ise 37. sıradayız. Tüm kamu kuruluşları kendi binalarında hizmet veriyor. Altyapı çalışmalarımız 350 bin nüfusa yetecek şekilde planlandı ve uygulandı. İçme suyu arıtma tesisimizin yanı sıra atık su arıtma tesisimiz de hizmet veriyor. İlçe merkezimizde yağmur suyu toplama hattımız var. 2009 yılından bu yana doğalgaz kullanıyoruz.  Lojistik üs Kazan’da, TAİ-TUSAŞ tesisleri Kazan’da, Kanal İstanbul’dan sonra Türkiye’nin ikinci büyük projesi olan savunma sanayi kümelenmesi Kazan’da gerçekleştirilecek. Öğretime başlayan Başkent Üniversitesi Kazan Meslek Yüksek Okulu’nun yanı sıra Gazi Üniversitesi senatosu da bir fakülte ve 2 yüksek okulunu Kazan’a taşıma kararı aldı. Kazan’ın bu hızlı gelişimi üniversitelerde tez konusu oldu. Uluslararası bir konferansta Kazan gelişimiyle örnek gösteriliyor. Biz bunları yeterli görmüyor ve projelerimize devam ediyoruz. Bu projelerimizden birisi olan Ovaçayı ıslahı tamamlandığında Kazan, Ankara`dan dahi insanların gelip bu güzellikleri görmek ve aileleri ile birlikte güzel vakit geçirmek için tercih ettikleri bir yer olacak.” dedi.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

21.05.2024

  • İMSAK 03:35
  • GÜNEŞ 05:21
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 20:09
  • YATSI 21:48
  • Salı 25.8 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 26.7 ° / 11 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 26.5 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu