Darbeci astsubayın sözleri şoke etti

Darbeci astsubayın sözleri şoke etti

FETÖ darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü´ndeki eylemlere ilişkin görülen davada savunma yapan sanık eski astsubay Erdoğan Durgun´un sözleri “bu kadar da olmaz” dedirtti.

Durgun, 9 şehit, 92 gazi veren Kahramankazanlılara “sarhoş” derken, darbeyi önlemeye çalışan vatandaşların Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk´ün yönlendirmesiyle üs önüne gelerek içeri girmeye çalıştığını söyledi. Durgun´un bu sözlerine şehit yakınları ve gaziler tepki gösterdi.

FETÖ´nün 15 Temmuz 2016´daki hain darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullanılan Akıncı Üssü´ndeki eylemlere ilişkin davada 473 sanığın yargılanmasına devam edildi. Konya 3´üncü Ana Jet Üssü´nde görevli olmasına karşın, darbe gecesi Akıncı Üssü´ne gelen sanık eski astsubay Erdoğan Durgun savunma yaptı.

Ertürk´ü hedef gösterdi

Durgun, üs önünde toplanan Kahramankazanlıların buraya Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk´ün yönlendirilmesiyle geldiğini belirterek, vatandaşlar arasında bir kişinin, Başkan Ertürk´ün aradığını ve nizamiyeden içeri girmelerini söylediğini belirtti. Duygun, bu sözleriyle darbeyi önlemeye çalışan vatandaşları ve Başkan Ertürk´ü suçladı.   

Vatandaşlara sarhoş dedi

Sanık Durgun ayrıca, darbe girişimini önlemek için üs önünde toplanın vatandaşların arasında “sarhoş” olanların olduğunu söyledi. Durgun´un Başkan Ertürk´ü hedef gösteren ve vatandaşlara “sarhoş” diyen bu sözleri duruşmayı takip eden şehit ve gazi yakınlarının tepkisine neden oldu.

FETÖ´nün hedefi oldum

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, yaptığı açıklamada, Durgun´un darbe girişimine engel olmaya çalışan Kahramankazanlılara yönelik sarf ettiği hakaret içerikli sözlerin, silahlara karşı göğüslerini siper ederek darbe girişimini önleyen şehit ve gazilerin aziz hatıralarını incittiğini söyledi. "Dün darbecilere Akıncı Üssü´nü dar eden Kahramankazanlılar bugün ve yarın da aynı dik duruşu sergilemeye hazırdır” diyen Ertürk, şöyle devam etti:
"Türk milletinin 15 Temmuz´da gösterdiği kahramanca direnişin simgesi olarak, 81 il ve 957 ilçe adına Kazan´a ´Kahraman´ unvanı verildi. Bu bilinçle, ilçemizdeki 9 şehit, 92 gazi adına, Türkiye´deki 252 şehit ve 2193 gazi adına davaları ilk günden bu yana izliyoruz.  Şahsımın yalnızca 15 Temmuz´dan sonra değil, 17-25 Aralık emniyet ve yargı darbe girişimlerinin ardından FETÖ´ye karşı yaptığım mücadele tüm kamuoyunun malumudur. Bundan dolayıdır ki yalnızca mahkeme salonlarında söylenen bu sözlerle değil, sosyal medya başta olmak üzere birçok platformda FETÖ´nün hedefi oldum. Bu girişimler, aziz milletimizin 15 Temmuz hain darbe girişiminin engellenmesinde vermiş olduğu destansı mücadeleyi itibarsızlaştırmaya ve davaları sulandırmaya yönelik gayretlerdir. Vatan hainleri ne yaparlarsa yapsınlar hainliklerinin üzerine örtemeyecek, şehit ve gazilerimizin hesaplarını verecekler. Bağımsız Türk yargısının, bu vatan hainlerine karşı en ağır cezayı vereceğine olan inancımız tamdır.”

Şehit yakını ve gazilerden tepki

Durgun´un sözlerine ilişkin şehit yakınları ve gaziler büyük tepki gösterdi. 
Kahramankazan 15 Temmuz Şehit Yakınları ve Gazileri Derneği Başkanı Sinan Coşkun, “Bu asılsız sözler, Kahraman şehitlerimizin aziz hatıralarını ve gazilerimizi derinden yaralamıştır. Bizlere sarhoşlukla itham eden bu densizi kınıyoruz. Belediye Başkanı Lokman Ertürk o gece darbeye engel olunması için önemli bir rol üstlendi. Bizlerin sürekli yanında olan Başkanımızı da hedef alan bu sözleri lanetliyoruz” dedi. 
Ankara 15 Temmuz Şehit Yakınları ve Gazileri Platformu başkanı Levent Yücel de, “Bu sapkın bu ne dediğini bilmez açıklamayı lanetliyoruz. Bu hainlere karşı 15 Temmuz´da verdiğimiz cevabı yine her zaman vermeye hazırız. Lokman Başkan´ı bu alçaklara yedirmeyiz ve her zaman yanındayız” diye konuştu.
15 Temmuz Gazisi ve 15 Temmuz İstiklal Derneği Başkanı Ahmet Kansız ise “Kahramankazanlılar o gece büyük bir kahramanlık göstermiştir. Kahramankazanlılara ve onların değerli belediye başkanı Lokman Ertürk´e yapılan bu saldırılar kabul edilemez. Kıblesi Pensilvanya olan bu hainlerin söylediği sözler yok hükmündedir” diye konuştu.  

 



Ankara

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:56
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:04
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli