Ege Üniversitesi`nin Ülkücü lideri Fırat Çakıroğlu öldürüldü

Ege Üniversitesi`nin Ülkücü lideri Fırat Çakıroğlu öldürüldü

Ege Üniversitesi`nde ülkücü ve PKK`lı öğrenciler arasında 2 gündür süren tartışmalar kavgaya dönüştü. Çıkan olayda okul Başkanı olduğu öğrenilen ülkücü öğrenci lideri Fırat Çakıoğlu PKK`lılar tarafından okulda öldürüldü.

Ege Üniversitesi’nde terörist grup ile Ülkücü öğrenci grubu arasında, 2 gündür gerginlik yaşanıyordu.

Bugün akşam saatlerinde gerginliğin büyümesi üzerine kavga başladı. Yaklaşık 300 kişinin karıştığı kavgada, bıçak, sopa ve taş kullanıldı.

Kavga sırasında 2 öğrenci bıçakla ağır yaralanırken, çok sayıda öğrenci de hafif şekilde yaralandı.

1 ÜLKÜCÜ ÖĞRENCİ ÖLDÜ

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi`nde formasyon dersleri alan karşıt görüşlü öğrenciler fakülte önünde kavga etti. Kavgada, taş, bıçak, sopalar kullanıldı. Kavga sırasında karşıt görüşlü bir grup içindeki Fırat Yılmaz Çakıroğlu bacağından, diğer grup içindeki Nurullah S. da karnından yaralandı. Polis olaylara müdahale ederken Çakıroğlu Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi`ne, Nurullah S. ise Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ne götürüldü.

Atar damarı kesildiği öğrenilen Çakıroğlu hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Arkadaşlarının öldüğünü öğrenen grup hastanenin acil servisi önünde toplandı. Polis bazı öğrencilerin ifadelerine başvurmak üzere karakola götürdü. Polis üniversite içindeki güvenlik kameralarına da kavganın nasıl meydana geldiğini belirlemek için el koydu. Polis ayrıca üniversite içinde ve yurtların önünde güvenlik önlemi aldı.

Taş, sopa ve bıçakların kullanıldığı olayda Teröristler, 1 Ülkücü öğrenciyi (Fırat Çakıroğlu) öldürdü.

 Polisin müdahalesiyle yatıştırılan kavganın ardından yaralılar, ambulanslarla Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Olayla ilgili çok sayıda kişi gözaltına alındı.

 Kampüs içerisindeki gerginlik polisin müdahalesi ile sonlanırken, hayatını kaybeden Çakıroğlu’nun arkadaşları Ege Üniversitesi Acil önünde toplanmaya başladı.

 EGE ÜNİVERSİTESİNDE GERGİN DAKİKALAR

 Çevik Kuvvet ekibi kampus içindeki grubu güvenlik çemberine alarak olayların büyümemesi için ayrılmalarına izin vermedi. Bir süre intikam sloganları atan grup üniversitenin tamamen boşalmasının ardından bırakıldı.

 ACİL ÖNÜ SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Ege Üniversite Hastanesi`nde hayatını kaybeden öğrencinin arkadaşları Acil Servis önünde toplanmaya başladı. Çakıroğlu’nun ölüm haberini alan yakınları sinir krizleri geçirdi. Acil servis içinde geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri içeri girmek isteyen öfkeli gruba izin vermedi. Polis ekiplerine tepki gösteren ve arkadaşlarının ölümüne sinirlenen grup sağa sola zarar vererek ortalığı savaş alanına çevirdi.



Ankara

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:56
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:04
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli