Emir; “Eylemsiz solculuk, gevezeliktir.”

Emir; “Eylemsiz solculuk, gevezeliktir.”

Etimesgut CHP İlçe Başkan adayı Avukat Cemal Emir 3 aylık dönemde Etimesgut’un siyasi anlamda ne kadar güçlü, canlı ve diri olduğunu bire bir yaşayarak daha iyi gördüğünü belirtti.

Etimesgut CHP İlçe Başkanı Avukat Cemal Emir, yaptığı konuşmada; Etimesgut CHP  İlçenin Ankara’daki 25 ilçe arasında nadide bir yerinin bulunduğunu, İl başkan yardımcılığı ve eğitim sekreterliği döneminden itibaren ilçeyi tanıdığını ancak birlikte çalıştığı son 3 aylık dönemde Etimesgut’un siyasi anlamda ne kadar güçlü, canlı ve diri olduğunu bire bir yaşayarak daha iyi gördüğünü belirtti.

Adaylık açıklamasına CHP Sincan ilçe başkanı Ömer Yılmaz, yenimahalle İlçe Başkanı Feridun Güngör, Keçiören İlçe Başkanı Bülent Gündoğan,Yozgat Demokrat Dernekler Federasyonu Başkanı Mesut İbiş,Çorum Hitit Dernekler Fedarasyonu Meclis Başkanı Atilla Ilıman,Erzurum Dernekler Federasyonu başkanı Ali Bakır ve çok sayıda ilçe delegeleri katıldı.

Emir, kendisini ilçeye gönderen Genel Başkana ve MYK’ya teşekkürlerini ilettikten sonra, bu binayı ve teşkilatı hizmete sunan eski ilçe yönetim kadrolarına, alanlarda çalışan kadınlara ve gençlere, son 3 aylık süreçte ilçede birlikte çalıştığı yönetici ve çalışma arkadaşlarına emekleri için minnettar olduğunu söyledi. Ailesinin sorumluğu konusunda duyduğu hassasiyetin aynısını CHP Etimesgut İlçe gibi kocaman bir ailenin sorumluluğu hakkında da göstereceğinin altını çizdi.

Cemal Emir, yaşamı ve CHP örgütü içinde yer aldığı görevler hakkında şunları söyledi:

“Çorum’dan Ankara’ya gelerek yaklaşık 50 yıldır burada yaşadım, ilk-orta-lise döneminde Dikmen semtinde okuduktan sonra Diyarbakır Dicle Hukuk Fakültesi’nde eğitimimi tamamladım. 32 yıldır avukatlık yapıyorum; eğitimim biter bitmez 1990 yılında CHP’ye Yenimahalle’den üye oldum; mahalle delegeliğinden, kurultay delegeliğine kadar ilçe, il teşkilatlarında görev aldım. Ankara İl’de iki dönem eğitim sekreterliği, 10 yıl kadar ilçe seçim kurulu başkanlığı yaptım.

2011-2012 döneminde Parti Okulu’nun kuruluşuna katıldım. Tüm bunların dışında Sosyal Demokrasi Derneği, İnsan Hakları Derneği gibi gönüllü kuruluşlar alanında çalışmalarım oldu. ÇORSİAD, Çorum Hitit Dernekleri Federasyonu ve Konfederasyonu kurucu başkanlığı ve başkanlıklarını yaptım. Son olarak Anadolu Güç Birliği Konfederasyonu’nun (Kars-Erzurum-Sivas-Çorum-Yozgat-Ankara’dan 250 tane köy derneğinin bir araya geldiği 6 federasyon) kuruluşuna katıldım.”

Konuşmasında, kendisinin 4 Haziran’da Etimesgut İlçe Başkanı olarak Genel Merkez tarafından görevlendirilmesinin sebebi konusuna açıklık getiren Emir; gönüllü kuruluşlardan geldikleri için ilçedeki sorunların barışçıl bir üslupla çözülmesi umuduyla 4 kişiyle birlikte ilçeyi seçime hazırlamak ve günlük işleyişi verimli yürütebilmek amacıyla gönderildiklerini anlattı.

Aralık ayında alınan MYK kararı gereği durdurulan seçimlerin 15 Haziranda yapılması kararının alınmasına rağmen yaz döneminde delegelerin çoğunun bölgeleri dışında olmaları nedeniyle seçimlerin Eylül ayının 19’u civarında yapılması durumunda yeterli çoğunluğun sağlanacağı görüşünün Genel Merkez tarafından uygun bulunarak seçim tarihinin gecikmiş olduğunu açıkladı.

Cemal Emir, 3 aylık dönemde bölgede çalıştığı ve görüştüğü arkadaşlar, delegeler, muhtarlar ve etap sorumluları ile yaptıkları çalışmalar sonucunda kendisine burada aday olarak devam etmesi yönünde gelen önerilere “doyurucu bir talep olması durumunda Etimesgut’a yakışır bir yönetim yapacağı” şeklinde olumlu görüşünü ilettiğini söyledi.

Tüm bu gelişmeler neticesinde adaylığını açıklayan Emir; “Eylemsiz solculuk, gevezeliktir.” sözüne atıf yaparak asıl meselenin eylem yani iş yapmak, çalışmak olduğunu önemle vurguladı. Bunun için de İlçe Başkanından ziyade iyi bir yönetim kurulunun seçilmesinin önemine değinerek doğru sistemi uygulayacak, Etimesgut’u Ankara’daki ilçeler arasında bir numaraya taşıyacak 18 kişilik bir kurulun oluşturulması gerektiğinin altını çizdi.

Konuşmasını “Biz gönüllü kurucular, sıfırı yüze çıkarırız çünkü sevgiyle çalışırız; ağacı, hayvanları severiz, onları çoğaltır büyütürüz; insanları severiz, insanların sevgisini büyütürüz. Hep birlikte koltuk endeksli değil barışla, sevgiyle iş endeksli çalışarak, umudumuzu büyütürüz. Bu adeta iyileştirici bir aşıdır ve bu aşı Cumhuriyet Halk Partisi’nin bütün ilçelerine yapılmalıdır. Partinin tüzüğü, Partinin ruhu tekrar ayağa kalkacak arkadaşlar… Uzun süredir, 30 yıldır bu işin içindeyim ve bu heyecanı hissedebiliyorum.” sözleriyle bitiren Cemal Emir, Etimesgut’un bu anlamda Ankara’da örnek alınacak bir ilçe haline el birliğiyle, umut birliğiyle getirileceğine yürekten inandığını vurguladı.

HABER: Betül Sayın



Anahtar Kelimeler: ; “Eylemsiz solculuk gevezeliktir.”

Ankara

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03
  • Cuma 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli