Ertürk, Hakkındaki İddiaları Yanıtladı

Ertürk, Hakkındaki İddiaları Yanıtladı

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk 2014 yılı faaliyet raporunun oy birliği ile geçtiğini 2015 yılı yatırırımlar ilçesi olacağını asılsız ve mesnetsiz suçlamaların hiçbirinin doğru olmadığını söyledi.

Ertürk üç dönemdir belediye başkanıyım. Kazan belediyesi kadar şeffaf ikinci bir belediye Ankara’da da Türkiye’de de bulamazsınız. Her şeyimiz şeffaftır internet üzerinden belediyeyle ilgili her tür işlemi vatandaşımız görebilmekte ve inceleyebilmektedir.

Ertürk, Kazan’da on yıl öncesinde 1 tane bankası, 10 tane ilköğretim ve lisesi iki parkının dışında bir şeyinin olmazken, doğalgazın hayal olduğunu, Kızılay’a 3 vasıtayla gidilebilirken göreve gelişinin ardından Ova Çayı Köprüsünü 56 günde kendi öz kaynaklarıyla yaptıklarını ve şimdi ise Kazan’da 28 okulun, 2 yarı olimpik yüzme havuzunun olduğunu, kültür merkezileriyle alt yapısıyla doğalgazıyla, 350 bin nüfusa yetecek kadar içme suyu, atık su ve bunların arıtma tesisleriyle halk eğitim merkez müdürlüğünden adliyesinden hastanesine emniyet müdürlüğü binasından sağlık ocaklarına kadar birçok hizmete imza attıklarını belirtti.

Ertürk seçim öncesi beş yıldız konseptinde termal otelin yaz ortalarında faaliyete geçeceğini, belediye binasının gelecek ay sonu biteceğini, yeni bir cami inşaatının temelini atacaklarını ve bunların yanı sıra yirmiye yakın temel atılacağını dile getirdi.

Ertürk, belediye müdürlüklerinin sık sık değiştirildiği sorumuza ‘Ben uzun süredir ekibimi hiç değiştirmedim. Seçimden sonra sadece değiştirdim önemli olan millete hizmet’ diyen Ertürk mazot yolsuzluğu mevzuatına gelince ‘Cumhuriyet başsavcısı bu konuda soruşturma açtı takipsizlik kararı verildi. Bu konuları iddia edenler TC’nin savcılıkları var kimin ne kanıtı varsa götürsün savcılığa versin. Hizmet eden insanlara direkt hırsız arsız diye suçlayana kadar Kazan’daki bu değişimin ve gelişimim üniversitelere tez konusu oldu’ dedi. Ertürk sözlerine ‘1yıl önce temelini attığımız 5 yıldız konseptinde butik oteli Kazan`a kazandırdık otel ile ilgili kimseyle görüşmedik ama satışa çıkaracağız’ dedi.

Kazan`daki yatırımlar için öz kaynaklarını nasıl sağladıkları yönündeki sorumuza TOKİ den Milli Emlak tan 420 bin m2 arsayı üç trilyona alıp 14.5 trilyona satarak kazan belediyesine kazanç sağladığını aktararak, yapılan yatırımlarla kazanın nüfusunun 12 binden 50 bine çıktığını 3 bin 214 tane işletmede 55 bin insan çalışıyor hale gelmesini başarı olarak görülmesi gerektiğini ekledi.

Kazan’daki yatırımların Özel idare ve Büyükşehir tarafından yapıldığı iddialarına ise Ertürk ‘İlçede eksikliklerin giderilmesi konusunda şu veya bunun yapması önemli değil önemli olan ilçeye yapılan yatırımlar ve hizmetlerdir’ diyerek cevaplandırdı.

 

İlçede Başkent Üniversitesinin Meslek Yüksek okulunun olduğunu söyleyen Ertürk, Gazi Üniversitesine 8 binadan oluşan kampusunun ihalesinin açıldığını altı ay içerisinde yapıp teslim edeceğini bu vesile ile ilçeye ekonomik, kültürel bir etkinlik getireceğini gelişim ve değişimin öcülüğü olacağına vurgu yaparak inşaat sektörünün canlanacağına da değindi.

Ertürk 15 yıl gecekonduda, 7-8 yıl kendi kurduğu kooperatifte oturduğunu şimdi ise beş odalı bir dubleks evinin olduğunu, evinin abartıldığı gibi istenirse evini bir gün basına açacağını yapılan iddiaları basın aracılığı ile yalan olduğunu kanıtlayacağını söyledi. Ertürk Çayyolu Lotus ta olan evinin ise Etlik’teki evini satarak dört yıl önce satın aldığını inşaat sektörüyle de uğraşan İmaj Holding’in yaptığı binadan satın aldığını dedi.

.

 



Ankara

27.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:46
  • YATSI 21:14
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı