Esnaftan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı

Esnaftan Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a BAĞ-KUR prim gün sayısı bir an evvel 7 bin 200'e düşsün, emekli esnaf ve sanatkarın tamamı 5 bin TL ikramiyeden faydalansın çağrısı.

Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkanı Mehmet Yiğiner, Türkiye Madeni Eşya Sanatkarları Federasyonu  Başkanı Hayrettin Yıldırım, Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu  Başkanı Hüseyin Taklacı ve Türkiye Sebzeciler Meyveciler Seyyar Pazarcılar Federasyonu Başkanı Ali Karaca tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a BAĞ-KUR'lu için prim gün sayısının bir an evvel 7 bin 200'e düşürülmesi ve emekli esnaf ve sanatkarın tamamı için  hiçbir ayrım yapılmaksızın 5 bin TL ikramiye verilmesi çağrısında bulunuldu.

Paylaşılan ortak açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkanı Mehmet Yiğiner, Türkiye Madeni Eşya Sanatkarları Federasyonu Başkanı Hayrettin Yıldırım, Türkiye Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonu Başkanı Hüseyin Taklacı ve Türkiye Sebzeciler Meyveciler Seyyar Pazarcılar Federasyonu Başkanı Ali Karaca olarak ANKESOB’da bir araya gelerek, esnaf ve sanatkarlarımıza verilen sözler, talep ve beklentileri üzerine genel bir değerlendirme toplantısı yaptık.

Toplantımız neticesinde esnaf ve sanatkarlarımızı yakından ilgilendiren, özellikle sözü verilen ve talep edilen konular ile ilgili olarak ortak bir açıklama yapma gereği duyduk.

Bizler, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine sayılı günler kala, 'Bir müjde daha. Esnafımızın prim ödeme gün sayısını SGK'lılarla eşitleyerek 9 bin iş gününden 7 bin 200 güne indiriyoruz. Bu çalışmadan 1 milyon esnaf faydalanacak.' şeklindeki açıklaması ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vedat Işıkhan'ın  prim gün sayısının 9 binden 7 bin 200'e düşürüleceği, BAĞ-KUR ile SGK prim eşitliği sözünün ardından esnaf ve sanatkarlarımızın yaşadığı mağduriyetin giderilmesi ve kesimler arasındaki hakkaniyetin sağlanması için biran evvel bir düzenlenmeye gidilmesini istiyoruz.

 

Ayrıca Cumhuriyetimizin 100. yılı vesilesiyle çalışmayan emeklilere bir defaya mahsus verilen 5 bin liralık ikramiye ödemelerinin BAĞ-KUR'dan emekli olup da vergi kaydını sildirmiş ama esnaf sicil kaydını sildirmeyenler ile yine BAĞ-KUR'dan emekli olmuş ama halen çalışan, üreten ve ülke ekonomisine en etkin şekilde katkıda bulunan emekli esnaf ve sanatkarlarımıza da ayrım yapılmaksızın yapılmasını, bir nebze de olsa nefes aldıracak bu ödemeden hiçbir emeklimizin mahrum bırakılmamasını Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan talep ediyoruz."



Ankara

27.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:46
  • YATSI 21:14
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı