Etimesgut?ta Gergin Kongre

Etimesgut?ta Gergin Kongre

Etimesgut CHP İlçe Başkanı Mehmet Yula?nın Etimesgut Belediye Başkan Aday adaylığı nedeni değişen ilçe yönetimi olağanüstü Kongre ile Korkut Ata Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.

 Kongrede Faruk Özdemir ve Adıgüzel Özgüven blok  liste ile yarışa başladı. İlçe Başkanlarının konuşmaları esnasında iki ayrı adayı destekleyen delegeler arasında sözlü tartışmalar yaşandı.

 Kongrede ilçe başkanlarının adaylarının konuşmaları esnasın da salonda gerginlikler yaşanırken Faruk Özdemir’ın konusması esnasında Adıgüzel Özgüven`i  destekleyen gençler salondan ayrıldı.

Kongreye Ankara Milletvekili Levent Gök, İl Başkanı Zeki Alçın , Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı  Ali Başkaraağaç, Etimesgut Belediye Başkan Aday adayı Zafer Yeşilgül, Çankaya Beldiye Başkan Aday Adayı İlke Çakar , Etimesgut Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Yula  CHP Sincan, Keçiören, Altındağ CHP ilçe başkanları katıldı.  Blok liste ile gidilen seçim devam ediyor.

Adıgüzel Özgüven`den  şok iddialar

Adaylardan ilk olarak konuşan Adıgüzel Özgüven  konuşmasında Başbakan`ı eleştiren bir konuşma yaparak Osmanlı tezini savunarak Cumhuriyet düşmanlığı yapıldığını kaydetti. Özgüven İlçe seçimle ilgili olarak ta CHP örgütünün içerisinde usulsüz ve gayri meşru işlerin olduğunu iddia ederek  atamaların olmaması gerektiğini savundu. Tüzük yönetmeliğini de eleştiren Adı güzel Özgüven ; " Örgüt içerisinde her şeyin ön seçim yapılarak belirlenmesi gerekliliğini vurguladı. Etimesgut belediye Başkan Aday Adayı eski ilçe Başkanı Mehmet Yula`nın da Kılıçdaroğlu`nun kendisine "Sen benim adayımsın" dediğini ve sokak çalışmalarını bu yönde yapmasına tepki veren Özgüven ; " yapılacak olan ilçe kongresini Yula`nın kendi emelleri doğrultusunda yapılandırmak için ilçe yönetim kurulu üyelerini istifa ettirmiş ve CHP`ye yakışmayan bir siyasi yol izlemiştir" dedi.    

Atama ile Göreve gelen mevcut İlçe Başkanı Faruk Özdemir  salonda Adıgüzel Özgüven`i destekleyen delegeler tarafından tepki alırken konuşmasında hükümetin yapmış olduğu yanlışlıklara değindi. Kürsüden parti içinde yaşanan çatışmalara da değinen Özdemir seçimle tüm sorunların çözülebileceğini ifade etti.  partinin içinden geldin dışından geldin kavgasının kalkması gerekliliğini savunan Özdemir bu tartışmaların partiyi ileri götürmeyeceğini savundu. Özdemir`in konuşması sırasında Mehmet Yula ve yanın da bulunan parti üyesi sözlü kavga yaşanmasının ardından CHP İl Disiplin kurulu üyeleri ve bir partili ikili arasında yaşanan tartışmayı yatıştırdı.

Salonda oylama sürüyor.  

  Haber: Beril Çuhadaroğlu



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

12.05.2024

  • İMSAK 03:47
  • GÜNEŞ 05:29
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:43
  • AKŞAM 20:01
  • YATSI 21:35
  • Pazar 9.8 ° / 7.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 16.4 ° / 7.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 16.4 ° / 5.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı