FABRİKA GİBİ KURS ATÖLYESİ

FABRİKA GİBİ KURS ATÖLYESİ

Etimesgut Belediyesi?nin etiSEM bünyesinde eğitim amacıyla kurduğu dikiş atölyesi, tasarımı ve teknolojik donanımıyla eğitimcilerden tam puan aldı. Gazi Üniversitesi öğretim elemanları tesiste inceleme yaparak, atölyenin eğitim programına uygun olup olmad

 Etimesgut Belediyesi Sürekli Eğitim ve Uygulama Merkezi (etiSEM) bünyesinde ilçedeki kadın ve erkeklere yönelik giyim üretim ve el sanatları atölyesi kuruldu. Atölye son teknolojik biçki-dikiş-nakış makineleri ve ütüleme sistemleriyle donatıldı. Atakent Sosyal Tesisleri’nde açılan atölyede ilk etapta 24 kadın eğitim alacak. İlk kurs için kontenjanlar kısa sürede doldu. Kursiyerlerin tamamını kadınlar oluştururken, kadınların yanı sıra erkek kursiyerlerin katılımının sağlanması için çalışmalar yürütülüyor.

 

İŞ SAHASI GENİŞ

Etimesgut Belediyesi, Gazi Üniversitesi Ankara MYO Müdürlüğü ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülecek eğitim kapsamında kursu tamamlayanlara MEB onaylı sertifika verilecek. Mezun kursiyerler tekstil atölyelerinde rahatça iş bulma imkanına kavuşacaklar.

 

Eğitim amaçlı kurulan atölyenin aşama aşama seri üretim yapabilir duruma getirilmesi planlanıyor. Belediye çalışanlarının kıyafetleri ile bağlı kuruluşların perde gibi ihtiyaçlarının bu atölyede dikilerek, kendi kendine yetebilen bir mini üretim atölyesi haline dönüştürülmesi amaçlanıyor.

 

EtiSEM KURSİYER SAYISI BİNE ULAŞTI

Diğer yandan etiSEM gelişim ve beceri edindirme kurslarına katılanların sayısı kısa sürede bine ulaştı. 6 ayrı merkezde girişimcilikten reklamcılığa, takı tasarımından Osmanlıca’ya kadar birçok dalda kurs düzenleniyor. Kurslara her yaştan Etimesgutlu katılıyor.

 

NERDE HANGİ KURS VAR?

etiSEM Merkez Bina’da bilgisayar kullanımı, ofis programları, yönetici asistanlığı, evde çocuk bakımı, kurdela nakışı, kırk yama, takı tasarım, saç bakımı, cilt bakımı ve pratik İngilizce kursları veriliyor. Atakent Sosyal Tesisleri’nde bilgisayar kullanımı, temel bilgisayar okur yazarlığı, internet ve e-posta yöneticiliği, kadın giysileri dikimi, bilgisayar destekli grafik ve tasarım, yağlı boya resim, girişimcilik ve pratik İngilizce branşlarında eğitim yapılıyor.

 

Yunus Emre Kültür ve Spor Merkezi’nde ise bilgisayar kullanımı, ebru, kurdela nakışı, tel kırma, bilgisayar destekli grafik ve tasarım, yağlı boya resim, pratik İngilizce kursları düzenleniyor. etiSEM Satuk Buğra Han Eğitim Merkezi ise geleneksel Türk sanatları kurslarına ayrılmış durumda. Merkezde ebru sanatı, keçe yapımı, dekoratif ahşap süsleme, kilim dokuma, fotoğrafçılık, kat’ı, minyatür, tezhip, ney eğitimi, Osmanlı Türkçesi dersleri veriliyor.

 

Hizmete yeni açılan Kent Konseyi binasında ise müzik eğitimi ve görsel sanatlar alanında çeşitli kurslar veriliyor. Ayrıca etiSEM Çocuk Merkezi’nde Kreş ve Gündüz Bakımevi ile Etüt Merkezi de faaliyete geçti. İki ayrı merkezde hizmet veren kreş ve gündüz bakımevleri 36-65 ay arası, etüt merkezi ise 7-14 yaş arası çocuklara hizmet veriyor. Kreş ve etüt merkezi dışındaki bütün kurslar ücretsiz olarak ve tüm giderleri de Etimesgut Belediyesi’nce karşılanarak veriliyor.

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

17.05.2024

  • İMSAK 03:40
  • GÜNEŞ 05:25
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:44
  • AKŞAM 20:05
  • YATSI 21:42
  • Cuma 24.3 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.7 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Pazar 23.9 ° / 9.5 ° Güneşli