GENELKURMAY BAŞKANI´NIN VE SARAY SÖZCÜSÜNÜN SAYIN GÜL´Ü ZİYARETİ SEÇMEN İRADESİNE VE DEMOKRASİYE MÜDAHALEDİR

GENELKURMAY BAŞKANI´NIN VE SARAY SÖZCÜSÜNÜN SAYIN GÜL´Ü ZİYARETİ SEÇMEN İRADESİNE VE DEMOKRASİYE MÜDAHALEDİR

Genelkurmay Başkanı´nın ve saray sözcüsünün Sayın 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül´ün cumhurbaşkanlığına aday olup olmayacağına dair vereceği bir karar arifesinde, yani çok manidar bir zamanlama ile ziyaret ettiklerine dair bilgi kamuoyuna yansımıştır. Söz

Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağının tartışıldığı bir ortamda Sayın Abdullah Gül´e, böyle bir ziyarette bulunulması, 24 Haziran Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerini tehdit altında bırakan bir seçim ve rejim müdahalesi anlamına gelmektedir. Bu nedenle İYİ Parti Başkanlık Divanı olarak bu çok vahim olayı Milletimizle paylaşma zorunluluğunu duyduk.  

Değerli basın mensupları,

Türk Milletinin gözbebeği olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin fiili başkomutanı, askeri darbe dönemlerini hatırlatırcasına kimin cumhurbaşkanı seçimlerine katılıp, kimin katılmayacağına müdahale edemez, cumhurbaşkanlığı seçiminin tarafı olamaz. Bu durum, saray ve onun hizmetkârı tarafından maksatlı olarak yaratılan toplumsal-siyasi  kutuplaşmanın derinleşmesine neden olacaktır.

Sayın Basın Mensupları,

Belli ki Saray Koalisyonu ve onun hizmetindeki, küçük ortağı kaybedeceklerinin korkusuyla hareket ediyorlar. Bu nedenle iktidarı elde tutmak için her yol mubahtır anlayışına Türk Ordusu alet edilemez. Cumhurbaşkanı 81 milyonun cumhurbaşkanı olmayı başaramamıştır ve bunu da istememiştir. Ancak TSK, 81 milyonun ordusudur ve bu konuda bir zafiyet göstermemelidir.

Değerli basın mensupları,

Yaşanan bu durum, TSK´nın iktidarın çaresizliğine yara bandı olarak kullanılması anlamına gelir ki, bu, asla bağışlanacak ve kabul edilebilecek bir durum değildir. YSK, Saray Koalisyonu´nun TSK desteğini aldığı varsayımından hareket ederek, yeni ve daha orijinal tam kanunsuzluklara imza atmaya kalkışabilir. Sayın Akar, saray koalisyonu operasyonunda saray sözcüsüne refakat ederek işte bu tür muhtemel tam kanunsuzluklara zemin hazırlamış olmaktadır. 

Değerli basın mensupları,

Biz İYİ Parti olarak milletle ittifak yaptık.

Bizim için  kendi politik varoluşumuzu anlamlı kılacak olan şey, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener´in müstakbel cumhurbaşkanlığı idi. Bundan ötürü her partinin kendi cumhurbaşkanı adayını çıkarmasını savunduk. Ama Sayın Gül´ün zihnindeki şey bir çatı adayı olmaktı. Bu onun kişisel takdiridir ve biz buna saygı duyduk. Demokrasinin gereği budur.

Sayın Gül´ün nasıl aday olacağına veya hangi partilerin onu aday olarak destekleyeceğine karışılmasını demokrasiye yönelik bir müdahale olarak mahkûm ediyoruz. Bunların amaçları, seçimlere katılan tüm partilere gözdağı vermektir. Ancak deşifre olmuşlardır. Zaman, hiçbir şeyin gizli kalamayacağı zamandır. Bu gerçek unutulmuştur. Durumu milletimizin dikkatine sunuyoruz. Aziz Milletimiz iradesine, cumhuriyete ve demokrasiye bir kez daha kurulmuş olan bu kumpası asla affetmeyecektir.

Tarih de bu vahim durumu asla unutmayacaktır.



Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli