Genel Kurmay Başkanına Sert Sözler

Genel Kurmay Başkanına Sert Sözler

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Şah Fırat operasyonu için vatan toprağından vazgeçildiği şeklinde konuştu.

"Kime sorsak vatandan vazgeçtiniz"

Bahçeli, "Özel Paşa`nın Süleyman Şah`a nasıl yetiştiğini herkes görmüştür. Madem Süleyman Şah Türk vatanının ayrılmış parçasıdır, kime sorarak vatandan vazgeçtiniz. Bunu tarihe nasıl anlatacaksınız. Millete nasıl izah edeceksiniz. Ortadoğu’da bizden habersiz yaprak kıpırdamaz dilen Davutoğlu vatan topraklarından kaçtığınızı görmüyor musunuz? Erdoğan, ceddininiz kemiklerimi nakliye araçlarını yükleyip yüz üstü bıraktığınız, hala anlayıp pişman olmayacak mısınız.

"Harbiye’de vatan konusu işlenirken ders mi kırdın?”

`Büyük atamızın kemiklerini oradan buraya taşımak marifet olarak sunulmaktadır` diyen Bahçeli, şunları söyledi, "Yarın Erzurum’u Diyarbakır’ı önüne gelene peşkeş çekeceklerdir. Özel Paşa senin için vatan nedir. Harbiye`de vatan konusun işlenirken dersi mi kırdın, okuldan mı kaçtın? Davutoğlu sana ne demeli ? Stratejik derinliğin çuvalına her şeyi koydun bir tek vatanı mı unuttun ? Sayın Erdoğan sana bir şey söylemek vakit kaybıdır. Sen bu defteri çoktan kapattın. AKP`nin lügatinde erkekliğin 10`da 9’u kaçmak kalan kısmı da susmaktır. AKP bir taraftan bayrak indirirken diğer tarafta bölücülerin kılavuzluğunda bayrak dikmiştir. AKP`nin işbirlikçiliği resmilik kazanmıştır. Vatan toprağını bombalayıp tarihe geçtiğiler. Hakkımız varsa haram olsun. IŞİD`den kaçarken PKK`ya komşu olmak neyin nesidir ? Burada da sorun olursa nakil bu sefer nereye gerçekleşecek. IŞİD kimdir ki hükümet kaçmaktadır. Şam yönetimi misilleme yaparsa hükümet bununla nasıl başa çıkacaktır. Toprak bırakacaksak milli mücadeleyi neden verdik?"

"Meclis`in itibarı ayaklar altına alınmıştır"

Meclis`teki İç Güvenlik Paketi görüşmelerine de değinen Bahçeli, "Benzerlerine uzakdoğu parlamentolarında görmeye alışkın olduğumuz şiddet sahneleri TBMM’de yaşanmaktadır. Meclis`in itibarı ayaklar altına alınmıştır. AKP her türlü uzlaşma ve diyaloğa kapalıdır. Elbette iç güvenlik paketinde evet dediğimiz maddeler vardır. Vali, kaymakam ve polislere hakim ve savcılara ait yetkilerle donatmalar keyfidir ve güvenlikle alakası yoktur. Molotofa, bonzaiye ve her türlü şiddet aracına karşıyız. Bizi HDP ile birlikte göstermeye çalışmaktadırlar. HDP’nin kuyruğuna kimlerin takıldığı ortadadır" dedi.

Sümeyye Erdoğan`a suikast iddiası

Bahçeli, "Erdoğan’ın kızını suikast iddiası çarşaf çarşaf yayınlanmıştır. Kızına siyaset yaptıracaksa bu kadar mide bulandıran yollara sapmasına gerek yoktur. Sosyal medyadaki malum isimle meydanlardan seslenecek kadar gözü dönmüştür. Bu ikili arasına girmek bize düşmeyecektir. Kendi aralarında halletmeleri en uygunudur. Erdoğan sen bu kadar delikanlıysa 17 Aralık operasyonunu ve oğlunun eritemediği serveti açıkla da görelim. Delikanlıysan PKK`ya ne önerdin söyle. Yiğitsen Musul’da rehin alanına vatandaşlarımıza karşı IŞİD’e ne önerdin. AKP’yi kim kurdundu açıkla" diye konuştu.

 



Ankara

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:56
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:04
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli