Geri Dönüşümde Yeni Bir Dönem Başlıyor

Geri Dönüşümde Yeni Bir Dönem Başlıyor

Geri dönüşüm çalışmalarına büyük önem veren Mamak Belediyesi Başkent?te bir ilki daha gerçekleştiriyor.

 Mamak Belediyesi öncülüğünde başlatılan çalışma kapsamında sokak toplayıcıları ya da kağıt toplayıcısı olarak bilinen toplayıcılar lisanslı firmalar için sigortalı ve primli çalışan elemanlar haline gelecek. Ankara Valiliği’nin üzerinde hassasiyetle durduğu projeyi Başkent’te ilk olarak uygulayan Mamak Belediyesi projenin tanıtımını gerçekleştirdi. Mamak’ın yıllarca çöplüğüyle anıldığını dile getiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül; “Mamak’ta yıllardır devam eden dönüşüm çalışmalarının farklı bir boyutuyla devam edecek. Dönüşüm çalışmalarına kontrolsüz bir şekilde katılan sokak toplayıcıları lisanslı firmaların çalışan personeli haline geliyor. Maaş artı primle çalışacak olan kağıt toplayıcıları artık hem daha düzenli bir şekilde çalışacak hem de kontrol altında tutulacak. Mamak’ta 3 mahallede başlayan dönüşüm çalışmaları bu gün 66 mahallede devam ediyor. Mamak’ta yürütülen dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam edecek” dedi.

 

Sigortalı Primli Kağıt Toplayıcıları Geliyor

Sokaklarda son derece kontrolsüz bir şekilde çalışan kağıt toplayıcıları, Mamak’ta dönüşümü gerçekleştiren lisanslı firmalarla çalışmaya başlıyor. İlk olarak toplayıcıların kullandığı araçlar giydirildi. Kağıt toplayıcıları da firmaların hazırladıkları kıyafetleri giyinecek. Sigorta, maaş ve primle çalışmaya başlayacak olan toplayıcıları ilk etapta 25 tanesi lisanslı firmalarla çalışmaya başladı. Sunulan şartların son derece cazip olması nedeniyle bu sayının artması bekleniyor.

 

Öğrenciler Bilgilendirildi

Mamak’ta dönüşüm çalışmalarını aktif olarak yürüten lisanslı firmaların kullandığı dönüşüm kutuları ve araçlarının da tanıtıldığı basın toplantısına katılan Şehit Cihan Yıldız 4 C sınıf öğrencilerine ambalaj atıkları anlatıldı. Ambalaj atıkları konusunda çocuklara sorular soran Akgül öğrencilere içerisinde çeşitli hediyelerin de bulunduğu çanta hediye etti. 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

15.05.2024

  • İMSAK 03:43
  • GÜNEŞ 05:26
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:44
  • AKŞAM 20:04
  • YATSI 21:40
  • Çarşamba 17.1 ° / 6.6 ° false
  • Perşembe 17.1 ° / 8.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.3 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı