Gökçek?in proje oyunu

Gökçek?in proje oyunu

10 yıldır yapamadığı projesini yeni ismiyle gündeme getirdi CHP Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Grup Başkanvekili Yaşar Çatak, Melih Gökçek?in 10 yıldır sözü edilen ve yap işletle alıcı bulunamayan Disneyland projesini, ısıtıp yeni adıyla ?Ankarapa

 Çatak yaptığı yazılı açıklamada, bu projenin finansman kaynağının olmadığına da dikkati çekerek,  Yerel yönetim seçimlerine 4 ay kala, partisinin adayı olduğu açıklandıktan sonra Melih Gökçek’in propagandasında kullanacağı proje arayışına girdiğini kaydetti.

“Bu arayış Gökçek’i geçmiş yıllardaki anılarına taşıdı ve sözünü edip gerçekleştiremediği projeler arasında Disneyland (Walt Disney Parkı/Temapark)’ı öne çıkardı ve şimdi adını ‘Ankarapark’ olarak değiştirerek bu projeyi tedavüle sundu’’ diyen Çatak, konuyla ilgili olarak soru önergesi verdiklerini açıkladı. .
“Melih Gökçek’in son günlerde bütün konuşmalarında Ankarapark’ı büyük bir heyecanla sunma gayreti içerisine girmiş ve 30 Mart seçimlerine kadar bu proje  adına bir şeyler ortaya koyma telaşına kapıldığına’’ vurgu yaparak, verdikleri soru önergesini şöyle ifade etti:

 Yerel Yönetim seçimlerine 4 aydan daha az bir zaman kaldığı bu günlerde Belediye Başkanı Gökçek; “Dünyanın en büyük TEMAPARK ve HAYVANAT BAHÇESİ” tanımlamasıyla Atatürk Orman Çiftliği Doğal Yaşam Parkı ve Temapark” projesini ANKAPARK adıyla sunmaktadır. Başkanın, görsel ve yazılı basının yanı sıra, Belediye İnternet Sitesi ve Dergisinde;  Fen İşleri tarafından yürütülen projede, bine yakın personelin, yüzlerce makine kullanarak çalıştığı, Kapalı ünitelerin Mart ayı başına kadar tamamlanacağı, 2014 yılsonu itibariyle, parkın tamamının bitirileceği, şeklinde açıklamaları yer almıştır.

Ankara’ya DİSNEYLAND kurulması konusunda 2006’dan bu yana uzayan süreçte zamanın TOKİ başkanı Erdoğan Bayraktar ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, çeşitli açıklamaları olmuş, Belediye Meclisinde kararlar alınmış ancak bugüne değin herhangi bir gelişme gerçekleşmemiştir.

Önce, Aşağıyurtçu – Ballıkuyumcu, daha sonra Kazan İlçesi Susuz Köyü arasında 3 milyon m2’nin üzerinde ve yatırım tutarı yaklaşık 1 milyar USD olan TEMAPARK yapılacağı açıklanmıştır.

Bu Temapark alanında Disneyland yapılması için doğrudan satış, kat karşılığı satış/ihale, arsa karşılığı hasılat paylaşımı gibi yöntemlerle ihaleye çıkartılması için de yine Belediye Meclisinde kararlar alınmıştır.

 1.   TOKİ ile Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında Disneyland projesi için yapılan protokoller halen geçerliliğini korumakta mıdır?

 

2.   Disneyland/Temapark’la ilgili olarak Belediye Meclisinde daha önce alınan kararlar iptal olunmuş mudur?

3.   Bedeli 2006’da, 750 milyon – 1 milyar Dolar olarak düşünülen projenin, Fen İşleri Daire Başkanlığının 2013 – 2014 bütçeleri ile karşılanma olanağı var mıdır?

4.   Disneyland – Temapark – Ankaraland –Türkiyeland olarak ifade edilen proje adı şimdi neden ve nasıl ANKAPARK olmuştur?

5.   2010 yılında “Yılda 6 milyon Turist getireceği”nin uzmanlar tarafından söylendiğini, ancak kendisinin “3 milyon turiste razı” olduğunu söyleyen Belediye Başkanı şimdi 10 milyon ziyaretçiyi hangi verilere dayanarak beklemektedir?’’



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

19.05.2024

  • İMSAK 03:37
  • GÜNEŞ 05:23
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 20:07
  • YATSI 21:45
  • Pazar 23.9 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.6 ° / 9 ° Güneşli
  • Salı 25.8 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı